Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 212
Тъй като мойто скъпо мъжле е именик тогава, бих искла да ми помогнете да нагостя гостите които ще поканя.Съпругът е вегетарианец и отпада от листата за хапване на рибка, но искам за останалите да приготвя нещо по така. Може да е пълнено, пе4ено на фурна.....абе давайте вашите изпитани рецепти Very Happy ...но...ако някой има и вегетарианска рецепта за Никулден, с удоволствие ще я приготвя за скъпото. Very Happy

Благодаря Cool
Цитирай

София

Мнения: 29 957
миналата година правех пълнен шаран с ориз, зеленчуци и семки (слънчогледови)Wink Ориза не ми стана, тази година ще го сваря предварително, и ще пробвам пълнен сом Wink Може да се направи и някаква заливка
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Пълнен шаран

шаран около 2 кг
1,5 ч.ч. ориз
1 ч.ч. едро счукани орехи
няколко глави лук
около 250 г гъби
черен пипер, 1 лимон,сол, олио, магданоз

Изчистеният шаран се намазва с лимонов сок отвътре и отвън, посолява се и се оставя да стои така около час. През това време се приготвя плънката по следния начин: в тенджера се задушава нарязания кромид лук с олио и малко вода под капак; прибавят се нарязаните гъби, след като се позадушат, се прибавя ориза и се пържи, докато стане прозрачен (така няма да се развари); подправя се с черен пипер - смлян и на зърна, посолява се на вкус и се долива вода (около 3-4 ч.ч.). След като ориза леко омекне, тенджерата се сваля от котлона, прибавят се орехите и магданоза и сместа се оставя леко да изстине. С нея се пълни шарана и стомаха му се зашива с конец. Слага се в подходяща тава, намазана с олио и около него се разсипва останалата плънка. Шарана се намазва отгоре с олио, поръсва се с едро смлени орехи, върху тях се нареждат тънки резенчета лимон, долива се малко вода и се пече в не много силна фурна. Шарана е готов, когато след бодване с вилица, месото не пуска кръв, и конеца с който сме го зашили, лесно се отделя.
Оставя се леко да изстине и се нарязва на порции.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Само за традицията,не ти пречи да сложиш шаран на масата-някой от гостите ви -може да не е вегетарианец...И аз и малкият ми син ,сме именници  и задължително менюто ще е изцяло рибно,но винаги се е предпочитало у дома -пърженият шаран пред пълненият Question  Exclamation -
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 114
Моята рецепта съм я пускала вече , но ти я препоръчвам , изглежда изускано като за гости и е много  фкусна  Very Happy ! Към нея много върви картофена салтка и зелена салата .

Цитат
Моята рецепта е от собствениците на рибарския магазин , от който обикновенно пазарувам рибата  .

- мерлуза ( или друга бяла риба )
- течна готварска сметана
- лимонов пипер ( купувам го пак от риб. маг.)
- копър
- сол

Рибата ми е нарязана на колелца и я запържвам . След това нареждам колелцата риба на дъното на тавичка , заливам със сметаната , непременно да залее рибата и после , колкото си щете още  , поръсвам със лимоновия пипер и ситно нарязания копър и във фурната . В момента , вкойто започне да завира я изваждам . Така сметаната не се сгъстява и соса е по - рядък . Съответно ако ви харесва по - гъст , оставете във фурната за по - дълго .

Добър апетит  !
На нас ни е любимо , обожавано ястие  !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.