Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора

София

Мнения: 216
Стават невероятно вкусни!!!
Обелват се дребни картофи и в тенджерата под налягане се налива около 1 пръст олио, след като са измити и изсушени, картофите се запържват малко в олиото, след което тенджерата под налягане се затваря и се задушават около 5 мин, но не повече, като от време на време тенджерата се разклаща!Много вкусна гарнитура!Получва се следното:http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=16132&AlbumId=49201
Цитирай


Мнения: 5 768
Уха,много апетитно изглеждат.
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Става ли със стари картофи или може само с пресни? Rolling Eyes
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 490
Изглеждат вкусно и някой ден ще направя.Мъжът ми е фен на картофите и в какъвто и вариант да му ги предложа,не ги отказва.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 205
Трябва ли да се налее някаква течност или се задушават само в мазнината?
Цитирай


Мнения: 4 912
Получва се следното:http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=16132&AlbumId=49201
Леле,колко апетитно изглеждат.Ще пробвам. Peace
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
Найстина са много вкусни Peace
Ние в къщи умираме за тях Very Happy

Трябва ли да се налее някаква течност или се задушават само в мазнината?

Само в мазнината се задушават Wink


п.п.А,аз след като са готови им слагам 4есън Wink
Цитирай


Мнения: 6 020
Аз ги правя така:

Беля картофите (пресни, стари) и ги режа на не много ситни кубчета. После ги осолявам, малко черен пипер, масло и малко вода прибавям.
Слагам на котлона в обикновена тенджерка и задушавам. Като станат готови наръсвам с копър. Crazy Crazy
Цитирай

София

Мнения: 216
Става ли със стари картофи или може само с пресни? Rolling Eyes

Може със всякакви, стига да са по-дребни, но пък ако не са дребни ги разрязваш на две.
Цитирай

София

Мнения: 216
Трябва ли да се налее някаква течност или се задушават само в мазнината?

Само в мазнина, но гледай да не са мокри картофите, защото много ще ти приска.
Цитирай

София

Мнения: 216
Наистина стават много вкусни и хващат така мечтаната коричка, но понеже ги правя от скоро си мисля ако ги овалям и в микс от подправки дали няма да станат още по-добри!!!
Цитирай


Мнения: 7 473
И ако им добавите копър и чесън става........ Crazy
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 86
    Ето и от мен. Обелвам картофите и ги режа на дебели филийки, на дъното на тенджерата слагам малко олио и започвам да редя ред картофи, ред стар ( може и пресен) лук , чесън и разни зелени тревички - джоджен, копър, босилек и от горе пак картофки и на края сол и пак малко олио.
     А правя и още едни много вкусни картофки в тавичка - измивам кожичката на картофите и ги разделям на половина и ги редя в тавата с отрязаната страна на долу. В тавата  на дъното има олио и малко масло или маргарин. Всичко това се пече  при 200 C до златисто и е страхотна гарнитура.
      Да ви е сладко и вкусно.
Цитирай

Видин

Мнения: 2 657
     А правя и още едни много вкусни картофки в тавичка - измивам кожичката на картофите и ги разделям на половина и ги редя в тавата с отрязаната страна на долу. В тавата  на дъното има олио и малко масло или маргарин. Всичко това се пече  при 200 C до златисто и е страхотна гарнитура.


О и тези са ни любими Very Happy
Разкошни са Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 205
Направих ги -  СТРАХОТНИ СА  newsm10
Добавих малко масълце преди задушаването. Накрая сложих копър и чесън. Облизахме си пръстите.  smile3501
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора