Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 1 078
Аз го пропуснах и много се надявам някой да има рецептата Laughing
Цитирай


Мнения: 417
Торта с крем тирамису

Блат:
4 яйца
100 гр. захар
120 гр. брашно
2 л. натурално нишесте
30 гр. масло

Пече се на слаба фурна - около 150 ' за около 25 мин.Като изстине блата се разделя на две.

Крем :
300 мл. сметана
6 с.л.пудра захар
2 ванили на прах
250 гр. сирене маскарпоне

Сиропиране:
1ч. кафе -окол 200 мл.
50 мл. ликъор от кафе

200 гр. настърган шоколад

Първи блат(напоен)
Крем
Настърган шоколад
Втори блат (напоен)
Крем
Настърган шоколад

Това е. Very Happy
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Имам Тирамису от Иван Звездев от преди години. Рецептата е сполучлива, изпробвала съм я  и значително по-евтина от оригиналната, която се прави с
Маскарпоне, ето я:

Тирамису

4 яйца,
400 гр. извара,
50 гр. кисело мляко,
50 мл. прясно мляко,
бишкоти
2 с.л. захар
какао
ванилия
ликьор
6 с.л. захар
силно еспресо

Изварата, киселото, прясното мляко и 2 с.л. захар се разбиват с пасатор докато се получи плътна консистенция като масло.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. При жълтъците се слагат 6 с.л. захар и се разбиват много добре. Белтъците се разбиват на сняг.
Изварената смес се размесва с жълтъците след което се прибавят и белтъците заедно с ванилията. Внимателно се разбърква в една посока.
В кафето се добавя ликьора (аз самата слагам есенция ром на д-р Йоткер) и в тази смес се потапят бишкотите. Редят се в тавичка, първи ред бишкоти, следва крем, бишкоти ..... завършва с крем. Поръсва се обилно с какао и се оставя да стегне в хладилник.
Ами това е!
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 86
   Аз си записах само крема,  ето го: 300г готварска сметана,  250г "Маскрапоне"(аз използвам извара и става много леко с нея) 6с.л.  захар, ванилия .
   За сиропиране на блата : 150мл  кафе (нес или еспресо), 80 мл локьор "Кафе" и шоколад за настъргване.
    Може да се използват готови блатове или бишкоти за основа.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 078
Ей, страшни сте! Много благодаря!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.