Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте,
някой знаели как се правят меденки, с какво друго може да ги слепя освен със сладко и шоколад?
Цитирай

ново

Мнения: 1 058
Меденки

2 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. разтопен мед
1 непълна ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
около 1 кг. брашно
всички продукти се разбъркват и се замесва средно твърдо тесто. Разточва се на кора около 0,5 см. и се изрязват формички. Пекат се в подмазана с олио тава на средна фурна.


Аз ги правя по тази рецепта, слепвам ги с мармалад. Виждала съм и слепени с маслен крем /масло+ пудра захар/, млечен крем, нишесте, но незнам как са на вкус.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Меденки
==========
2 яйца
1ч.ч олио
1 кафяна чашка мед
1 чаена чаша захар (може и половин чаша)
2 ч.л канела
1 и 1/2 ч.л сода бикарбонат
1-2 ванилийки
брашно за меко тесто

Всичко се смесва по реда на продуктите, докато стане меко тесто, което да не лепне по ръцете. Пекат се в предварително загрята фурна (200 градуса) за около 7-8 минути.
Много е сполучлива тази рецепта. Често ги правя и вкъщи много се харесват  Very Happy .
Цитирай

София

Мнения: 1 320
Меденки

2 яйца
1 чч захар
1 чч олио
6 сл мед
1 чл сода
брашно колкото поеме. Меси се.
Като се опекът се оставят да изстинат  и се издълбават дупчици.

Трохите+
1 чч орехи - смлени или настъргани
1 чч мляко - топло
1 пак масло - разтопено
1чл канела
се разбъркват и запълват дупчиците.
Залепват се 2*2 със сладко.

Разтопява се малко шоколад или се преви глазура от какао+вода+захар+масло .
Слепените меденки се потапят до 1/2 в глазурата.
Ядат се след като престоят 1/2 ден . Не им пречи са се консумират и веднага , но като престоят стават по-меки.

Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Меденки

2 яйца
1 чч захар
1 чч олио
6 сл мед
1 чл сода
брашно колкото поеме. Меси се.
Като се опекът се оставят да изстинат  и се издълбават дупчици.

Трохите+
1 чч орехи - смлени или настъргани
1 чч мляко - топло
1 пак масло - разтопено
1чл канела
се разбъркват и запълват дупчиците.
Залепват се 2*2 със сладко.

Разтопява се малко шоколад или се преви глазура от какао+вода+захар+масло .
Слепените меденки се потапят до 1/2 в глазурата.
Ядат се след като престоят 1/2 ден . Не им пречи са се консумират и веднага , но като престоят стават по-меки.



И аз тази рецепта щях да пиша, ужасно сполучлива рецепка и по-различна от повечето  smile3521. Играчка е да се направят, но пък са мноооооооого вкусни. Единствено бих препоръчала да престоят повече от половин ден. Колкото повече стоят, толкова по хубави стават!
Цитирай

София

Мнения: 1 320
Това за престоя е напълно вярно , но кой ги оставя да стоят?
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Меденки

2 яйца
1 чч захар
1 чч олио
6 сл мед
1 чл сода
брашно колкото поеме. Меси се.
Като се опекът се оставят да изстинат  и се издълбават дупчици.

Трохите+
1 чч орехи - смлени или настъргани
1 чч мляко - топло
1 пак масло - разтопено
1чл канела
се разбъркват и запълват дупчиците.
Залепват се 2*2 със сладко.

Разтопява се малко шоколад или се преви глазура от какао+вода+захар+масло .
Слепените меденки се потапят до 1/2 в глазурата.
Ядат се след като престоят 1/2 ден . Не им пречи са се консумират и веднага , но като престоят стават по-меки.



И аз тази рецепта щях да пиша, ужасно сполучлива рецепка и по-различна от повечето  smile3521. Играчка е да се направят, но пък са мноооооооого вкусни. Единствено бих препоръчала да престоят повече от половин ден. Колкото повече стоят, толкова по хубави стават!

Последно допълнение от мен, аз не ги оставям да изстинат, за да издълбая дупките, просто защото като се охладят стават твърди и се трошат, когато са топли са меки и лесно се дълбаят. Иначе се слепват като прасковките.
Ох, мразя мед, но това са ми любими сладки!
Цитирай

София

Мнения: 1 320
Аз ги дълбая като изстинат , защото така вътрешността става на трохи , ако се издълбаят топли е по лесно , но вътрешността става на топчета и лепне. Дълбая ги с острото връхче на белачката за картофи.
С няколко проби ще си решиш кой вариант ти е по удобен за работа.
Успех!
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
И аз ги правя, горе-долу по рецептата на vpam, много ги обичаме вкъщи. За коледа обаче правих по една мноого ароматна рецепта меденки и станаха разкошни, но определено имат накак коледна миризма, ако се интересувате, ще я намеря.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Много вкусно звучат всички рецепти - утре мисля да зарадвам домочадието  Smile
Цитирай
Благодаря Ви,
меденките Ви станаха....ммммм много вкусни,много бързи СУПЕР!
удобриха се от всички в къщи!!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.