Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 апр. 2006, 11:15 ч.
  • Преглеждания  8 278  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 788
Здравейте,

мъжа ми си имаше проблемен стомах, но до сега все се справях с готвенето...Обаче от вчера е с едни кризи стомашни...и докторката днес му е казала че има гастрит, че и жлечката му е възпалена.  Е, вече съм в чудо, дайте идей какво да приготвям, че само на супи не знам до кога ще издържи....Предварително мерси!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 30 538
Ще ти пейстна какво бях писала за моята жлъчка, и по принцип какво не ям.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=87972.msg1529676#msg1529676
Цитат
Аз не ям кисело и прясно зеле, ряпа, сурови моркови (или ако ям, ям в малки количества), никакви ядки (особено фъстъци), нищо мазно, люто, тежки и трудно смилаеми храни. Шоколад мисля, че също не може, но пък аз по принцип не ям шоколад.

Цитат
Мама беше язваджийка, но имаше и болна жлъчка.
Не ядеше люто, пикатно, много кисело, хапваше храни с много малко подправки, не запържваше, не ядеше боб, леща, зеле. Много неща не ядеше. Но не знам кое точно е дразнило жлъчката, и кое язвата.
Аз по наследство си я имам болната жлъчка. Зеле, моркови, бяла ряпа и фъстъци съм излючила напълно от менюто си.

Аз когато съм с криза, нищо не мога да ям  Cry Понякога карам само на обикновени фавли и кисело мляко докато потуша малко кризите.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 320
Мъжът ми е с гастрит и язва на стомаха , но си хапва редовно люто / това не го дразни/ не яде картофи в яхния , но печени и на салата хапва. Гледам да не пържа и караме основно на "варена кухня" . Зелето го дразни и магданоза в суров вид / в салата/ . Както и люспите на доматите , съответно избягва и купешка лютеница и прасковите също ги бели.

# 3
Аз съм с гастрит и вече толкова време пазя диета, изпих един куп лекарства и все пак често имам проблеми със стомаха; Дойде ми до гуша защото толкова се ограничавам, ядат ми се много неща и въпреки усилята ми не се чувствам съвсем добре. Мога да ти кажа как приготвам ястия, в които обикновено се запържва лука - нарязваш си лука и го слагаш в тиган със съвсем малко водичка, задушаваш го докато поомекне и така го слагаш в яденето. И както са писали по горе никаква картофена яхния. Правя си картофени супички обаче - крем супи или просто картофена супа със сирене; ориз с маслини; месо само печено или варено и без подправки; супа пилешка или супа топчета;

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт