Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Навремето майка ми имаше шприц за бисквити - ръчен и правеше страхотно неща , но шприца се счупи и рецептата за меко тесто също. Сега аз си купих електрически на тсм но нямам рецепта, та ако някоя от вас мойе да ми помогне ще съм много благодарна Love
Цитирай

София

Мнения: 575
Тази рецепъа я имаше в книжката към шприца който си купих.Скоро я пробвах и станаха чудесни.

Шприц сладки

1 ч.ч. масло
3/3 ч.ч. захар
1 жълтък
1/3 ч.ч. сметана
1/4 ч.л. сода
1 щипка сол
1 ванилия
канела на вкус

Маслото и захарта се разбиват с миксер до побеляване.Прибавят се жълтъка,сметаната и ванилията.Пресява се брашното,смесено със содата и канелата и се прибавят към сместа.Шприцоват се в намаслена тава и се пекът около 10мин на 190С.



Цитирай

Стара Загора

Мнения: 86
Необходими продукти-
250 г  масло (може и маргарин)
250 г  захар
1 пакетче ванилия
2 яйца
1 щ.сол
450 г брашно, предварително пресято
В тази последователност се разбиват и прибавят продуктите. Пълни се шприца и се редят в тавата.Пекат се в умерена фурна 200 C  до златисто.
Успех!  chef
Цитирай
супер сте. приемам и рецепти в солени варианти и още сладки. трябва да изпробвам повечко неща. имам и форми към шприца и за тулумби еклери и прочие , така че давайте идеи и за пълнежи, украси, заливки, теста и прочие. Много съм ви благодарна   bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 113
От рецептите и аз ще се възползвам, благодаря момичета ! Имам го тоЯ щприц от половин година насам, но за бисквити още не съм го ползвала.
От мен рецептата за толумбички , като това е тестото и за еклери - Варено тесто . Съжалявам, че нямам снимка, ама сега усвоявам този навик( снимането на манджи де  Smile ), та следващия път.

Толумбички

За тестото:
- 300мл пр.мляко/вода
- 250гр брашно
- 4 ч.л. захар
- 4 яйца
- 100гр масло.
- щипка сол
- олио за пържене!

За сиропа:
- 1 1/2ч.ч. захар
- 2ч.ч. вода
- 1-2  ванилии

Приготвяне:
тесто:
Слага се млякото да заври и тогава се изсипват маслото и захарта. Когато отново заври се прибавя брашното при непрекъснато бъркане(най-добре с дървена лъжица), докато стане на гъста смес отлепяща се от стените на съда. Маха се от котлона и след като поизстине се добавят едно по едно яйцата.
В дълбок съд се сипва олиото за пържене и след като заври с голям щприц или пош, се шприцоват толумбички  във врящото олио. Изпържват се до златисто и се потапят в предварително приготвения и изстинал сироп . Другия вариант е да залеете изпържените и изстинали толумби с топъл сироп .
сироп:
Захарта и водата се варят около 5 минути след което се добавя ванилията.

Да ви е сладко  chef !
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 86
         Соленки
  Продукти: 250г маргарин(може да се замени с масло или наполовина масло и  маргарин по 125г), 250г настъргано сирене, 250г брашно, 1ч. л. сода за хляб и 1  ч.л. бакпулвер.
   От всички продукти се замесва меко тесто, поставя се в шприца и в намаслена тава се оформят различни формички. Пече се в умерена фурна - 200 C до златисто. Сиренето може да се замени с пудра захар и ванилия. Може да ги приготвите много време преди празника, вкусни са и пръхкави дори и след седмица.
   Опитвай и да ви е сладко.  chef
Цитирай
ето рецепта която майка ми откри в книга то преди 20 години. не е сигурна че е тази по която е правила но спред мен не е лошо да се пробва
тесто - 3,5 ч ч брашно,6 с.л. пудра захар, 1 жълтък, 1 цяло яйце, 250 г маргарин ( или 220 г масло}, 1 пакетче бакпулвер, 1 ванилия
за гарниране - 1 белтък, 4 с.-л. пудра захар, по желание озахарени плодове, портокалови кори и орехови ядки
мазнината и пудрата захар се разбиват до побеляване. Прибавят се яйцата, ванилията и пресятото брашно смесено с бакпулвера, Меси се много леко до изглаждане.По жеулание може да се оцвети с какао или сладкарска боя /в 1, 2 ил4 3 цвятя/. Ако се слага какаото чяст от брашното сие отделя за да се получи еднаква твърдост. Тестото се разделя вна 3 или 4 парчета, които се оформят на цилиндри с диаметър и дължина като шприц машинката.
Поставят се в машинката и с резки движения се шприцоват направо в тавата,а може и върху хартия /машинката се опира плътно до тавата/.Оставят се на студено за 15-20 мин и се пекат.Гарнират се с разбит на сняг белтък и орех или портокалова кора или с нищо
може да се сложи два вида тесто напр. бяло отвън,кафяво в средата и така да се шприцова.
Цитирай

София / Doha (Qatar)

Мнения: 1 599
Бих искала да повдигна отново темата, защото и аз се сдобих с такъв щпиц днес и ме сърбят ръчичките  35
И един въпрос - с какво биха могли да се украсят отгоре сладките?
« Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 15:59 от Maris »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.