Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 205
Искам да украся една торта с карамелова глазура. Ако разтопя само захар и залея тя ще се втвърди, а аз искам да да остане течна. Пуснах търсачка, но намерих само един вариант. Ако имате идея как става, моля помогнете.
Цитирай


Мнения: 373
Искам да украся една торта с карамелова глазура. Ако разтопя само захар и залея тя ще се втвърди, а аз искам да да остане течна. Пуснах търсачка, но намерих само един вариант. Ако имате идея как става, моля помогнете.
Ето моята рецепта за карамелов топинг, заливала съм торти и става чудесно, а за вкуса: ГРАНЦИЯ-ФРАНЦИЯ

Продукти :

- около 20 бучки захар
- 30 гр масло (правя го със солено и вкусът е невероятен, но може и с обикновено)
- 7-8 супени луж. мляко
Приготвяне :

Намокрете бучките захар на тънка струика вода и ги сложете в тенджерка с дебело дъно. Прибавете маслото и разтопете заедно със захарта на слаб огън. След като маслото се разтопи, усилете огъня и оставете да позаври до получаване на светло-карамелов цвят. цвят. Спрете вренето като прибавите млякото.
Сложете отново на слаб огън до получаването на хомогенен крем съц средно течна консистенция.
Оставете да изстине , не се втвърдява.

Ако искаш по-голямо количество, процедирай на няколко порции, по-лесно е.  На мен това ми стигна да залея горната част на
тортичка с диаметър 23 см. smile3521[/color]
Цитирай

Пловдив

Мнения: 205
Благодаря много - стана страхотна. Точно това търсех. Първоначално след като я оставих да изстине се сгъсти много и почти се втвърди, но добавих още мляко и върнах на котлона и стана.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.