Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 452
Здравейте майчета!

Ще ми се да похваля рецептата на Звездев за пълнени камби. Пробвах ги скоро и според мен станаха смъртоносно хубави Smile , а дори се пълнят по-лесно от чушките.

Ето оригиналният вариант:

Пълнени камби с ризони

Продукти:
6 средни камби
1 филия сух хляб

За плънката:
200 г ризони (Кус-кус)
100 г сирене
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
1 стрък целина
2-3 с. л. зехтин
2 кубчета пилешки бульон

Начин на приготвяне:
1. Ризоните се сваряват в посолена вода за около 8-10 минути.
2. Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в предварително загрятата мазнина.
3. Целината и магданозът се наситняват и се изсипват при запържения лук. Разбъркват се. Пържат се 1-2 минути, на умерен огън. Стрива се едно кубче бульон и се налива 1 черпак от водата, в която се вари пастата. След това се изсипват прецедените ризони. Запържват се за кратко.
4. Камбите се почистват от семето, като капечетата им се запазват.
5. Сиренето се изплаква с вода и се настъргва в ризоните.
6. Камбите се напълват с готовата плънка. Нареждат се в подходяща тава. Върху всяка се натрошава по малко хляб. Налива се вода, която да стига до 1/3 на камбите. В нея се стрива още едно кубче бульон. Камбите се затварят с капачетата си.
7. Пекат се в предварително загрята на 180С фурна, около 45 минути. 10 минути преди камбите да са готови, капачетата се отстраняват, за да се запече и плънката. Щом са готови се сервират, като капчетата им се поставят отгоре.
 
******
аз обаче малко я модифицирах и вместо ризони сложих нормален кафяв ориз, а капачетата не ги използвах и не троших хляб отгоре: пак станаха!

препоръчвам ги на веганите!

бон апети Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Суперрр...ето още една рецепта за моя мъж вегетариан.(справка-темата е някъде по-надолу).ще пробвам и ще дам отговор. Very Happy
Цитирай


Мнения: 373
В същия дух искам да похваля и рецептата на Звездев за Корейска зелева салата!!!! чудна е!!!!
http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=9774
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.