Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 117
Имах някаква рецепта но не мога да я открия...вие как го правите newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 205
Цял живот зелевите сърми сме ги яли със следния сос:
Бульона в който са вряли сърмите се изсипва в отделен съд(ако е малко се долива малко вода) и се застройва с жълтък и кисело мляко и съвсем малко брашно. Аз съм свикнала с този сос за сърми и го обожавам.
Цитирай

гр.Бургас

Мнения: 695
Цял живот зелевите сърми сме ги яли със следния сос:
Бульона в който са вряли сърмите се изсипва в отделен съд(ако е малко се долива малко вода) и се застройва с жълтък и кисело мляко и съвсем малко брашно. Аз съм свикнала с този сос за сърми и го обожавам.
smile3521 със същия сос ги хапваме и ние newsm10
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625

 Аз го правя без жълтък. Само брашно и кисело мляко. Същия сос правя и за пълнените чушки  Very Happy
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 202
Цял живот зелевите сърми сме ги яли със следния сос:
Бульона в който са вряли сърмите се изсипва в отделен съд(ако е малко се долива малко вода) и се застройва с жълтък и кисело мляко и съвсем малко брашно. Аз съм свикнала с този сос за сърми и го обожавам.
smile3521 със същия сос ги хапваме и ние newsm10
Ние също! smile3521
Цитирай

В страната на смърфовете

Мнения: 188
да, с булиончето си правиш сос с брашно и яйце, но може да добавиш и маргарин или масло...
Цитирай

София

Мнения: 6 154
Никога не съм яла сърми със сос  Shocked
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545

 Аз го правя без жълтък. Само брашно и кисело мляко. Същия сос правя и за пълнените чушки  Very Happy
===================================================
И аз така го правя.  chef,а за сърми с  лозови листа разбивам кисело мляко с чесън.Стават много хубави. eat
Цитирай

София

Мнения: 1 492
Цитат
за сърми с  лозови листа разбивам кисело мляко с чесън.Стават много хубави.
И аз така+пресен копър
Цитирай
За зелеви сърми и пълнени чушки правя бял сос:
1-2 с.л.-брашно
щипка сол
олио/или мазнината от сърмите/
1/2-коф.кис. мляко
1- жълтък
В мазнината запържвам брашното.После отстранявам от оганя и разреждам с вода около 1ч.ч..Разбърквам добре и прибавям солта .Връщам на котлона.Бъркам непрекъснато докъто се сгъсти соса.Отделно се разбива кис.мляко и яйцето .Прибавя се към сгъстения сос и се оставя още 2-3мин.на котлона
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.