Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 ноем. 2004, 16:45 ч.

И понеже знам, че сте печени мами и татковци...

  • 26 828
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 5 468
Леле, да не влезе мъжа ми отнякъде и да види, какви работи можете да правите, че ще ме засили през терасата и край - без мен! Cry
Аз купих пита за 40-то дена на моето дете и така смятам да процедирам и като проходи Wink

# 16
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 025
Цитат на: new*
Леле, да не влезе мъжа ми отнякъде и да види, какви работи можете да правите, че ще ме засили през терасата и край - без мен! Cry
Аз купих пита за 40-то дена на моето дете и така смятам да процедирам и като проходи Wink


Ами значи и двете ще летим само че аз през прозореца, че нямаме балкон! Grinning

# 17
Иииих да се похваля. До момента на втасването го докарах. Днес правя пробна серия да видя как ще стане. Вече е във фурната. После ще разкажа дали е ставала за ядене Embarassed  Grinning

# 18
  • Мнения: 4 358
Хонда, снимки искаме, снимки  Grinning

# 19
Цитат на: new*
..Аз купих пита за 40-то дена на моето дете и така смятам да процедирам и като проходи Wink

New* и аз така се точих да купя готова питка ама така ме изненадаха със Симона, че не можах да намеря. И сега за това съм запретнала ръкавите. Ама си мисля, че и домашното на по-другичко мирише Wink  Grinning

# 20
Цитат на: tedi_b
Хонда, снимки искаме, снимки  Grinning

Ще има и още как. Вървя с апарата и снимам. Само да не си остана със снимките Embarassed  Laughing

# 21
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Ваче аз май бавно стоплям или незнам какво:(
Значи 2 кори . нали така?
Едната се намазва с олио от всякъде и се слага в тава и в/у нея друга пак така намазана.....рязането го разбрах, но не разбирам защо 2 кори една в/у друга? И от къде тесто за слагане в центъра след като каза че се разделя на 2?
Абе явно не стоплям Sad И се нервя сега. Моля те обясни ми по-подробно.

# 22
  • София
  • Мнения: 247
Питката на Ваче е просто прекрасна, но не трябва ли питката за прохождане да е украсена само с едно краче Simple Smile ?!... Ами просто е такава традицията Embarassed

# 23
  • Мнения: 4 358
Дороти, ти успя ли да видиш питката на Ваче? Казвай къде, че ми е голяма тръпка! Grinning
Като традиция знам, че детето трябва да е стъпило в тестото за питката, не е задължително да е украсена с бебешкото краче.

# 24
  • София
  • Мнения: 11 306
Цитат на: tedi_b
Леле, Ваче, с такава украса на питката ще шашна родата  Grinning  Мерси много!  Grinning

Ама как бе... твоята е подобна... Grinning

# 25
  • София
  • Мнения: 11 306
Цитат на: Honda
Иииих да се похваля. До момента на втасването го докарах. Днес правя пробна серия да видя как ще стане. Вече е във фурната. После ще разкажа дали е ставала за ядене Embarassed  Grinning


Няма да разказваш, ами ще постнеш снимка, а аз ще ти дам адреса си да ми постнеш едно парче Grinning

# 26
  • София
  • Мнения: 11 306
Ето как се прави

Питка “Слънце”
Продукти:
1 кг. брашно;
400 мл прясно мляко; желателно е да е 200 мл. мляко и 200 мл вода – по-добре става питката
1-2 яйца;
1 ч.л. сол;
2-3 с.л. олио;
1 кубче мая
Маята се слага разтрошена в купичка заедно с 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и малко вода. Оставя се на топло да шупне.
В пресятото брашно се прави кладенче, добавя се млякото (мляко+вода), добавя се едното яйце и единия белтък, единия жълтък се отделя за намазване, добавя се солта, олиото и шупналата мая. Меси се тестото. След като се омеси се оставя на топка, в намазнена тавичка да втаса на 40 градуса около 20 мин. След това тестото се разделя на три части. Едната се разточва на кора, голяма колкото тавата, в която ще се пече. Тавата се намазнява с олио, слага се кората и се намазнява добре. Втората част от тестото се разточва по същия начин и пак добре намаслена от двете страни се поставя върху първата. След това се правят разрезите както е обяснено на картинката. Когато Слънцето е готово се оставя да втаса на 40 градуса 20 мин. След това се пече на 220 градуса само отдолу, вдигната на скарата, да не е в/у реотаните директно, когато е полуизпечена се пуска горния реотан за малко да я опече отгоре.

После – ТЪРКУУУУЛ




Схемата е в следващия пост! Grinning

# 27
  • София
  • Мнения: 11 306

# 28
  • София
  • Мнения: 11 306
Цитат на: Mamica
Ваче аз май бавно стоплям или незнам какво:(
Значи 2 кори . нали така?
Едната се намазва с олио от всякъде и се слага в тава и в/у нея друга пак така намазана.....рязането го разбрах, но не разбирам защо 2 кори една в/у друга? И от къде тесто за слагане в центъра след като каза че се разделя на 2?
Абе явно не стоплям Sad И се нервя сега. Моля те обясни ми по-подробно.

Двете кори  - като се обърнат триъгълниците заради олиото двете кори се разместват и става ефектно. За съжаление нямам свястна снимка на опечената питка да я видите. Хонда ще пусне като стане нейната питка Grinning

# 29
  • София
  • Мнения: 5 468
Цитат на: Honda
Цитат на: new*
..Аз купих пита за 40-то дена на моето дете и така смятам да процедирам и като проходи Wink

New* и аз така се точих да купя готова питка ама така ме изненадаха със Симона, че не можах да намеря. И сега за това съм запретнала ръкавите. Ама си мисля, че и домашното на по-другичко мирише Wink  Grinning


Права си за домашното...няма спор тука! И аз съм му привърженик, ама пусто като нямам ни ръце, ни търпение?!? Обаче, тоя път, ще копирам на Вачето рецептата и я записвам в най-видна папка и живот и здраве, ще чакам да проходи моята мома и ще я извъртя - ей на - кълна се и снимки ще пусна - да се запомни /ако стане нещо де/:roll:  Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт