Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 211
Здравейте! Чак се чудя вече какво правя толкова често в този форум Wink , като се има предвид, че преди да се оженя не съм готвила много Very Happy
Сега му харесва да готвя и да изпробвам нови рецепти и не само от БГ кухня.
Та...идват праници - Коледа, Нова Година. Освен това мъжът ми има рожден ден на 01.01.
  ura
Искам да направя интересни предястия (и не само). Например имам сухари и се чудя какво мога да сервирам с тях (без сьомга и хайвер Very Happy ) Ако някой знае някакво оригинално празнично ястие (но да не е много сложно) моля да го напише.
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Не зная дали ми видя писанията за лимонтозу-то, но във връзка с това се сетих за една рецепта, която правеше майка ми и която съм опитвала няколко пъти с различен успех тук (сега си купих лимонтозу специално за нея Laughing  Laughing )
Вари се грис (колкото по-груб, толкова по-добре). Грисът се нарича "гритц" и се купува от супермаркет. Вари се като в студена вода се слага грис и се бърка непрекъснато до пълното му сваряване. 1 чаша грис на 3 чаши вода. Свареният и изстуден грис се смесва с настърган лук (аз използвам кухненски робот за целта), майонеза, сол и ЛИМОНТОЗУ! Всичко е на вкус. След престояване от няколко часа предястието има доста пикантен вкус. Сервира се с маслини и се консумира с хляб, сухари, каквото се сетиш. Това предястие се нарича грис-хайвер, защото прилича по вкус на тарама-хайвер, но без рибния привкус.
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Towa s grischeto redowno si go prawihme po studentskite kuponi. Strahotno e.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 334
А не може ли лимонтозуто да се замени с истински лимон?
Цитирай


Мнения: 4 328
Цитат на: Erica
А не може ли лимонтозуто да се замени с истински лимон?


Може.И с лимон съм го правила, но не става така добре, както с лимонтозу.
Ако имаш лимонтозу най-добре си ползвай него, да не ти се втечни хайверът.
Цитирай


Мнения: 4 328
Цитат на: Laura
Вари се като в студена вода се слага грис и се бърка непрекъснато до пълното му сваряване.


Най-лесно става на водна баня.

Цитат на: Laura
Сервира се с маслини и се консумира с хляб, сухари, каквото се сетиш.


Също върви с кисели краставички и ивички червени чушки (от туршия)
Ах, какво ядене пада у нааааааааааас.... Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.