Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Навремето майка ми имаше шприц за бисквити - ръчен и правеше страхотно неща , но шприца се счупи и рецептата за меко тесто също. Сега аз си купих електрически на тсм но нямам рецепта, та ако някоя от вас мойе да ми помогне ще съм много благодарна Heart Eyes

# 1
  • София
  • Мнения: 575
Тази рецепъа я имаше в книжката към шприца който си купих.Скоро я пробвах и станаха чудесни.

Шприц сладки

1 ч.ч. масло
3/3 ч.ч. захар
1 жълтък
1/3 ч.ч. сметана
1/4 ч.л. сода
1 щипка сол
1 ванилия
канела на вкус

Маслото и захарта се разбиват с миксер до побеляване.Прибавят се жълтъка,сметаната и ванилията.Пресява се брашното,смесено със содата и канелата и се прибавят към сместа.Шприцоват се в намаслена тава и се пекът около 10мин на 190С.



# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 86
Необходими продукти-
250 г  масло (може и маргарин)
250 г  захар
1 пакетче ванилия
2 яйца
1 щ.сол
450 г брашно, предварително пресято
В тази последователност се разбиват и прибавят продуктите. Пълни се шприца и се редят в тавата.Пекат се в умерена фурна 200 C  до златисто.
Успех!  chef

# 3
супер сте. приемам и рецепти в солени варианти и още сладки. трябва да изпробвам повечко неща. имам и форми към шприца и за тулумби еклери и прочие , така че давайте идеи и за пълнежи, украси, заливки, теста и прочие. Много съм ви благодарна   bouquet

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 764
От рецептите и аз ще се възползвам, благодаря момичета ! Имам го тоЯ щприц от половин година насам, но за бисквити още не съм го ползвала.
От мен рецептата за толумбички , като това е тестото и за еклери - Варено тесто . Съжалявам, че нямам снимка, ама сега усвоявам този навик( снимането на манджи де  Simple Smile ), та следващия път.

Толумбички

За тестото:
- 300мл пр.мляко/вода
- 250гр брашно
- 4 ч.л. захар
- 4 яйца
- 100гр масло.
- щипка сол
- олио за пържене!

За сиропа:
- 1 1/2ч.ч. захар
- 2ч.ч. вода
- 1-2  ванилии

Приготвяне:
тесто:
Слага се млякото да заври и тогава се изсипват маслото и захарта. Когато отново заври се прибавя брашното при непрекъснато бъркане(най-добре с дървена лъжица), докато стане на гъста смес отлепяща се от стените на съда. Маха се от котлона и след като поизстине се добавят едно по едно яйцата.
В дълбок съд се сипва олиото за пържене и след като заври с голям щприц или пош, се шприцоват толумбички  във врящото олио. Изпържват се до златисто и се потапят в предварително приготвения и изстинал сироп . Другия вариант е да залеете изпържените и изстинали толумби с топъл сироп .
сироп:
Захарта и водата се варят около 5 минути след което се добавя ванилията.

Да ви е сладко  chef !

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 86
         Соленки
  Продукти: 250г маргарин(може да се замени с масло или наполовина масло и  маргарин по 125г), 250г настъргано сирене, 250г брашно, 1ч. л. сода за хляб и 1  ч.л. бакпулвер.
   От всички продукти се замесва меко тесто, поставя се в шприца и в намаслена тава се оформят различни формички. Пече се в умерена фурна - 200 C до златисто. Сиренето може да се замени с пудра захар и ванилия. Може да ги приготвите много време преди празника, вкусни са и пръхкави дори и след седмица.
   Опитвай и да ви е сладко.  chef

# 6
ето рецепта която майка ми откри в книга то преди 20 години. не е сигурна че е тази по която е правила но спред мен не е лошо да се пробва
тесто - 3,5 ч ч брашно,6 с.л. пудра захар, 1 жълтък, 1 цяло яйце, 250 г маргарин ( или 220 г масло}, 1 пакетче бакпулвер, 1 ванилия
за гарниране - 1 белтък, 4 с.-л. пудра захар, по желание озахарени плодове, портокалови кори и орехови ядки
мазнината и пудрата захар се разбиват до побеляване. Прибавят се яйцата, ванилията и пресятото брашно смесено с бакпулвера, Меси се много леко до изглаждане.По жеулание може да се оцвети с какао или сладкарска боя /в 1, 2 ил4 3 цвятя/. Ако се слага какаото чяст от брашното сие отделя за да се получи еднаква твърдост. Тестото се разделя вна 3 или 4 парчета, които се оформят на цилиндри с диаметър и дължина като шприц машинката.
Поставят се в машинката и с резки движения се шприцоват направо в тавата,а може и върху хартия /машинката се опира плътно до тавата/.Оставят се на студено за 15-20 мин и се пекат.Гарнират се с разбит на сняг белтък и орех или портокалова кора или с нищо
може да се сложи два вида тесто напр. бяло отвън,кафяво в средата и така да се шприцова.

# 7
  • София / Doha (Qatar)
  • Мнения: 1 599
Бих искала да повдигна отново темата, защото и аз се сдобих с такъв щпиц днес и ме сърбят ръчичките  Joy
И един въпрос - с какво биха могли да се украсят отгоре сладките?

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 15:59 от Maris

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт