Сос Грейви

  • 3 524
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 266
Здравейте!Може ли някой да ми каже как се прави този сос и за какво се използва?Благодаря.

# 1
  • Мнения: 2 908
Това е сос от печеното.  Рецепта
лук - 1 малка глава (80 г)
брашно - 2 с.л.
червено вино - 125 мл (1/2 ч.ч.)
бульон - 375 мл (1 и 1/2 ч.ч.) пилешки или телешки

След като печеното месо е готово, преместете го от тавата и го увийте добре с алуминиево фолио. Запазете 2-3 с.л. от соковете от печенето.
Добавете го в тенджерка и прибавете ситно нарязания лук. Гответе на котлона, като разбърквате, докато омекне лукът. Добавете брашното и бъркайте в продължение на около 5 минути или докато се позапържи.
Долейте виното и бульона, отново без да спирате бъркането. Варете соса на висока температура и бъркайте, докато се посгъсти.
Прецедете соса, преди да го поднесете

# 2
  • Мнения: 2 266
благодаря

# 3
  • Мнения: 363
Здравейте!Може ли някой да ми каже как се прави този сос и за какво се използва?Благодаря.
Сосът е много хубав за печени меса.И от мен две предложения тук и тук .Вторият го правих миналата година,като го разделих на две части.Едната замразих във фризера и за Коледа,го използвах,беше без промяна на вкуса. Peace

# 4
  • Мнения: 2 266
Благодаря ви,момичета.

Общи условия

Активация на акаунт