Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 216
Еми това е!Вие сте!
Цитирай

София

Мнения: 413
Любимото ми блюдо с агнешко отпреди да обърна гръб на месоядството е агнешки котлети на пара. Значи слагаш само мъничко вода и задушаваш агнешкото, предварително осолено и опиперено до състояние на почти пълна готовност. После взимаш сосчето, което е се е пръкнало от задушаването и именно в него запръжваш сочните котлетки!Няма по-вуксно агнешко от това!  chef
Цитирай


Мнения: 945
Ммммм, вчера какво агнешко бутче си опекохме... Ама бутчето беше част от бутче (1,5 килограма).

Предния ден го осолих, шпиковах с чесън и обилно (ама много обилно) поръсих със сушен роzмарин. За съжаление имах много малко пресен и zа това полzвах сушен. Няколкото клонки пресен ги "шпокивах" като чесъна. Оставих го да поеме една нощ аромата на раzмарина и на следващия ден го сложих да се пече. Само че преди това махнах  всичкия роzмарин от него (иzмих го), че иначе тревата става горчива при печене. Сложих ангнещкото в малака тавичка и наля 1 чаша пилешко булон. Завих с го с алуминияво фолио и пекох 2 часа на 200 градуса.

Стана фантаzия. И иzобщо не миришеше на агнешко...
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 497
Нарязваш агнешкото на порции, овалваш ги в смес от масло и олио (1:1), забъркана със сол и червен пипер. Нареждаш ги на дъното на тавичка, наливаш 1-2 пръста вода, покриваш с фолио и печеш във фурната. След час, час и половина, махаш фолиото и вадиш месото. В същата тава изсипваш обелени и нарязани картофи, доливаш вода да ги покрие, добавяш сол и черен пипер по желание и връщаш пак във фурната. Когато картофите са полу-готови, нареждаш отгоре месото, за да се запече.

Нарязано на порции месо се запържва с малко олио в тендера, заедно с нарязаната бяла част на 1-2 връзки зелен лук. Добавя се червен пипер и се долива вода. Така ври, докато месото е почти увряло. Тогава прибавяш нарязани зелената част на перата лук, 1-2 връзки лапад, джоджен и магданоз, 1-2 с. л. доматено пюре, сол и черен пипер. Когато ястието е готово, се прави застройка с 2 яйца, кис. мляко и брашно.
Цитирай


Мнения: 4 748
АГНЕШКО ЗАДУШЕНО НА КЛЕЧКИ

Тук първо се приготвя тенджерата /ако може и гърне/. На дъното се поставят "на каре" пръчки от черница - да се "вдигне" дъното поне с 2-3 пръста. Налива се вода до върха на пръчките + 1водна чаша бира и 1ч.л. сол. Отгоре се нареждат порциите овкусено месо:
Месото се реже на порции (големки, като за празник)
Овалва се в смес от: червен пипер, черен пипер, джоджен/гьозум, нарязан пресен лук, може и малко риган. Притиска се с ръце, да се "хванат" хубаво подправките и се овалва в олио, след което се изцежда 5-6 сек. Поставя се върху пръчките - месото не трябва да е повече от два реда. Между тях се ръси с поне 2-3 шепи пресен лук.  Поставя се капака на тенджерата или гърнето, като се запечатва с тесто. Поставя се на котлон /ако е гърне - във фурната/, включва се не на най-силната степен - някъде на 2/3 от мощността. Като се чуе, че завира се намалява на 1, или най-слабото на котлона/същото важи за фурната. Време за приготвяне - 1.5-2ч.

В случай на липса на пръчки от черница, на дъното се поставят бирени бутилки, голегнали. И се пълнят наполовина с вода. В такъв случай в съда се слага само чаша вода - не повече и бирата.

И след проба, мога да кажа: вместо тези пръчки или бутилки, се поставя чиния с дъното нагоре, върху нея друга - обратно - с дъното върху нея и тогава се нарежда месото.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.