Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 апр. 2006, 14:59 ч.

Пържени филийки

  • 72 525
  • 72
  •   1
Отговори
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 016
Момичета, моля за помощ! Как се правят пържени филийки с яйца, но така  че да станат по крайщата яйцата едни такива като влакъсинки, дано сте ме разбрали!

# 1
  • все тук
  • Мнения: 1 634
Те почти всички филии стават така - трябва да топнеш филиите само в яйце, без да го смесваш с брашно или кисело мляко. Пържиш в сгорещено олио. Би трябвало да станат

# 2
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 016
Не стават. Спомням си навремето тези филийки ги продаваха в училищните столове. Бяха страхотни. А сега аз немога да ги направя така. Правя ги като разбивам яйцата, потапям филийките в тях и пържа, обаче - не, не са същите. Та затова питам, да не си има някакъв друг чалъм, нещо друго да им се добавя...

# 3
  • Мнения: 7 541
прясно мляко или вода, яйце и брашно
има един трик да става пухкава панировката - чаена лъжичка сода се "угася" с оцет и се добавя към сместта

# 4
  • София
  • Мнения: 30 949
На мен винаги ми стават такива. Ако пържиш само с яйца, няма начин да не станат по този начин.

# 5
  • Мнения: 7 474
Първо топиш в прясно мляко , после в яйце.

# 6
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Аз разбивам яйцата  с малко водичка и щипка сол.Досега винаги са ми ставали с "власинки".Мазнината в която пържиш трябва да е добре сгорещена. newsm64

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 764
И на мен са ми с власинките , ама не ми пречат.
Иначе топя първо в прясно мляко ( стават по-мекички ) после в яйце.

# 8
  • Мнения: 4 914
Първо топиш в прясно мляко , после в яйце.

И аз така ги правя. Peace

# 9
  • В страната на смърфовете
  • Мнения: 188
момичета, а добавяте ли по една ванилиика в яйцето! при мен се получава доста добре, имам предвид, че ухае супер, а не на топла мазнина!
по същия начин добавям ванилиика в тестото за палачинки!

# 10
  • София
  • Мнения: 6 154
Правя ги като разбивам яйцата с 1-2 с.л. кисело мляко и малко сода.

# 11
  • София
  • Мнения: 106
Те почти всички филии стават така - трябва да топнеш филиите само в яйце, без да го смесваш с брашно или кисело мляко. Пържиш в сгорещено олио. Би трябвало да станат

Аз също ги пържа само с яца и стават разкошни.

# 12
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 016
Благодаря, момичета! И аз ги топя само в яйца, но не стават както искам. Дали пък не слагам малко мазнина в тигана? newsm12

# 13
  • София
  • Мнения: 380
Мазнината трябва да ти е толкова, че филийките да плуват в нея, а не да се лепят за дъното.

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Аз ги пържа с яйца и брашно и после ги слагам на попивателна хартия да не са мазни Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт