Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 412
През последните 3 месеца вече два пъти ми се случи вместо обичайния ред "обилен първите 3 дни, намаляващ" да имам "много слаб първите два дни, силен 2 дни, намаляващ" цикъл. Дали организмът ми си оправя настройките - нали станах на 30 години...и изобщо има ли промени в цикъла с възрасттта?

# 1
  • Мнения: 2 478
Едва ли, аз винаги съм била с обилен и продължителен цикъл. Казваха ми, че като родя ще се регулира, но уви. Пак си е същият. Промените може да се дължат на времето, на здравословното ти състояние, хормони и какво ли още не.

# 2
  • Мнения: 3 042
На мен цикълът ми се промени след първото раждане. От обилен, стана значително  по-малко като количество. Продължителността си се запази, но пък вече много рядко имам коремни болки в началото /а преди първите 1-2 дни беше ужас/. От тогава не съм имала никакви промени в цикъла, а родих още веднъж и минах  30-те.

# 3
  • София
  • Мнения: 31 747
Аз само като ученичка, и малко по-голяма имах обилен цикъл през 1вите дни.
Сега съм по твоята схема - слад, обилен, слаб.

# 4
  • София
  • Мнения: 7 071
С годините кръвта, която изтича по време на цикъл намалява. Аз също забелязвам такива тенденции при себе си - на 32 г. съм.

# 5
  • Мнения: 219
Естествено, че се променя състоянието с годините. То зависи от нивата на хормоните, те пък пак зависят от годините. С напредване на възрастта от редовен МЦ става относително нередовен, скъсява се, удължва се, овулацията, когато я има, не настъпва около 14 ден, а по-късно, т.е скъсена втора фаза. Обратното също се среща. Доколкото знам, болките при МЦ се дължат на прогестерона. Когато той намалява и е недостатъчен, съответно и болките намаляват. Май това са нормални неща, притеснително, когато тези промени се наблюдават във възраст, когато не би трябвало да ги има - преди 35-40 години.

# 6
  • Мнения: 1 412
Dustin, това се питам и аз - кога промените могат да се считат за проблем и колко ли цикъла трябва да се проследят преди да се смята, че има такъв? Принципен ми е въпроса.

# 7
  • Мнения: 219
Много бих искала да ти отговоря точно, но не съм специалист и дори добронамерено може и да те заблудя, затова мисля, че щом имаш притеснения хубаво би било да се обърнеш към специалист. Логиката ми по зададения въпрос е следната - след раждане е нормално да има разстройство на цикъла, което в рамките на 4-6 м. да се регулира (собствено мнение). Аз имам подобен проблем и се опитаха да го решат с противозачатъчни - изписаха ми ги за срок от 4 м., но тъй като аз съм от "големите" мами, сигурно се намесват и други проблеми и с тези противозачатъчни нищо не се получи. Поради липса на време не си обръщам много внимание. Считам, че е от възрастта и от хормоните. Твоите 30 г. въобще не са много и ти не би трябвало да имаш разстройства на цикъла. Затова хайде при някой лекар, на когото имаш доверие, за да те посъветва най-малко. Извинявай, че не съм по-конкретна, но не искам да те обърквам, искам само да те напътя към някой доктор, май го повтарям за 3-ти път, затова лек ден. Ико искаш координати на добър лекар, обади се.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт