Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

София

Мнения: 1 727
Здравейте, момичета Smile Моля ако някой знае да сподели техники как да си сваря яйцата без да ги спукам! Нещо не мога да се справя с варенето, колкото и да се старая...  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 8 305
О, да и аз се включвам към това запитване, постоянно се провалям  Embarassed
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 249
Аз като варя яйцата слагам сол във водата и ги варя на не много силен котлон.На дъното на тенджерата слагам плат,който покрива първия ред яйца. Peace
Цитирай

все тук

Мнения: 1 600
Слагам яйца със стайна температура в студена тенджера, пълня хладка вода и слагам на студен котлон. Варя на умерен огън, слагам малко сол и сода бикарбонат във водата.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 490
Отрязвам крачолите на чоропогащник и слагам яйцата вътре.После завързвам здраво,така че яйцата да не мърдат.Слагам и сол във водата и отдолу на тенджерата слагам останалата част от нарязания чоропогащник.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
яйцата трябва да са със стайна температура. още, като ги сложа в тенджерата слагам 4-5 лъжици сол. варя на слаб огън и стискам палци да няма много спукани  Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Да се включа и аз  Laughing
На дъното на тенджерата слагам чиния обърната с дъното нагоре, върху нея слагам яйцата (стояли на стайна температура няколко часа), които съм ги увила (като бохчичка) в тензух или друг не много дебел плат, във водата слагам почти шепа сол.
Въпреки всичко се пукат, но какво да се прави...
Цитирай

София

Мнения: 29 961
Аз също слагам сол във водата. Имам и пукнати яйца, но за щастие обикновено само 1-2.
Цитирай


Мнения: 4 912
яйцата трябва да са със стайна температура. още, като ги сложа в тенджерата слагам 4-5 лъжици сол. варя на слаб огън и стискам палци да няма много спукани  Wink
И аз така ги варя.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 129
Аз слагам на дъното на тенджерата някакъв плат и освен това 2-3 суп. лъжици оцет. Винаги се пукат няколко, но и тях ги шаря - няма празно! Laughing
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
Както вече сте казали ....яйцата на стайна температура в торбичка от тензух  т , студен котлон , хладка вода , сол и и и ......късмет ...Стискам палци !!!
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Както вече сте казали ....яйцата на стайна температура в торбичка от тензух  т , студен котлон , хладка вода , сол и и и ......късмет ...Стискам палци !!!

И аз така, само че в студена вода. Това е. Бавен огън му е майката. Много зависи и от яйцата, боядисвам домашни винаги и те не дават така лесно фира.
Цитирай


Мнения: 2 187
И при мен има винаги по няколко спукани, въпреки всичките усилия - по 2-3 лъжици сол и толкова оцет във водата, яйцата на стайна температура, водата хладка, котлонът студен и т.н.

Боядисвам ги и тях обаче, като гледам да ги изядем първи. Е, за чукане на стават, но за ядене поне - да. Smile
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Хубави съвети сте дали HugЗа първа година ще боядисвам сама, имаме газов котлон и май ще има много спукани ooooh!
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Хубави съвети сте дали HugЗа първа година ще боядисвам сама, имаме газов котлон и май ще има много спукани ooooh!

Не се притеснявай, аз също съм на газов и ги варя на най-слабата степен, но наистина ги сложи в кърпа яйцата, да не са в пряк допир с дъното. Ще се получи, ще видиш!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора