Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 26 апр. 2006, 21:20 ч.
 • Преглеждания  41 111  Мнения  50  Онлайн  1
Отговори
 • ВАРНА
 • Мнения: 71
От много години страдам от това заболяване.Пробвала съм какво ли не-от скъпа козметика и хабчета до бабешки рецепти,но нищо не ми помага.Лекарите не можаха да открият причината и казаха че е от стрес.Ако знаете нещо което помага за такъв тип косопад помогнете ми.

Реклама
# 1
 • Балчик-Сливен
 • Мнения: 1 041
Чичо ми успешно излекува алопецията си със скилидки чесън-разрязваш и търкаш дълго ,до зачервяване.Не ухае добре,но помага Peace

# 2
 • Мнения: 1 384
Аз май съм чела, че СЕБОРАЛ ФОРТЕ помага при гнездови косопад.

# 3
 • Мнения: 120
Миналата година и аз страдах от алопеция и след всички направени изследвания лекарите ми казаха че е от стрес.Изписаха ми хапчета и лосиони за мазане,но нищо не ми помогна и  петната ставаха по-големи.Накрая една позната фармацевт ме заведе при една билкарка,която ме намаза с някакво лекарство и до един месец започна да ми расте коса и засега нямям никакви проблеми.

# 4
Аз също съм имала гнездов косопад.Аз съм от Бургас тук има един бръснар казва се Пърличев който успешно излекува гнездовия ми косопад.Ако те интересува ще потърся адреса му и ще ти го пратя.Той също казва,че е от стрес но само с едно намазване на нещо което той приготвя и всичко се оправя.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 1 121
Аз май съм чела, че СЕБОРАЛ ФОРТЕ помага при гнездови косопад.

И аз също.Имам го у нас и така пише на опаковката. Мамите много го хвалят,пробвай не е ниакак скъп,дано да ти помогне.  baby_neutral

# 6
 • ВАРНА
 • Мнения: 71
Аз също съм имала гнездов косопад.Аз съм от Бургас тук има един бръснар казва се Пърличев който успешно излекува гнездовия ми косопад.Ако те интересува ще потърся адреса му и ще ти го пратя.Той също казва,че е от стрес но само с едно намазване на нещо което той приготвя и всичко се оправя.
   Ако можеш намери ми адреса.Ще ти бъда благодарна.

# 7
 • Мнения: 4 914
Пробвай  комбинацията  от чесън и Себорал форте.И да не ти помогне,поне няма  да ти навреди. Peace                                                                                                                С   Google  намерих  и това лекарство.                                                                                                                                  REGAINE TM TM

Разтвор за локално приложение 2%

Гел за локално приложение 2%

(minoxidil)

Състав

REGAINE TM 2% Разтвор за локално приложение 2%

В 1 ml от препарата се съдържат:

Minoxidil 20 mg - Alcohol - Propyl. glycol - Aqua purificat.

REGAINE TM 2% Гел за локално приложение

Minoxidil 20 mg - Alcohol- Propylene glycol - Carbomer - Diisopropanolamine - Aqua Purificat.

Лекарствени форми, начини на приложение и опаковки

REGAINE TM 2% Разтвор за локално приложение - флакон 30 ml.

REGAINE TM 2% разтвор за локално приложение, съдържащ 20 mg миноксидил в 1 ml се предлага във флакони по 30 ml със спрей-апликатор.

REGAINE TM 2% Разтвор за локално приложение - флакон 60 ml.

REGAINE TM 2% разтвор за локално приложение, съдържащ 20 mg миноксидил в 1 ml се предлага във флакони по 60 ml. Опаковката съдържа и следните дозиращи апликатори: разпръсквател помпен тип, с удължен накрайник и/или апликатор за втриване.

REGAINE TM 2% Гел за локално приложение - флакони от 60 ml.

REGAINE TM 2% Гел за локално приложение, съдържащ 20 mg миноксидил в 1 ml, се предлага във флакони от 60 ml с разпръсквател помпен тип.

Свойства

REGAINE TM съдържа миноксидил в концентрация, еквивалентна на 20 mg миноксидил в 1 ml разтвор, съдържащ алкохол, пропиленгликол и вода.

Миноксидил е периферен вазодилататор и представлява бяло кристално вещество без мирис, разтворимо във вода, пропиленгликол или етанол и почти неразтворимо в ацетон, хлороформ или етилацетат. Химическото наименование на миноксидил е 2,4 пиримидиндиамин, 6-(1-пиперидинил)-, 3 оксид (М.Т. 209,25).

ФАРМАКОДИНАМИКА

Установено е, че при локално приложение миноксидил стимулира растежа на косата у пациенти, страдащи от андрогенна алопеция. Растежът на коса започва след 4 или повече месеца от началото на прилагане на препарата, като при различните болни ефектът е налице след различен период на лечение. След спиране приложениетона REGAINE TM растежът на нови коси спира и след 3-4 месеца може да се очаква възстановяване на състоянието преди лечението. Точният механизъм на действие на REGAINE TM в лечението на андрогенната алопеция не е известен. При проведените контролирани клинични изследвания, както при група пациенти с нормално ниво на артериално налягане, така и при пациенти с нелекувана артериална хипертония, локалното приложение на REGAINE TM не са установени системни ефекти, свързани с абсорбцията на миноксидил.

При перорално лечение на артериална хипертония миноксидил оказва пряко периферно съдоразширяващо действие, в резултат на което се намалява повишеното систолично и диастолично артериално налягане (вследствие намаляване на периферното съдово съпротивление). Намаляването на съпротивлението на периферните артериоли и свързаното с това снижаване на артериалното налягане отключват симпатикусовите, вагус-инхибиращи и бъбречни хомеостатични механизми в т.ч. повишаване секрецията на ренина, което води до повишаване сърдечната честотата и ударния обем, а също и задръжката на соли и вода. Миноксидил не влияе на вазомоторните рефлекси и следователно не предизвиква ортостатична хипотония. При експериментални животни препаратът не прониква в централната нервна система в значителни количества. Миноксидил не влияе на функцията на ЦНС при човека.

ФАРМАКОКИНЕТИКА

След локално приложение на REGAINE TM , миноксидил слабо се абсорбира през интактна кожа, така че средно 1.4% (от 0.3% до 4.5%) от общото количество, нанесено върху кожата, в крайна сметка се оказва в системата на кръвообращението. Точно обратното - при перорален прием, миноксидил се абсорбира почти напълно от стомашно-чревния тракт. Следователно при приложение на 1 ml REGAINE TM , при което върху кожата се освобождава 20 mg миноксидил в системното кръвообращение се абсорбират около 0.28 mg от препарата. Влиянието на съпътстващи кожни заболявания върху резорбцията на препарата не е изследвано. Концентрациите миноксидил, които се достигат след локално приложение на REGAINE TM се определят от скоростта на перкутанната абсорбция.

След прекратяване на локалното приложение на REGAINE TM около 95% от резорбирания миноксидил се елиминират в продължение на 4 дни. Метаболитната биотрансформация на миноксидил, абсорбиран след локално приложение на REGAINE TM , не е изучена напълно.

Перорално приложения миноксидил се метаболизира главно по пътя на конюгация с глюкуронова киселина до N-оксид на пирамидиновия пръстен, а също и по пътя на превръщане в по-полярни съединения. Някои метаболити имат значително по-ниска фармакологична активност, отколкото самият миноксидил. Миноксидил не се свързва с плазмените белтъчини и бъбречен клирънс е свързан със скоростта на гломерулната филтрация. Миноксидил не прониква през хематоенцефалната бариера. Миноксидил и неговите метаболити се отделят при хемодиализа и се екскретират главно с урината.

Показания

REGAINE TM е показан изключително за лечение на андрогенна алопеция при мъже и жени. REGAINE TM TM стимулира растежа на косата и спира косопада при пациенти с андрогенна алопеция.

Дозировка и начин на приложение

Само за външно приложение. Прилагайте REGAINE TM TM само в съответствие с инструкцията. Не нанасяйте REGAINE TM на други участъци от тялото.

REGAINE TM в обща доза 1 ml, трябва да се нанася 2 пъти на ден върху кожата на главата, като се започва от центъра на засегнатата зона. Препаратът трябва да се прилага в такава доза независимо от размера на засегнатия участък. Сумарната денонощна доза не трябва да превишава 2 ml. След нанасяне на REGAINE TM измийте ръцете си. Нанасяйте REGAINE TM на старателно изсушени коса и кожа на главата.

REGAINE TM 2% Разтвор за локално приложение

Начинът за нанасяне на препарата зависи от вида на използвания апликатор (вж. по-долу).

А. АПЛИКАТОР - РАЗПРЪСКВАТЕЛ ПОМПЕН ТИП

1. Този апликатор най-добре се използва за нанасяне на REGAINЕ ä н а големи участъци от кожата на главата.

2. Смъкнете големата външна капачка, смъкнете и изхвърлете малкото вътрешно капаче.

3. Поставете помпичката-разпръсквач във флакона и добре го затегнете.

4. Насочете помпата към центъра на засегнатата зона, еднократно натиснете помпата и с края на пръстите разпределете RЕGAINE ä по целия скалп. Повторете тези действия 6 пъти, така че да се достигне доза 1 ml. Избягвайте вдишването на аерозола. Затваряйте флакона с външната капачка, когато не го използувате.

Б. АПЛИКАТОР - РАЗПРЪСКВАТЕЛ ПОМПЕН ТИП С УДЪЛЖЕН НАКРАЙНИК

1. Този апликатор най-добре се използва за нанасяне на REGAINE TM върху малки участъци от кожата на главата или върху окосмените участъци.

2. За да се използува апликаторът с удължен накрайник, помпеният разпръсквач трябва да се постави на флакона. Изпълнете указанията на точки А2 и А3.

3. Свалете малката главичка на разпръсквача от върха на апликатора-разпръсквач помпен тип; поставете апликатора с удължения накрайник на главичката на разпръсквача и натиснете силно. Свалете малкото капаче от края на удължения накрайник.

4. Насочете апликатора към центъра на засегнатата зона, натиснете еднократно помпата и с върховете на пръстите разпределете REGAINE TM в целия участък. Повторете това действие 6 пъти, така че да нанесете разтвор в сумарна доза 1 ml. Избягвайте вдишването на аерозола. Когато не ползвате флакона, затваряйте края на удължения накрайник с малкото капаче.

В. АПЛИКАТОР ЗА ВТРИВАНЕ

1. Този апликатор е най-подходящ за нанасяне на REGAINE TM TM върху малки участъци от кожата на главата.

2. Свалете голямото външно капаче, свалете и хвърлете малкото вътрешно капаче.

3. Поставете във флакона апликатора за втриване и го завинтете плътно.

4. Дръжте флакона вертикално, натиснете го еднократно , за да се напълни горната камера до черната линия. Сега камерата съдържа една пълна доза (1 ml разтвор).

5. Като държите флакона с дъното нагоре, втрийте с апликатора върху кожата на окосмената част на главата, така че да се покрие цялата засегната зона; продължете това действие, докато камерата се изпразни. Когато не използвате флакона, го затваряйте с голямото външно капаче.

Клиничният опит от прилагането на REGAINE TM показва, че за да могат да се очакват признаци на стимулиране растежа на косата, той трябва да се употребява два пъти дневно в продължение на 4 месеца. Времето за проявяване и степента на ефекта са различни. Съобщава се, че след спирането на препарата възстановяването на изходното (преди лечението) състояние става в течение на 3-4 месеца.

Противопоказания

REGAINE TM е противопоказан при болни с анамне за свръхчувствителност към миноксидил или към някоя от другите съставки на препарата.

Странични действия

Най-често срещаният неблагоприятен ефект, отбелязан при клиничните изпитания на REGAINE TM , е умерен дерматит на кожата на окосмената част на главата.

По-рядко се наблюдават: дерматит (зачервяване, лющене и чувство на парене), неспецифични алергични реакции, копривна треска, алергичен ринит, оток на лицето, повишена кожна чувствителност, задух, главоболие, неврит, световъртеж, прилошаване, синкоп, отоци, болки в гърдите, промени в артериалното налягане, сърцебиене и промени в сърдечната честота.

Наблюдавани са изключително рядко: алергичен контактен дерматит, фоликулит, алопеция, нежелателна хипертрихоза и себорея.

Не е установена каузална връзка между гореизброените неблагоприятни ефекти и прилагането на REGAINE TM TM .

Специални предпазни мерки

Преди провеждане на лечение с REGAINE TM е необходимо да се снеме внимателна анамнеза и статус Лекарят трябва да се убеди, че кожата на окосмената част на главата на пациента е в нормално състояние. Въпреки че при обширните клинични изпитания на REGAINE TM не са получени данни за клинично значима системна абсорбция на миноксидил, известнаабсорбция се осъществява, поради което съществува потенциал за системни ефекти, като: задържане на соли и вода, общи или локални отоци, перикарден излив, перикардит, тампонада, тахикардия, стенокардия или потенцирана ортостатична хипотония, причинена от гуанитидина. Пациенти с анамнеза за сърдечно заболяване трябва да бъдат предупредени, че REGAINE TM може да влоши състоянието им. Пациентите се нуждаят от периодичен контрол за поява на системни ефекти от миноксидила. В случай на поява на системни странични ефекти, прилагането на препарата трябва да се прекрати. При задържане на течности и отоци може да се назначи терапия с диуретици. Тахикардията и стенокардията могат да се контролират с прилагането на бета-адреноблокери или други инхибитори на симпатиковата вегетативна нервна система. В случай на поява на системни ефекти или изразени кожни реакции, пациентът трябва да прекрати прилагането на REGAINE TM и да се обърне към лекуващият го лекар.

REGAINE TM може да провокира чувство на парене и раздразване на окото. Ако препаратът случайно попадне върху чувствителна повърхност (например око, наранена кожа или лигавица), зоната трябва да се промие обилно със студена чешмяна вода.

Случайното поглъщане на REGAINE TM може да доведе до сериозни неблагоприятни ефекти. Информирайте болния за необходимостта да съхранява този и всички други лекарствени препарати извън обсега на децата.

Не е проследяван ефекта на REGAINE TM при болни със съпътствуващи кожни заболявания или локално прилагащи кортикостероиди или други дерматологични препарати.

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ ДЕЦА

Не е установено безопасно и ефективно ли е приложението на REGAINE TM при болни под 18 години.

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ ПАЦИЕНТИ В НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ

Не е установено безопасно и ефективно ли е приложението на REGA INE TM при болни над 65 годишна възраст.

Бременност и лактация

Действието на REGAINE TM в периода на бременност е неизвестно. Системно абсорбираният миноксидил се екскретира с майчиното мляко.

REGAINE TM не трябва да се прилага при бременни и кърмачки.

Лекарствени взаимодействия

Понастоящем не са известни никакви лекарствени взаимодействия, свързани с прилагането на REGAINE TM TM . Въпреки че това не е било проявено клинично, съществува възможност за ортостатична хипотония у болни, които успоредно с лечението с миноксидил приемат гуанитидин.

Предозиране

Случайното поглъщане на препарата може да доведе до системни ефекти, свързани с вазодилатиращото действие на миноксидила (5 ml REGAINE TM съдържат 100 mg миноксидил - максималната препоръчвана доза за вътрешен прием от възрастни при лечение на артериална хипертония).

Признаците и симптомите от предозиране на препарата се проявяват са предимно от страна на сърдечно-съдовата система и са свързани със задържане на течности, понижаване на артериалното налягане и тахикардия. Задържането на течности може да се контролира със съответната диуретична терапия, а тахикардията - с прилагане на бета-адреноблокери. Клиничните прояви на хипотензия трябва да се лекуват с венозни инфузии с физиологичен разтвор. Трябва да се избягва прилагането на симпатомиметици като норадреналин и адреналин, защото те оказват силно стимулиращо действие по отношение функцията на сърцето.

Съхранение

Съхранява се при контролирана стайна температура

(15 о -30 о С).

Срокът на годност (месец, година) е указан на опаковката след EXP.: (EXP - срок на годност).

REGAINE TM е безцветен или леко оцветен. Оцветяването не влияе на ефективността му.

Условия на отпускане в страната -производител

Само по лекарско предписание.

Производител:

Upjohn S.A. - Puurs, Belgium

90A31

-5R 1724/1
 
                                       

Последна редакция: чт, 27 апр 2006, 11:02 от brianna

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 183
Вуйчо ми миналата година страдаше от това заболяване, и изпи сума ти и лекарства без да му помогнат Weary
И на него му помогна една възрастна жена от Добрич, на която мъжа и навремето е бил бръснар и е лекувал, намаза го няколко пъти и сега вече е добре!
Ако искаш може да попитам за телефон и адрес

# 9
 • Мнения: 1 410
И майка ми имаше такъв проблем, причината вероятно е стрес. Помогна и един билкар, който мисля е от Асеновград. Мога да питам за координати. Себорал форте има наистина ефект при косопад - казвам го от опит, преди години ми капеше косата, беше много сериозно, 4-5 месца не се повлия от нищо и това е единственото, което помогна.

# 10
 • София
 • Мнения: 3 302
Като дете имах подобен проблем, и при мен в резултат на стрес - преживяна катастрофа. Чесънът ми помогна - за около месец редовно намазване косата отново поникна.

# 11
 • ВАРНА
 • Мнения: 332
знам че много помага чесънът.Няколко скалидки се стриват 1-2 най-много и се смесват с 1 с.л. рициново масло.Трябва да стане на каша.Стоиш колкото можеш.Аз лично съм стояла 10 мин.Прави се на всяко миене 1 месец.2-рия-почиваш 1 седмица.3-месец 2 седмици и т.н.докато стане 1-2 в месеца.Голям недостатък- намокри ли се косата не се стои до теб.Ако искаш пробвай нищо не ти пречи.

# 12
 • ВАРНА
 • Мнения: 71
Вуйчо ми миналата година страдаше от това заболяване, и изпи сума ти и лекарства без да му помогнат Weary
И на него му помогна една възрастна жена от Добрич, на която мъжа и навремето е бил бръснар и е лекувал, намаза го няколко пъти и сега вече е добре!
Ако искаш може да попитам за телефон и адрес
Ще ти бъда много благодарна.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 1 254
Зори, здравей.

Ти при кого си се лекувала?
Проф. Пенев преди малко изписа на една колежка рецепта за петно, което и се оголи.
Алое - инджекции
Вит. В12 - инджекции
Вит. С - за пеине
Лецивит (това мисля, че беше А, Е и лецитин)

каза й да отиде на зъболекар и да направи снимки на всички зъби от страната, то която е петното (за грануломи, болни корени, възпаление на венците, лоши кариеси, процеси под пломбите и пр.)

Ти докъде си с тези неща?
И при кого се лекува наистина?

# 14
Здравей Зори, преди време мъжа ми имаше такова заболяване. Изписаха му лекарство "Априкор F"/надявам се да го изписвам правилно, но и да не е точното му название , като попиташ в аптеката ще те насочат/. Всеки ден го мазах с въпросното лекарство и косата му поникна отново. Първобачално беше като бебешки мъх, но после се сгъсти и сега не личи да е имал подобен проблем. Надявам се да съм ти била полезна. Успех!!!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт