Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 апр. 2006, 09:05 ч.

Някой записа ли Тирамисуто от Бон Апети?

  • 3 051
  • 4
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 1 287
Аз го пропуснах и много се надявам някой да има рецептата Laughing

# 1
  • Мнения: 421
Торта с крем тирамису

Блат:
4 яйца
100 гр. захар
120 гр. брашно
2 л. натурално нишесте
30 гр. масло

Пече се на слаба фурна - около 150 ' за около 25 мин.Като изстине блата се разделя на две.

Крем :
300 мл. сметана
6 с.л.пудра захар
2 ванили на прах
250 гр. сирене маскарпоне

Сиропиране:
1ч. кафе -окол 200 мл.
50 мл. ликъор от кафе

200 гр. настърган шоколад

Първи блат(напоен)
Крем
Настърган шоколад
Втори блат (напоен)
Крем
Настърган шоколад

Това е. Grinning

# 2
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Имам Тирамису от Иван Звездев от преди години. Рецептата е сполучлива, изпробвала съм я  и значително по-евтина от оригиналната, която се прави с
Маскарпоне, ето я:

Тирамису

4 яйца,
400 гр. извара,
50 гр. кисело мляко,
50 мл. прясно мляко,
бишкоти
2 с.л. захар
какао
ванилия
ликьор
6 с.л. захар
силно еспресо

Изварата, киселото, прясното мляко и 2 с.л. захар се разбиват с пасатор докато се получи плътна консистенция като масло.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. При жълтъците се слагат 6 с.л. захар и се разбиват много добре. Белтъците се разбиват на сняг.
Изварената смес се размесва с жълтъците след което се прибавят и белтъците заедно с ванилията. Внимателно се разбърква в една посока.
В кафето се добавя ликьора (аз самата слагам есенция ром на д-р Йоткер) и в тази смес се потапят бишкотите. Редят се в тавичка, първи ред бишкоти, следва крем, бишкоти ..... завършва с крем. Поръсва се обилно с какао и се оставя да стегне в хладилник.
Ами това е!

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 86
   Аз си записах само крема,  ето го: 300г готварска сметана,  250г "Маскрапоне"(аз използвам извара и става много леко с нея) 6с.л.  захар, ванилия .
   За сиропиране на блата : 150мл  кафе (нес или еспресо), 80 мл локьор "Кафе" и шоколад за настъргване.
    Може да се използват готови блатове или бишкоти за основа.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 1 287
Ей, страшни сте! Много благодаря!  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт