Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 апр. 2006, 14:51 ч.
  • Преглеждания  12 492  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
Здравейте,
много ми се иска да консервирам зеленчуци във фризера за зимата, но до сега не съм го правила и незнам кой позволяват и как да стане. Единствено тази зима правих карфиол бланширан и печени чушки и бяха мн хубави и се запалих.
Моля ви споделете вие какви сте правили и как става.
Много ви благодаря!

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 474
Аз слагам нарязани червени чушки(в кутия от натур. сок) за супи и манджи, нарязани на кубчета патладжани и тиквички(в плик за едно готвене), зелен фасул, копър и магданоз по една кутия. Peace

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Можеш да замразяваш без проблем много неща.Може би без меките и сочните,като домати например.Другите ги измиваш, изчистваш, нарязваш на парчета,каквато големина си искаш и ги подреждаш или в кутии,или в пликчета,в дозички за едно размразяване,колкото прецениш,че ще ти трябват за едно ядене или готвене и прибираш.  Simple Smile

# 3
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 159
чушки, моркови и целина - ситно нарязани като за супа, смесвам ги и ги разпределям на дози за по 1 готвене в малки пликчета.
Чушки с домати за миш-маш. Само нарязани.
В малки кутийки и кофички от сладолед или салати - моркови на кръгчета, тиквички на кубчета, зелен фасул нарязан.
Редовно замразявам и супа в кутийки/по-добре супи, в които няма картофи - гъбена, месна, доматена, зеленчукова......една форумска мама сега ме светна и за боб и леща/.
опечен и обелен патладжан - страхотно за кьопоолу.
Домати за готвене може цели, може и нарязани, може и пасирани, но в кутия. После само отрязваш колкото ти трябва.

Също череши без костилките и ягоди - за сладкиши.
И тиква на кубчета - идеално просто.

# 4
  • София
  • Мнения: 37
Зелен фасул- бланшираш го и после разпределяш в пакети за едно готвене.
Тиквичките ги пържа, поръсвам с копър  и пак така. Чесън добавям след размразяването.
Принципно може да се замразяват всички зеленчуци без лук, марули, репички и краставици.
Твърди се, че бланширането запазва  цветът, вкусът и витамините- Не знам до колко е вярно, но със сигурност спестява място във фризера. Wink
Плодове можеш да съхраниш замразени в захарен сироп или само със захар, ако ще ги ползваш в напитки или натюр.

# 5
  • все тук
  • Мнения: 1 626
А картофи пробвали ли сте да замразите?
Аз искам да си замразя смес от нарязани моркови и картофи за супи, но не знам дали става?

# 6
  • София
  • Мнения: 37
А картофи пробвали ли сте да замразите?
Аз искам да си замразя смес от нарязани моркови и картофи за супи, но не знам дали става?


Замразявала съм картофи  за мусака (Нали за картофи на малки кубчета говорим?) Стават, даже ми се струва, че по-бързо се готвят след това. Само ги остави да се изцедят добре след бланширането.

# 7
  • Русе
  • Мнения: 490
Всичко замръзявам-домати нарязани на ситно , чушки за пълнене , печени , ситно нарязани сурови смесени със настъргани моркови за супички,магданоз, копър,и други зелени подправки,настъргана тиква за тиквеник,ягоди,малини,грах,бамя,картофи,гъби всичко нарязано обаче, готово за готвене и нищо не бланширам.
Сушените плодове и някой подправки също държа там, за да не хващат червейчета.
Замръзеното домати когато се извади за готвене ухае като прясно такова! Hug

# 8
  • София
  • Мнения: 2 639
За картофите аз лично имам резерви. Пробвала съм няколко пъти и все са странни като ги размразя.

# 9
  • София
  • Мнения: 30 680
Всичко бутам във фризера. Сега съм го изпразнила и измила (основно).
В мъж ми се замисляме да наблегнем на местното съдържание на фризера Simple Smile

Картофи държа във фризера, но само от онези нарязаните за пържене. Мисля, че те са бланширани. Обаче пък стават доста добре за мусака Simple Smile

# 10
  • преди Бургас - сега София
  • Мнения: 221
Всичко замръзявам- чушки за пълнене , печени , настъргани моркови, магданоз, копър,  други зелени подправки, настъргана тиква за тиквеник, грах, бамя, гъби, зелен фасул, лапад, лозови листа . Правя си и подправки за супа /кервиз, чушка, морков, лук, магданоз - всичко го пасирам в робота и го слагам в кутия от сладолед/. Понякога си слагам пържени тиквички /много са удобни за салата на ненадейни гости/. 

# 11
  • Мнения: 2 938
може и в по голями пликове да се замрази-после само отчупваш парче колкото ти трябва,но всеки прави както му е най-добре.

# 12
  • варненка от София
  • Мнения: 4 660
Всичко замразявам и аз. Зелен лук дори слагам, зелентии всякакви подправки, тиквички, зелен боб, грах, чушки печени и за пълнене. Нища не бланширам, освен карфиола. Слагам домати цели и и разполовени, удобни са за говене на всичко, но не и за салатки де  Laughing Слагала съм и бамя и бакла. Слагам и плодове дори. Като погледна във фризера ни преобладават зеленчуците пред месото и рибата. Е има и бутилки с ракийка, става страхотна охладена и се точи като олио  Crazy Малеееее, отплеснах се

# 13
Благодаря Ви мн за помоща, тази година ще си наслагам мн Simple Smile

# 14
  • sofia
  • Мнения: 2 534
Да добавя , че слагам и настъргана краставица , за да имам за таратор и през зимата . Вкусът му е същият.
Не е спомената и царевицата на кочани , вадя и варя , мммммм  Blush
Спанак , измит и нарязан , направо за салата или яхния .
Даже и нарязани глави лук в кутийка си прибирам , че не ми се мие всеки път робота .
Ми май всичко друго е споменато .

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт