Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 апр. 2006, 14:45 ч.
  • Преглеждания  14 253  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 149
Здравейте мамчета, някой може ли да ми каже как да приготвя пиле в сладко кисел сос? Веднъж се опитах да направя соса с кетчуп захар сол соев сос и  какво ли още не, но като го опитах цял ден се оригвах на вкиснато. Просто беше .............. Моля дайте рецепта коята може да се сервира на гости. Благодаря

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 30 677
Намерих една рецепта, дано ти свърши работа

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_3 - свинско

# 2
  • Мнения: 13 529
Пиле (или др. вид месо, риба) в сладко-кисел сос
Нарязваш месото на хапки, овалваш го в царевично нишесте (брашно), потапяш в разбито яйце и пържиш в силно сгорещена мазнина. След изпържване на хапките се поставят върху хартия да се отцедят от мазнината.
Продукти за соса: 1 ч.л. олио, 2 с.л. ситно нарязана туршия, 1 с.л. настърган джинджифил (или 1/2 ч.л. джиндифил на прах), 1/2 ч.л. оцет, 2 ч.л. захар, 1 ч.л. доматен сок, 2 ч.л. царевично нишесте (брашно), 1 ч.л. коняк (ракия, уиски).
Сгорещява се олиото, туршията и джинджифилът се пържат 5 мин. Нишестето се смесва със захарта, добавят се оцетът, дом. сок и конякът. Бърка се до получаване на мека паста. При необходимост може да се добави вода. Излива се върху туршията и се оставя 5 мин да ври. Добавя се месото, обърква се хубаво, задушава се около 2 мин и се сервира горещо.

Тази рецепта съм я правила и със свинско, става много бързо и вкусно.  chef

# 3
  • В страната на смърфовете
  • Мнения: 188
никога не съм пробвала и все притичвам до китайския като ми се дояде!
сега вече имам изпитана рецептичка и ще докладвам като и аз я изпробвам!

# 4
  • София
  • Мнения: 575
Тази рецепта за сладко-кисел сол е специалитета на мъжа ми  chef

Цитирам: Sunglasses
 
"Включвате абсорбатора на 3  Laughing
 1 ч.ч. оцет се сипва  в тиган и се оставя да заври.След това се прибавят 5 с.л. захар и се разбърква хубаво.1/3ч.ч. гъсто доматено пюре се разрежда предварително с 3 с.л. вода и се изсипва в тигана.Оставя се да заври(да се посгъсти) и постоянно се разбърква.

Този сос е подходящ и за панирана риба.Може да се залива с него или да се топи."

Да ви е сладко(кисело)!!! Laughing Laughing Laughing



# 5
  • Den Haag
  • Мнения: 1 362
Аз си купувам сладко кисел сос на Ънкълбенс и го добавям към месото  Wink

# 6
  • Мнения: 149
Аз си купувам сладко кисел сос на Ънкълбенс и го добавям към месото  Wink
А има ли чист сладко кисел сос без зеленчуци в него, понеже веднъж купих но беше с толкова много моркови и чушки, че почти нямаше сос.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт