Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 апр. 2006, 20:01 ч.

Въпрос за визите за UK

 • 1 041
 • 23
 •   1
Отговори
Здравейте мили мами,

Въпроса ми е кам UK мамите.
Преди 5-6 дни свекърва ми кандидатства за виза в британското посолство. За щтстие не и бе отказана такава, но условието на визата е малко странно.
Важи за 1 год., но с право на непрекаснат престой само 2 месеца. С други думи, на всеки 2 месеца тя трабва да напуска UK.
Положението ни в момента е меко казано критично. Имаме 14 месечна дъщеря, за която майка ми се грижи през изминалите 3 месеца. Аз бях по майчинство почти година.
Сега искахме майката на сапруга ми да дойде и да помогне с гледането на дъщерята, а и на новото бебе ( Laughing ), което се очаква да се роди около 01.07.06.
За съжаление дадената виза не помага много. Искаме тя да дойде на 15.04, но с условието на визата за 2 месечен престой, тя ше трябва да  пътува за БГ точно когато бебето се очаква.
Та въпроса ми е: Някой успял ли е да смени условията на вече дадена виза, къде ( БГ или UK), и как е станало това?

Благодара предварително за отговорите.

# 1
 • UK
 • Мнения: 3 394
ей това направо ме разби-да не би да са решили да ни дават визи като за останалите страни, които последни се присъединиха,но без право на работа Confused

не разбирам какъв е проблема-бабата се връща за седмица до бг и после пак идва при вас.
Ще платите един самолетен билет, но по-добре малко парички отколкото опити да се сменят условия на току що издадена виза, което от сега мога да ти кажа,че си е невъзможно! Издали ли са я веднъж, няма да ти приемат условието за по-продължителен престой още повече за гледане на дете, което тук се счита за работа и направо могат да й забранят да влезе в Кралството!

Внимавай преди да предприемеш нещо, защото са станали много докачливи на тема визи, особено за нас Confused

# 2
 • Мнения: 812
А и дотогава може и да няма визи.Не се шашкай толкова,майка ми на излизане не я провериха изобщо,така че по-спокойно.А тя трябваше да каже,че идва за бебето така може би нямаше да има такива условия.Но пак казвам не се притеснявайте излишно,визата е за 1 година,нейна си работа кога и по колко ще седи-да не са и давали за година,а за 2 месеца тогава!

# 3
 • UK
 • Мнения: 1 302
аз пътувах вчера и служителя откъм английска страна ми каза, че визите за нас ще отпаднат от 1 януари. Не знам откъде беше толкова сигурен, но явно има такава вероятност.

# 4
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
Миналата година кандидатствах за 6 месечна туристическа виза и ми я дадаха.Девойката която ми съобщи, че трябва да взема паспортите следобяд, каза че не е желателно да стоя в Англия повече от два месеца ShockedНо когато взимах визата и попитах служителя на гишето, той каза, че не е желателно пълно 6 месеца да съм там.Причината била, че правя лошо впечатление и при следващото кандидатстване за виза, можело да ми саздадат проблеми ThinkingАз не я ползвах тази виза, но тук българи масово пребивават за целия срок за който са им дадени визи.

# 5
За първи път 4увам за такива условия newsm78
Това за 2-та месеца на визата ли го пише или някой от нацупените служители го е казал?Обикновено при едногод.виза непрекъснатия престой е 6 мес.ПАК ПОГЛЕДНЕТЕ!
Такъв тип виза не може да се променя.Ако наистина такова е условието,то тогава ве4е са ни взели за мезе #2gunfire

# 6
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
то тогава ве4е са ни взели за мезе #2gunfire
Взели са ни със сигурност Simple SmileКогато ходихме за присъединителна виза си направиха гавра с мен.С мъжа ми не се бяхме виждали 1,5г., нали бяха спряли разглеждането на визите в Англия за българи.Когато той си дойде, детето беше на 8 месеца.На интервюто в посолството служителката ме попита дали съм сигурна, че това дете е от него.Идваше ми да и ударя шамар-това беше много обидно за мен!При условие, че им представям акта за раждане и че детето носи името на мъжа ми!Добре, че не се сети да ни изпрати на ДНК проба за доказване на бащинството #2gunfire

# 7
 • Torbay
 • Мнения: 1 363
НА моя приятелка на роднините и (идваха за сватбата и мин год) им бяха дали само 10 дневни визи, а момичето искаше майка и да остане докато роди , т.е ако им бяха дали стандартните 6м туристически визи нямаше да има никакви проблеми.  Confused Confused

За първи път чух за 10 дневни визи Confused

# 8
 • UK
 • Мнения: 393
Служителите от посолството ли са й казали това за двата месеца или някъде на визата пише?

На майка ми вчера й дадоха едногодишна виза и не е казала да са й споменали такива ограничения. На сайта на посолството пише, че ако влизаш като турист, трябва да напуснеш страната след максимален престой от 6 месеца. Така че, мисля че свекърва ти няма да има проблем да стои повече от 2 месеца, стига престоя й да не надвишава 6 месеца.

# 9
 • Мнения: 398
Миналата година кандидатствах за 6 месечна туристическа виза и ми я дадаха.Девойката която ми съобщи, че трябва да взема паспортите следобяд, каза че не е желателно да стоя в Англия повече от два месеца ShockedНо когато взимах визата и попитах служителя на гишето, той каза, че не е желателно пълно 6 месеца да съм там.Причината била, че правя лошо впечатление и при следващото кандидатстване за виза, можело да ми саздадат проблеми Thinking

Това е моя отговор от моя опит!
Ако визата е за 1 год сбора от всички влизания и излизания на бабата не трябва да надвишава 6 месеца (полувината виза).

# 10
 • Bristol
 • Мнения: 7 160
И аз не бях чувала за такива визи  newsm78 Наистина на визата ли го пише това или някой местен служител го е казал?

# 11
 • UK
 • Мнения: 393
Ако визата е за 1 год сбора от всички влизания и излизания на бабата не трябва да надвишава 6 месеца (полувината виза).

Не сборът от всички влизания и престой, а всеки престой в рамките на визата, не трябва да надвишава 6 месеца. Има разлика! Т.е. някой може да стои с 1-ногодишна виза 2 пъти по 6 месеца или разбира се, няколко пъти с по-кратък от 6 месеца престой.

# 12
 • Мнения: 398
Ако визата е за 1 год сбора от всички влизания и излизания на бабата не трябва да надвишава 6 месеца (полувината виза).

Не сборът от всички влизания и престой, а всеки престой в рамките на визата, не трябва да надвишава 6 месеца. Има разлика! Т.е. някой може да стои с 1-ногодишна виза 2 пъти по 6 месеца или разбира се, няколко пъти с по-кратък от 6 месеца престой.

Писаното от мен по горе е от личен опит.
Минахме през посолството,през съда ,където ходихме сами без адвокат и лично говорихме както със съдията така и с представител на Хом офиса.Когато бабата получи виза са и казали същото.Ако остане в страната повече от полувината виза рискува следващата.

# 13
 • UK
 • Мнения: 393
Не знам за какъв съд става въпрос при lubopitna, но ето извадка от информацията на Британското Посолство в София:

Ако посещавате Великобритания като турист:
-трябва да разполагате с достатъчно средства, за да покриете разноските по престоя си без да работите в страната.  Можете да получите подкрепа от ваши роднини или близки там, но нямате право на финансови средства от обществените фондове;
-нямате право да работите в Обединеното Кралство, макар че можете да осъществявате бизнес или да присъствате на бизнес срещи;
-трябва да напуснете страната след максимален престой от 6 месеца.

Край на цитата.

Източник: http://www.britishembassy.gov.uk/servlet/Front?pagename=OpenMark … cid=1054571653285


Ясно е, че 1-годишната виза разрешава 2 престоя от по максимум 6 месеца, а това с какво око ще погледнат ако си ползвал правата си... само българите могат да измислият такива обяснения и само българи могат да им повярват.

Ако бабата остане повече от половината на визата си наистина рискува да не й дадат следваща, но ако си спазва 6-месечния срок при всяко влизане, няма да има проблеми, защото визата й го разрешава, нали е 1-годишна виза за многократно влизане.

Последна редакция: сб, 15 апр 2006, 00:26 от milada

# 14
Здравейте отново,

Включвам се само за да уточня как точно изглежда визата и да споделя намереното от мен по вапроса.

Та визата важи за 1 год.
Type of visa: C
Number of entries: MULT
Duration of stay: 180 (което всащност е това 6 месечно условие за непрекаснат престой)

Допълнителното условие за двата месеца е записано на парвия от последните 3 свободни реда на визата. Пише точно:
Two months stay/s

Явно редовете са оставени за да може служителите на посолството да си вихрят ваображението.

Опитахме се да сменим условието на визата в БГ, но на факса ( с обяснения и молби ), който пратихме до посолството получихме следния отговор:

The contents of your letter are noted.

И нищо повече. Отказахме се да си трошим нервите. Искам само да кажa, че служителите там са изключително неучтиви и невазпитани.

Възможно е да се работи по вапроса от UK, но таксата е £500, а формата която се попалва е FLR (O):

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/ind/en/home/applying/applicatio … /FLR_0%20Form.pdf

Ето малко полезна информация,  ако на някой нягога му се наложи да удължава или сменя условия на виза.

Immigration and Nationality Directorate

Croydon Public Caller Unit
Lunar House
40 Wellesley Road
Croydon CR9 2BY
General enquiries: (+44) (0)870 606 7766
Application forms: (+44) (0)870 241 0645
Email: indpublicenquiries@ind.homeoffice.gsi.gov.uk
Website: www.ind.homeoffice.gov.uk

Immigration Advisory Service (IAS)
The IAS is an independent charity that gives confidential advice and help, and can represent people who are applying for a visa for the UK:
 
Immigration Advisory Service

3rd Floor, County House
190 Great Dover Street
London SE1 4YB
Phone: (+44) (0)20 7967 1200
Duty office (open 24 hours a day): (+44) (0)20 8814 1559
Fax: (+44) (0)20 7403 5875
Email: advice@iasuk.org
Website: www.iasuk.org


Бъдете здрави и много късмет.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт