Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 135 отговора

все тук

Мнения: 1 599
50 грама мая
Половин чаена лъжичка сол – смесва се с маята.
Добавя се 1 ч.ч. мляко, 2 с.л. захар
200 гр. Мек маргарин
Около 3.5 ч.ч. пресято брашно.
Тестото трябва да е меко.
Меси се, стои в хладилник 4 часа. После се работи с него.

Според информацията, остава трайно около 2 месеца, но аз никога не съм изчаквала срокът.
Правя с него руло с месна плънка, сиренки, кифлички с локум, с мармалад, банички и т.н.
Само пици май не съм пробвала.
Цитирай

София

Мнения: 632
Това не е ли прочутото Хрушчовско тесто ?Наистна стават много вкусни неща с него.. Smile Cool
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Да, май е същото. Но аз го знам като неостаряващото.
Наистина е много хубаво
Цитирай

София

Мнения: 632
Може ли да споделиш как правиш това руло с месна плънка? Smile
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Може ли да споделиш как правиш това руло с месна плънка? Smile
Малко със закъснение, но ето:
Приготвям си тестото и го оставям в хладилника. Запържвам 500 гр. кайма, 2 глави нарязан лук, настъргани моркови и гъби. Задушавам всичко с подправки - чубрица, сминдух, малко домати от консерва, риган.
Разточвам тестото на тънък лист, слагам плънката и навивам. Отгоре мажа с жълтък, смесен с малко олио и стържа кашкавал. Пека в умерена фурна 30-40 минути.
Цитирай


Мнения: 901
Само да добавя... към сстрахотното тесто.. Слагайте само маргарин, не масло, не олио.

Млякото е 250 мл
Брашното около 560 г

Аз пък пробвах да го оставя за повече от 3 дена.. и вкисва..  хладилника.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 837
Само да добавя... към сстрахотното тесто.. Слагайте само маргарин, не масло, не олио.

Млякото е 250 мл
Брашното около 560 г

Аз пък пробвах да го оставя за повече от 3 дена.. и вкисва..  хладилника.

Ще го пробвам и аз. Защо да не се слага масло?
Цитирай


Мнения: 2 546
А млякото прясно ли е или кисело?
« Последна редакция: нд, 16 апр 2006, 11:13 от Марчето »
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Не се слага масло, защото стяга повече тестото, а то трябва да остане меко.
Млякото е прясно - може направо от хладилника, без да се стопля.
Цитирай


Мнения: 2 546
Благодаря  Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 546
Да ви се похваля - земесих тестото. По-късно ще направя плюшко (от линка на Courage) и пица  Mr. Green ПОсле ще пиша как са пиците с това тесто:)
Цитирай


Мнения: 2 546
Тестото определено е универсално и много хубаво!
И много лесно се меси!
И пицата стана вкусна, и плюшките  Love
Цитирай


Мнения: 1 378
Някой използвал ли е меко масло вместо маргарин?
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз Smile И мас съм ползвала, вкусно.
Маргарин не употреблявам Crossing Arms
Цитирай


Мнения: 1 378
Аз Smile И мас съм ползвала, вкусно.
Маргарин не употреблявам Crossing Arms

И аз съм казала "не" на маргарина  Naughty

А маята не е ли много за това количество тесто  newsm78, съответно пък, ако се замени със суха, не е ли сухата малко. В единия случай имаме 50гр жива мая, в другия - 2 ч.л.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 135 отговора