Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 апр. 2006, 15:55 ч.
  • Преглеждания  5 296  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 742
дайде да правим козунаци ама нещо по лесно няма ли
Като бях в Германия ми дадоха рецепта за мързелив козънак,но уви изгубила съм я а беше наистина лесна бърза  и стана вкусно
  bouquet

Реклама
# 1
  • на път...
  • Мнения: 1 283
Козунак:

1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца(единия жълтък се отделя за помазване)
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мазнина(олио и масло)
1 ванилия
1 суп.лъжица алкохол(ракия,ром,коняк)
1 кг брашно
1 суп.лъж. мая за хляб

В топлото мляко се кипва маята с една лъж. захар
Захарта и яйцата се разбъркват,прибавя се брашното,маята и всичко останало и най-накрая мазнината по малко.Аз лично след като ги разбъркам ги хвърлям в маш.за хляб за по лесно да се объркват там.
След като втаса тестото се плете на 2 козунака,помазва се с жълтъка,ръси се захар,стафиди ,бадеми,пак втасва и се пече на 350 по Фаренхайт или 180 по Целзий(на средната скара)!

Приятен апетит!
 

# 2
  • София
  • Мнения: 1 742
Благодаря много

# 3
  • Мнения: 766
Holy , извинявай за дилетантският въпрос, ама по какво се познава , че тестото е "втасало"?

# 4
  • на път...
  • Мнения: 1 283
Аз като го омеся го разделям на 6 топки и го бутам във фурната на мноооого слабо да му е топличко и го наблюдавам.Като си удвои обема вадя,плета козунаците и пак бутам във фурната на топличко.Като започне да излиза от формата и включвам да се пече-това е. WinkКъсмет и вкусни козунаци на всички! Heart Eyes

# 5
  • спретната къщурка край селО Сливен
  • Мнения: 7 430
Holy , извинявай за дилетантският въпрос, ама по какво се познава , че тестото е "втасало"?

Означава, че тестото удвоява (понякога и утроява) обема си Wink след обаче като престои на топло Peace
Козунакът, който е дала Холи става много бързо, а в много вкусен Laughing

# 6
  • на път...
  • Мнения: 1 283
Козунакът, който е дала Холи става много бързо, а в много вкусен Laughing[/tt][/size]

Тук цялата махала правим козунаците по тази рецепта,та е многократно изпитана,лесна и вкусна! Laughing  Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 1 742
1 суп.лъж. мая за хляб/ какво ще ре4е суха маю ли
и мога ли да добавя стафиди

# 8
  • Мнения: 766
Aз сега ще се пробвам за 1-ви път. Дано да се получи , звучи много вкусно! Simple Smile

# 9
  • София
  • Мнения: 575
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86477.100 тук съм постнала една рецепта за Мързелив козунак!
Успех!!!! Laughing

# 10
  • на път...
  • Мнения: 1 283
1 суп.лъж. мая за хляб/ какво ще ре4е суха маю ли
и мога ли да добавя стафиди

Аз ползвам суха,но ако имаш прясна сложи от нея! WinkМоже да слагаш каквото си поискаш вътре.Аз ще сложа стафиди,а отгоре белени бадеми! Grinning Дано да ти стане вкусен!После да се похвалиш,ей! Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт