Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 ноем. 2004, 15:15 ч.
  • Преглеждания  13 365  Мнения  41  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 262
...... и тъй като днес, когато купих зелето, за да го приготвя по начините от другата тема, си купих и цяла връзка праз лук (за да ми стане комплекта пълен), ми стана интересно какво готвите с праз лук?

Реклама
# 1
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Супа.
Варя праз лук с картофи и след това пасирам, за да стане гъста супа. Разбира се, овкусява се със сол, пипер и т.н., каквото ти хареса. Става много вкусна супа, която се консумира с хляб или крутони.

# 2
  • София
  • Мнения: 230
Banica s praz, burek ili ne znam tochno kak se kazva i supa s praz i oriz...
Bjureka go pravq, kato praz i paketche kaima se zapurjvat i se podpravqt sus sol i cheren piper, smesvat se sus svareni i sitno narqzani qica. smesta se raztila vurhu kora buter testo i otgore se pokriva sus vtora takava, maje se s qice i se peche - muja mi mnogo go haresa!

# 3
  • Мнения: 4 212
ПРАЗ С ОРИЗ

Нарязваш празът (3 стръка горе долу) на кръг4ета около 2 пръста дебели и ги сваряваш в подсолена вода. Изцеждаш. В една тави4ка слагаш олио ,свареният праз и 4аша ориз.Задушаваш на котлона, добавяш 3 4аши вода,куб4е бульон и ако има нужда и сол. Запи4аш във фурната. Мнооого е вкусно Sunglasses

# 4
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Цитат на: Teya
ПРАЗ С ОРИЗ

Нарязваш празът (3 стръка горе долу) на кръг4ета около 2 пръста дебели и ги сваряваш в подсолена вода. Изцеждаш. В една тави4ка слагаш олио ,свареният праз и 4аша ориз.Задушаваш на котлона, добавяш 3 4аши вода,куб4е бульон и ако има нужда и сол. Запи4аш във фурната. Мнооого е вкусно Sunglasses

Това ще го пробвам.
Обичам подобни манджички  Laughing

# 5
  • Мнения: 4 358
Аз много обичам праз с яйца. Запържвам първо праз, добавям яйцата, малко сол... и после омитам за нула време  Rolling Eyes

# 6
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Цитат на: Buba4ka
...... и тъй като днес, когато купих зелето, за да го приготвя по начините от другата тема, си купих и цяла връзка праз лук (за да ми стане комплекта пълен), ми стана интересно какво готвите с праз лук?

Правя огретен с картофи и праз - много ни е любим.
Рецептата я има във форума  Laughing  Laughing  Laughing

# 7
  • Мнения: 390
свекърва ми прави праз с боб и бекон на фурна, чудно фкусно е но не знам рецептата

# 8
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 597
А аз съм купила праз и спанак, та съм решила да направя едно зелено оризче.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 632
Цитат на: tedi_b
Аз много обичам праз с яйца. Запържвам първо праз, добавям яйцата, малко сол... и после омитам за нула време  Rolling Eyes

И аз съм му голям фен на това! Simple Smile Една връзка праз омитаме с мъжа ми за 1 ядене  Simple Smile

# 10
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Цитат на: jutoo
Една връзка праз омитаме с мъжа ми за 1 ядене  Simple Smile

Тук на нашия пазар една връзка праз е от около 10 стръка, ако и вашите са такива - БРАВООООООО  Laughing  Laughing  Laughing

# 11
  • София
  • Мнения: 3 632
Цитат на: Roshalche
Цитат на: jutoo
Една връзка праз омитаме с мъжа ми за 1 ядене  Simple Smile

Тук на нашия пазар една връзка праз е от около 10 стръка, ако и вашите са такива - БРАВООООООО  Laughing  Laughing  Laughing

Именно - 10 стръка  Simple Smile

# 12
  • София
  • Мнения: 3 632
Аз понеже не обичам готвен лук и на всички манджички си слагам праз. Особено пък зелевите сърми с праз са им най-вкусни.
Също така правя и дробчета по селски, но вместо лука слагам много праз  Simple Smile

# 13
  • Варна
  • Мнения: 6 837
Цитат на: jutoo
Цитат на: Roshalche
Цитат на: jutoo
Една връзка праз омитаме с мъжа ми за 1 ядене  Simple Smile

Тук на нашия пазар една връзка праз е от около 10 стръка, ако и вашите са такива - БРАВООООООО  Laughing  Laughing  Laughing

Именно - 10 стръка  Simple Smile

 Shocked  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked

# 14
  • Мнения: 4 358
Цитат на: Kissa
Цитат на: jutoo

Именно - 10 стръка  Simple Smile

 Shocked  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked

От пърженето празът се свива, а и като поизхвърлиш от него при почистването, то почти не остава  Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт