Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 3 553
Мили мами, как се панира мозък?
Приема всякакви идеи Laughing
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Здравей!

Аз панирам мозъка така:
накисвам го за един час в студена вода.След това го сварявам в подсолена вода,към която добавям една глава лук разрязана на 4,едро нарязан морков,няколко зърна черен пипер и малко клонче целина.След като се свари,обелвам по-големине ципи и го режа на равни филии,които се овалват в брашно,яйце,галета и се пържи в сгорещено олио.

 Razz  Razz  Razz
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Благодаря ти Шали, за рецептата. Забравих да кажа, че става въпрос за свински мозък. Не трябва ли да се панира цял? Ти телешки ли имаш предвид - щом се реже на филии?
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Ами няма проблем и цял да се панира,но по-добре изглежда на малки парчета,не е задължително да са филии.Иначе и свински и телешки съм панирала по същия начин.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
между другото открих още една рецепта,която бях позабравила,но също става много вкусно:

Кюфтета от мозък

Продукти  
3 бр.  яйца
50 гр  лук кромид стар
10 гр  галета
50 мл  краве прясно мляко
100 мл  олио
50 гр  масло
 

Приготвяне
                                                                                                 1.Сварете мозъка в подсолена вода
2.Извадете го и го почистете от ципите
3.След като сте го почистили, намачкайте го
4.Прибавете сол, черен пипер, яйца, ситно нарязания магданоз, галетата, която предварително сте накиснали в прясното мляко и лука, предварително запържен в маслото
5.Разбъркайте сместа добре и от нея оформете кюфтета
6.Оваляйте ги в брашно, а след това в разбитото яйце
7.Пържете ги до зачервяване.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Благодаря ти! В петък ще се пробвам  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.