Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ruse

Мнения: 388
скъпи мами кажете ми как да направя гъбен сос с който се заливат пържолите.благодаря предварително.ако не ви е проблем напишете ми и вашите любими сосове за да допълним готварската книга на бг мама Laughing
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Слагаш в тенджерка гъбите/пресни или консервирани/,задушаваш,прибавяш брашно и бъркаш непрекъснато с дървена лъжица,докато се запържи,слагаш вода и чакаш да се сгъсти.Накрая прибавяш 1 кубче гъбен бульон и черен пипер.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
Слагаш в тенджерка гъбите/пресни или консервирани/,задушаваш,прибавяш брашно и бъркаш непрекъснато с дървена лъжица,докато се запържи,слагаш вода и чакаш да се сгъсти.Накрая прибавяш 1 кубче гъбен бульон и черен пипер.
същото, но може да се сложи прясно мляко. аз на око слагам, но примерно равни части вода и мляко. сигурно ще става и с течна сметана
Цитирай

София

Мнения: 1 492
5 порции

Продукти:

 5 пържоли
 60г брашно
 110мл растително масло
 1 лимон
 черен пипер
 сол на вкус

За соса:
 30г брашно
 100г дребно нарязани стерилизирани гъби
 черен пипер
 сол

Начин на приготвяне:
Начуквате пържолите, наръсвате ги с лимонов сок, черен пипер и сол.
Потапяте ги в брашно и пържите в гореща мазнина.

На соса:

В прецедената мазнина в която сте пържили пържолите, задушете гъбите.
Прибавете брашното и леко го запържете.
Налейте постепенно брашно, докато получите сос с желаната гъстота, който варите 5 минути, отстранявате от огъня и подправяте с черен пипер и прясно масло.
Пържолите ги залейте със соса и веднага поднесете с подходяща топла гарнитура.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Виж тук:

Сосове и допълнения -сосовете на тити
Цитирай

София

Мнения: 364
аз най-напред задушавам глава лук в малко зехтин, после добавям гъбите, слагам малко брашно, прясно мляко и добавям топено-пушено сирене (ако няма и малко кашкавал върши работа), нарязано на дребно. ври докато топеното сирене се разтопи и после върху пържолките. подправката е черен пипер. Very Happy
Цитирай


Мнения: 135
Слагаш в тенджерка гъбите/пресни или консервирани/,задушаваш,прибавяш брашно и бъркаш непрекъснато с дървена лъжица,докато се запържи,слагаш вода и чакаш да се сгъсти.Накрая прибавяш 1 кубче гъбен бульон и черен пипер.
И аз така го правя,но предпочитам пресни гъби. Blush
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.