Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Града на Лили Иванова

Мнения: 97
Дайте предложение как да сготвя риба-кефал.
Цитирай


Мнения: 4 340
На скара май знам само, осоляваш предварително, натърква се и с малко черен пипер и слагаш на скарата целия, без да му режеш и главата, обръщаш по няколко пъти на страна, става чудна Smile
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Кефалът е риба, която има специфична миризма,малко неприятна. Затова най-добре става с много лук и доматен сок на фурна. Става много хубава.Аз лично я правя така:
нарязвам кефала на парчета, нареждам го в тава, посолявам, слагам малко оцет,олио, дафинов лук,черен пипер, лук , нарязан на едро и заливам с доматен сок. Пече се около 40 -50 мин ,зависи от фурната.
Цитирай
Кефалът е риба, която има специфична миризма,малко неприятна. Затова най-добре става с много лук и доматен сок на фурна. Става много хубава.Аз лично я правя така:
нарязвам кефала на парчета, нареждам го в тава, посолявам, слагам малко оцет,олио, дафинов лист,черен пипер, лук , нарязан на едро и заливам с доматен сок. Пече се около 40 -50 мин ,зависи от фурната.

точно това е рецептата:)! аз слагам и бяло вино.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
А аз добавям и малко горчица с виното.
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
За кой кефал казвате, че има специфична миризма-морския или речния? Аз днес купих кефал, но морски (гръцки бил). Този оцет в рецептата малко странен ми се вижда.... newsm78
Харесах една рецепта в сайта на бонапети-ето я, когато я направя (утре може би) ще ви кажа как е било:
Кефал плакия

2 кефала
8 глави лук
6-7 домата
1 глава чесън
1 лимон
1/2 к. ч. олио
1 дафинов лист
2 с. л. червен пипер
черен пипер
бахар
магданоз
босилек
сол

Начин на приготвяне:
1. В тиган се наливат олио и 1/2 ч. ч. вода, прибавя се нарязан наедро лук и се задушава, докато омекне. След това се подправя със сол, бахар, дафинов лист, черен и червен пипер.
2. Доматите и лимонът се нарязват на колелца. Рибата се почиства от перките и главата, нарязва се на филийки и се подрежда в глинен гювеч. Залива се със задушения лук, слагат се доматите, върху тях се подреждат резени лимон.
3. Ястието се поръсва обилно с нарязан магданоз и босилек, слагат се цели скилидки чесън с обелките, захлупва се и се пече 40-50 минути в умерено загрята фурна.

Притеснявам се от доматите (готвя без домати по принцип), но като търсих се оказва, че винаги на рибата (и по-точно на кефала) слагат домати. Дали ще е заради миризмата му? newsm78
И тия лимони-на съпругът ми му горчат и избягвам да запичам лимони върху рибата...И к'ва ще стане тя сега.... Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.