Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 318
Здравейте момичета!!! Искам да попитам дали знаете кой издава направленията за антитела и следене на титъра по време на бременността. Оказа се, че съм отриц. резус фактор , а съпруга ми положителен, което както четох на доста места е много опасно. Исках да попитам , ако някой е ползвам Здравната каса откъде е взел това направление , от личния лекар или от гинеколога?

# 1
  • Мнения: 113
Здравей, за направление не мога да ти кажа от къде да вземеш, защо не попиташ за това наблюдаващия те гинеколог? Мога обаче да те успокоя, че това, че си отрицателна, а съпруга ти е положителен, не е толкова опасно, ние също бяхме така. Би било опасно, ако в миналото ти е преливано кръв, или ако това не ти е първа бременност (и абортите се включват в това число). Малко е сложно за обяснение, но ще се опитам да съм максимално ясна. Бебчето, което расте в теб, е възможно да е с твоя RH или с този на съпруга ти. Ако е с твоя, няма никаква опасност, защото и ти си отрицателна. Ако е с RH+, то до 72 часа след раждането трябва да ти се сложи ваксина Антидот, за да попречи в кръвта ти да се образуват антитела, което би било застрашило следваща бременност.
Ако си сигурна, че няма как да си образувала антитела до сега, т.е. не ти е преливана кръв и ти е първа бременност, то бъди спокойна. Естествено, можеш да си пуснеш тези изследвания за всеки случай, но пак ти казвам, не е страшно. Ако нещо не съм обяснила както трябва, питай. И леко бременеене!

# 2
  • Мнения: 2 332
Определено от наблюдаващия те гинеколог! Peace

# 3
  • Мнения: 7 186
От гинеколога. Теста на Кумбс се прави в 3, 6 и 9 месец.

# 4
  • Мнения: 318
Благодаря ви много за отговорите момичета. Анитка , точно това ме притеснява, че това не ми е първа бременност, имам един мисед аборт в 13 г.с. от миналата година, а тогава всичко стана много бързо и дори не са ми пускали изследвания за кръвна група, за това и нямам поставена такава инжекция за съжаление.

# 5
  • Мнения: 113
Не се притеснявай, нищо фатално не е станало. Защото е възможно детенцето, което си загубила (за което съжалявам, наистина!) да е било с твоя RH-, вероятността е 50:50. А ако не е било така, след като това се установи със сигурност, просто ще те наблюдават по-внимателно. И ако е необходимо, ако преценят, че има какъвто и да било риск за детето, ще предизвикат раждането по-рано от предвидения ти термин. Така че не се притеснявай, всичко ще бъде наред!

# 6
  • varna
  • Мнения: 404
направлението е от гинеколога

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт