Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 1 393
Споделете вашия метод, ако имате такъв, моля!

Вече прочетох, че някои ги нарязват наситно и слагат във форма за лед.
Аз самата съм виждала в готварски предавания по ТВ, че ги завиват във влажна салфетка и ги слагат в хладилника, но аз не съм пробвала.

Други идеи?
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 986
Във фризера си остават съвсем свежи, даже не ги и режа ситно, само ги слагам в пликче. Ползвам магданоз, целина на листа и копър.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 196
Аз ги нарязвам наситно и ги слагам в подходящи кутии/бурканчета/ във фризера.Изчовърквам си колкото ми трябва с нож или вилица...
Цитирай

Bath, UK / Варна

Мнения: 1 581
Ако ще успея да ги използвам до няколко дни, държа в хладилника, иначе и аз режа и замразявам.

Също така съм слагала магданоз в чашка с вода.

А тук продават и в саксийки подправки и вземам предимно такива - поливаш си ги и те си стоят свежи дълго време.
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625

 Аз ги слагам във вода, в една кофичка от глина(не съм сигурна какъв е точно амтериала, от който е изработена). Така ги използвам до 4-5 дена. Иначе във фризера в торбичка. Основно магданоз и копър имам.
Цитирай

спретната къщурка край селО Сливен

Мнения: 7 430
Ами в повечето случай замразявам, по - рядко се случва да оставя в хладилника Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Измивам, завивам в алуминиево фолио и в хладилника, без да режа. Запазват се поне седмица... определено доста по-дълго, отколкото натопени във вода. Този метод го знам от един готвач Peace
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Аз ги нарязвам наситно и ги слагам в подходящи кутии/бурканчета/ във фризера.Изчовърквам си колкото ми трябва с нож или вилица...
за да не замръзват във фризера, като ги измия, изчаквам да изсъхнат.
Изобщо не стават на лед.
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Много добър начин винаги да имаш свежа подправка е да си я насадиш в саксия. Аз от миналия април си имам саксия с босилек и винаги ми е под ръка /ама май е едногодишно растение, защото почти изчезна от месец насам, та съм си взела ново пакетче семенца/ И за магданоза и джоджена  става - пробвала съм предишни години.
Цитирай

София

Мнения: 29 940
И аз слагам във фризера.
Напоследък обаче купувам само сухи подправки.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
Изчиствам,измивам и си нарязвам магданоза след което като изсъхне го слагам в пликче във фризера,може също и гъби да се замразят, пак да са измити и изсушени.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 691
Също замразявам нарязанеи във фризера,но ако ще ги ползвам до една седмица-без да ги режа,само измивам,да се отцедят и после във наилонов плик във отделението за зеленчуци.Чувала съм и за мокър вестник или друга хартия и пак във наилонче,а и това със алуминиевото фолио е идейно...
Цитирай

Пловдив

Мнения: 153
Винаги имам свеж магданоз,който не е замразен във фризера,ето как:

Една или две вързки магданоз ги измивам и изчаквам хубаво да се отцеди водата,нарязвам на ситно и слагам в кутия от сладолед,обърквам обилно със сол и слагам в хладилника.Винаги имам в предвид,като посолявам ястието,че накрая като сложа от магданоза и в него има малко сол.Така осолен,магданоза се запазва пресен за колкото време поискате.
Пробвах с джоджен,но не става. newsm78
Цитирай

гр.Бургас

Мнения: 695
нарязвам ги и в фризера.то е като замразените зеленчуци smile3503
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Изчиствам,измивам и си нарязвам магданоза след което като изсъхне го слагам в пликче във фризера,може също и гъби да се замразят, пак да са измити и изсушени.
===================================================
 newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора