Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 087
Еми това е - сега сте вие наред Smile
Цитирай

на топло, на третия етаж

Мнения: 167
Последно ги правих по следната рецепта:
Обелени и нарязани на по едри кубчета, ги поръсвам със сол и 4еснова смес, а отгоре няколко куб4ета масло. Сложих ги в микровълновата за 15мин.След това ги извадих,разбърках ги хубаво,поръсих с копър и ги вклю4их за още 10 - 15мин да хванат хубава кори4ка:))
Цитирай

София/Дружба

Мнения: 303
Аз смесвам брашно, червен пипер (лют или не), чесън на прах, сол, пикантина и черен пипер и овалвам картофките в сместа. После ги пържа (в тига) и идва най-хубавата част - яденето!!!   chef
Може да си ги гарнираш с някакъв сос. (чеснов, чили..или какъвто обичаш)
Цитирай

София

Мнения: 1 492
Не знам чия рецепта е, но я взех тук от форума, стават страхотни. Нарязани на по едро картофи се варят около 5 мин.След това в един найлонов плик слагаш каквито решиш подправки, оригиналната рецепта мисля, че беше с чубрица и сминдала/така ли беше,незнам newsm78/, но аз слагам каквото имам ,вегета, чубрица, чесън на прах, сол, подправка за картофи, малко червен пипер, малко брашно.В плика слагаш изцедените от водата картофи, объркаваш хубаво и слагаш във фурната само с олио да се пекат.На мен лично страшно ми харесват
Цитирай


Мнения: 8 578
Аз пък тази вечер направих картофки по рецептата на Вивиан:
Цитат
Момичета, вдъхнових се вчера и ми дойде следната идея за картофки гарнитура:
Смесват се в дълбока купа галета, 1 с.л. самардала и малко /1 - 2 щипки / лют червен пипер - ако искате да са пикантни, ако не - без него.
Сместа обърквате добре.
В нея изливате обелените и нарязани на парченца картофки овалвате ги идеално от всички страни и пържите в повечко олио /примерно пръст и половина от дъното на тигана/, но не и във фритюрник, защото панировката се рони и ще изцапа олиото.
Получават се хрупкави пикантни картофки! А за биричка са супер просто. Мъжа ми много ги хареса.

 
Страшно ни харесаха на всички. Не очаквах такъв резултат. Понеже нямах самардала, сложих други подправки, но сега ще обърна магазините и пазара и дано намеря. За да ги направя съвсем по рецептата!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 266
моята рецепта е най-лесна, но най-скъпа Smile взимам ги на пликчета замразени от супера
« Последна редакция: вт, 11 апр 2006, 16:05 от Desem »
Цитирай


Мнения: 135
Обелваш картофите и ги нарязваш на кубчета.Слагаш ги в тава с тефлоново покритие,поръсваш ги с микс подправки по твой вкус/може да използваш и зеленчуков бульон/,наливаш олио/да се покрие добре дъното на тавата/,разбъркваш и печеш.По време на печенето вадиш тавата от време на време и разбъркваш.Процедурата се повтаря докато хванат пикантна коричка от всички страни.Много вкусни стават,а са и доста мързеливи за приготвяне newsm10.
Цитирай


Мнения: 4 739
Самардала е. Подправката.
Има я на Биосет - в пликчета по 20гр. и в шишенца, май беше по 40-60гр.
В събота купих пликче, че моята свърши, а до прясната е рано - добра е, не е пресолена.
Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
Задушаваш картофките във фурната(и на пържени може) с малко мазнина и водичка.Като ги извадиш слагаш много копър,чесън и лимон!Това са ми любимите картошки.  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.