Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

варненка от София

Мнения: 4 586
Хайде помагайте, седи и чака размразен телешкият език. Трябва да го приготвя някак.  chef
Цитирай


Мнения: 237
Езика обикновенно го правя или с масло или го панирам.
Ето тази рецепта на Звездев съм си я записала , но не съм я правила:
    Каргонско мезе

Продукти:
2 бр. сварен телешки език
200 г гъби
4 скилидки чесън
2 печени чушки
1 глави лук
1 ч.ч. пасирани домати
8 с.л. олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. пикантина
1/2 ч.л. кимион
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:
1. Лукът и чесънът се нарязват наситно, а чушките – на лентички. В нагорещен тиган се запържват.
2. Гъбите се нарязват наедро и се прибавят към лика, подправя се с горчицата.
3. Езикът се нарязва на филии и се прибавя към гъбите. Оставя се да за кратко на тих огън да се задуши и се овкусява с чубрицата, пикантината, кимионът. Накрая се слагат пасираните домати и се поръсва с накълцания магданоз.
 
« Последна редакция: ср, 26 апр 2006, 11:03 от Роска »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.