Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 149
Здравейте мамчета, някой може ли да ми каже как да приготвя пиле в сладко кисел сос? Веднъж се опитах да направя соса с кетчуп захар сол соев сос и  какво ли още не, но като го опитах цял ден се оригвах на вкиснато. Просто беше .............. Моля дайте рецепта коята може да се сервира на гости. Благодаря
Цитирай

София

Мнения: 29 961
Намерих една рецепта, дано ти свърши работа

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_3 - свинско
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 503
Пиле (или др. вид месо, риба) в сладко-кисел сос
Нарязваш месото на хапки, овалваш го в царевично нишесте (брашно), потапяш в разбито яйце и пържиш в силно сгорещена мазнина. След изпържване на хапките се поставят върху хартия да се отцедят от мазнината.
Продукти за соса: 1 ч.л. олио, 2 с.л. ситно нарязана туршия, 1 с.л. настърган джинджифил (или 1/2 ч.л. джиндифил на прах), 1/2 ч.л. оцет, 2 ч.л. захар, 1 ч.л. доматен сок, 2 ч.л. царевично нишесте (брашно), 1 ч.л. коняк (ракия, уиски).
Сгорещява се олиото, туршията и джинджифилът се пържат 5 мин. Нишестето се смесва със захарта, добавят се оцетът, дом. сок и конякът. Бърка се до получаване на мека паста. При необходимост може да се добави вода. Излива се върху туршията и се оставя 5 мин да ври. Добавя се месото, обърква се хубаво, задушава се около 2 мин и се сервира горещо.

Тази рецепта съм я правила и със свинско, става много бързо и вкусно.  chef
Цитирай

В страната на смърфовете

Мнения: 188
никога не съм пробвала и все притичвам до китайския като ми се дояде!
сега вече имам изпитана рецептичка и ще докладвам като и аз я изпробвам!
Цитирай

София

Мнения: 575
Тази рецепта за сладко-кисел сол е специалитета на мъжа ми  chef

Цитирам: Cool
 
"Включвате абсорбатора на 3  Laughing
 1 ч.ч. оцет се сипва  в тиган и се оставя да заври.След това се прибавят 5 с.л. захар и се разбърква хубаво.1/3ч.ч. гъсто доматено пюре се разрежда предварително с 3 с.л. вода и се изсипва в тигана.Оставя се да заври(да се посгъсти) и постоянно се разбърква.

Този сос е подходящ и за панирана риба.Може да се залива с него или да се топи."

Да ви е сладко(кисело)!!! Laughing Laughing Laughing



Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 313
Аз си купувам сладко кисел сос на Ънкълбенс и го добавям към месото  Wink
Цитирай


Мнения: 149
Аз си купувам сладко кисел сос на Ънкълбенс и го добавям към месото  Wink
А има ли чист сладко кисел сос без зеленчуци в него, понеже веднъж купих но беше с толкова много моркови и чушки, че почти нямаше сос.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.