Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 апр. 2006, 16:01 ч.
  • Преглеждания  31 534  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 120
Здравейте дайте идеи за спанак ... newsm78  bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 632
Спанак с ориз, телешко със спанак, спанак с картофи, паста със спанак  Simple Smile

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 1 440
Аз правя спанак в гювече. Бланширам спанака, след това го подправям на вкус, слагам го в гювече, отгоре наръсвам сирене и накрая чуквам едно яйце и пъхам във фурната за около 15 мин. Става супер. Вместо яйце може да се направи и с кашкавал.

# 3
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Спаначена супичка.

1 глава лук
1 морков
спанак на вкус. Аз слагам около 300-400 гр.

Лука и моркова се задушават, прибавя се и нарязания на ситно спанак. Добавя се вода и се оставя да се свари хубаво около 20 мин. Добавя се шепа ориз, оставя се и той да се свари. Овкусява се със сол или бульонче. 2 минути преди да се изключи котлона се добавя сирене на дребно пак на вкус. Аз слагам повечко ок.300 грама. Застройката е с яйце и кисело мляко.
Става вкусна супа.


# 4
  • все тук
  • Мнения: 1 626
Това, което направих в четвъртък:
Предварително запържих и задуших /до готовност/ 500 гр. телешко месо, нарязано на малки хапки. В тава запържих една връзка пресен лук, сложих 1 ч.ч. ориз, спанак /около половин килограм, сол, риган и мащерка. Прибавих телешкото, допълних с 4 ч.ч. вода и метнах на фурна. Стана много вкусно.
По желание може да му се направи и заливка от 1 кисело мляко и 3 яйца.

# 5
  • sofia
  • Мнения: 2 534
Най-често го правя на фурна с ориз , като малко преди да го извадя правя няколко гнезда , в които чуквам по едно яйце .

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 207
Обикновено го готвя или на ориз или на супа, но скоро ми остана доста спанак и спретнах нещо като омлет, но не съвсем  Laughing
Бланширах спанака и после го запържих в масло. Разбих две яйца и натроших сирене вътре и го прибавих към спнака. След като беше готово сложих, докато е горещо, топено сирене и кашкавалче и счукан чесън. Облизахме си пръстите. Имайте предвид, че аз не ям омлет

А това задължително ще го пробвам:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=91345.0

# 7
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Аз правя картофено руло със спанак, както и фасул със спанак, много са вкусни. Ако проявиш интерес ще пратя рецептите допълнително  Flutter.

# 8
  • Мнения: 974
Любимата ми манджа със спанак е агнешко със ориз и спанак Hug

Агнешкото - да е малко количество(обикновенно го правя с главичка)предварително сварено и накъсано на парченца. Запържваш си лук, и спанак добавяш ориз докато стане прозрачен след това малко от бульона на агнешкото (пропорциите 3:1 бульон:ориз)+сол+джоджен. Накрая добавяш агнешкото прехвърляш в тава и запичаш във фурната. Малко преди да стане готово правиш вдлъбнатини като гнезда и чукваш по едно яйце. Готово е като се запече яйцето
Много е вкусно и ефектно при поднасянето всяка порция си има по едно яйце.
Успех  bouquet

# 9
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Ето ми любимата рецепта със спанак  chef:
спанак, лук, гъби, сирене, бутер-тесто
лукът, гъбите и спанакът се задушават предварително...
Овкусяват се с малко сол и магданоз
в гювечета (може и в тава) се разпределя готовата смес. Отгоре се нареждя сиреното и бутер-тестото и се пече
Мммм - много е вкусно Grinning

# 10
  • Мнения: 1 014
daisy_g , прости невежеството ми , но гювечетата отворени ли ги печеш?

# 11
  • София
  • Мнения: 1 103
Лесна и вкусна рецепта, тествана е:

Спанак, ама от този замразения, който е в кутия и е много ситно накълцан. Значи замразен е и е във формички като пелмени (не се изразих добре, май), но ако искаш го правиш с какъвто имаш.
10-ина скилидки чесън
олио
прясно мляко и сметана
ориз (по желание)
малко брашънце

В тенджера се запържва за много малко нарязания на ситно чесън, след това и брашното, но то за маного малко. След като е готово махаш тенджерата от котлона и се сипва млякото на око, някъде до средата на тенджерата, спанака и ориза. Когато се свари всичко се добавя сметаната (не всичката обаче - 1-2 супени лъжици) и подправки. Аз слагам само "Вегета", защото не знам какво върви на спанак. Става нещо като супичка по-гъста заради брашното и е адски вкусно.

# 12
  • София
  • Мнения: 3 447
Аз правя картофено руло със спанак, както и фасул със спанак, много са вкусни. Ако проявиш интерес ще пратя рецептите допълнително  Flutter.
Звучи много интересно, дай рецептите, моля те  bouquet

# 13
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Аз правя картофено руло със спанак, както и фасул със спанак, много са вкусни. Ако проявиш интерес ще пратя рецептите допълнително  Flutter.
Звучи много интересно, дай рецептите, моля те  bouquet

Eто и рецептите:

Руло със спанак


1 кг. картофи
3 яйца
1 ч.ч. брашно
сол, чер.пипер
1 кг. спанак
2 глави лук, масло
2 твърдо сварени яйца,
магданоз

Сварените картифи се обелват и пресоват на гладка смес, добавя се сол, суровите яйца, брашното и се замесват на тесто. Така приготвеното тесто се разточва на правоъгълен лист върху домакинско фолио намазано с олио.
Вурху него се сипва следната смес:
Попарен сапанак, смесен към задушения лук в маслото. Тази смес се задушава хубаво докато се изпари водата. Добавят се нарязаните сварени яйца, магданозът и черния пипер.
Завива се на руло, залива се с масло и се пече в сгорещена фурна за около 30 минути.


Спанак с фасул на фурна

1 кг. спанак
3 глави кромид лук
100 мл. олио
500 гр. зрял фасул
3 ч.л. брашно
4 ч.л. доматено пюре
щипка чевен пипер, черен пипер, джоджен, сол

Лукът се нарязва на дълги лунички и се задушава, прибавя се брашното и се пържи докато лукът стане розов, а брашното златисто.
Добавя се червения пипер и доматеното пюре. В соса се добавя нарязаният спанак да се задуши добре. Добавят се подбравките и се осолява. Долива се вода, като се бърка непрекъснато, за да не загори. Ври на тих огън до готовност. Отделно се сварява до пълна готовност фасул. Отцежда се от течността и се обърква със спаначената смес. Разбърква се добре, поставя се в тавичка и се запича във фурна за около 30 минути.

# 14
  • София
  • Мнения: 3 447
Благодаря, ще ги пробвам  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт