Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Varna/Florida

Мнения: 307
Как се прави супа от спанак???
Цитирай

София

Мнения: 4 911
Вкъщи всички сме любители на "зелените супи". Даже се смеем, че децата ни са сбъркани, защото ако им се предложи пържола или спаначена супа - и двете ще налетят на супата.  Laughing

Аз използвам замразен спанак.
Във вряща вода слагам кубче бульон и замразения спанак.
В зависимост от настроението ми добавям и шепа ориз или фиде, но понякога нищо не слагам.
Слагам подправки - щипка босилек, мащерка (почти никога не готвя по рецепта и всеки път импровизирам - просто каквото ми хрумне).
След 15-тина минути добавям лъжица от някоя от готовите подправки - Вълшебен вкус, Пикантина или друго от сорта.
След още 5 мин. добавям прясно или кисело мляко или пък сметана за готвене. Разбърквам докато заври и дърпам от котлона.
Добавям натрошено обезсолено сирене.
Цитирай

Видин; Италия

Мнения: 1 057
Аз сьЩо ползвам закразен спанак. Прибавям го накрая. Ина4е слагам морков и картоф, винаги фиде вместо ориз и когато сьм си в Бьлгария консервирани джанки от буркан ( няколко, но как променят вкуса...). Накрая засрпоика от яице и 1. л. оцет и натроШена извара, но само в моята 4иния, 4е таткото не оби4а.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 002
и аз импровизирам когато правя тази супа - използвам пресен спанак, но най-напред го попарвам и след това пасирам, защото дребния не кусва ако види едри листенца в ядене(особено ако е магданоз)
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Първо попарвам треволяка, прецеждам и нарязвам както е на купчинка, за да не са големи листата.
Задушавам спанака със зелен лук или с праз с олио, добавям шепа ориз, наливам вода и варя докато ориза стане готов. Застройвам с яйце и кисело мляко. Добавям малко червен пипер, джоджен и нарязани на тънко резени лимон, обелен от кората. Ако не слагам лимон натрошавам сирене.
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 594
Аз я правя по следния начин: Слагам да ври накълцания спанак,лук и малко олио. (Може и да се запържи лука)Като поври известно време добавям шепа ориз,копър ,гюзъм и по желание кубче зеленчуков бульон. Малко преди да спра котлона добавям натрошено сирене и бучка масло. Застройвам с яйце и кисело мляко.
Последният път и сложих синьо сирене ,стана още по вкусна.

Ето и още една рецепта,която си запазих от един друг клуб. Опитвала съм я ,също е много вкусна:
Завирам вода. Слагам връзка пресен лук в нея.След 10 мин слагам измития и изчистен спанак (може и замразен). След още максимум 10 мин (след завирането) слагам 2 кубчета гъбен бульон . Изключвам котлона, пасирам. Добавям настърган кашкавал (150-200 гр., повече не вреди).
Пасирам и сервирам с лъжица кисело мляко.
Цитирай


Мнения: 1 498
Колкото съм купувала замразен спанак всеки път усещам песъчинки. Как се справяте с този проблем или той не съществува при вас?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.