Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Хамбург
 • Мнения: 382
Това го пускам малко и в тон на темата за родителите, които си пребиват децата, но и със доста различен смисъл...
Не знам какда го нарека - явление или нехаене, но няколко пъти съм свидетел как тук дете лудее, руши нещо, което не му принадлежи, бие други деца или им взима вещите и в същия момент родителя му по никакъв начин не реагира... ама хич!
Вчера едната ми приятелка направо плачеща ми разказа по телефона последното преживяване на детската площадка. Малката й дъщеричка (на годинка и 8-9 месеца) е безкрайно любвеобилно и мило дете, като види други деца е толкова щастлива и отворена... Та вчера си играела на площадката и влезнала в затворена пързалка. Приятелката ми не я виждала и след малко чула малката едва смогваща да каже нещо да я вика... Таня изтичала до парзалката и какво вижда - Патето целите й очи и лицето й покрити в кърваво червено, в същия момент видяла как едно дете й смъкнало кърпата (подобно на чапка с козирка) някак си от главичката до вратлето, след което я задърпало за кърпата и направо вече я душило, докато с другата си ръка и размазвало сладоледа си в очите и лицето... Патето не можела изобщо да си поеме въздух за да извика майка си. Какво става отстрани - майката на другото дете (което трябва да е било на поне 4 годинки) си стои отстрани и изобщо не реагира, хвърля око и продължава да си клюка. Никакво внимание...
Имам още камара случаи, които не са толкова драстични, но са изключително неприятни - детето на съседа си играе пред вратата на блока с топка, майката стои на 10ина метра в страни, детето непрекъснато нацелва колата на някой си... естествено майката не реагира - не е нейната кола. Питам се как бих реагирала и видя същата ситуация с наш'та кола? Или с мойто дете?
И това не са еденични случаи, а ежедневие! Може ли да теглиш лекция на непознато дете или да му се скараш, при положение, че родителите му не се интересуват и нехаят? Пък и те не търпят никаква критика...

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 379
Това направо е кошмар, горката ти приятелка. Щом майката не прави забележки и не обръща внимание на детето, то няма да разбере от някои непознат, че греши.
А относно майката, щом не търпи критики и ако не се разбира от дума, тя заслужава да яде бой.
То детето какво е виновно, че му се е паднала такава майка, никои не избира родителите си Cry

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 1 393
Аз пък ако бях на мястото на приятелката ти щях да отида и да и вдигна луд скандал на майката,ама такъв скандал,че друг път да се замисли дали да се прави на луда  Mr. Green 
Сега по темата...никога не разрешавам на децата ми да правят,това което не ми е приятно и на мен да ми правят  Stop

# 3
 • Мнения: 2 479
...никога не разрешавам на децата ми да правят,това което не ми е приятно и на мен да ми правят  Stop
Ако бях на мястото на приятелката ти щях да заведа детето при майка му и да настоявам за някаква реакция от нейна страна...че инъче ще има от моя... #2gunfire

# 4
 • София
 • Мнения: 6 737
Първо щях да си нагушкам , почистя и успокоя детето, след което щях да отида при въпросната "майка" и да я направя луда калинка  #2gunfire #2gunfire #2gunfire, а детето ....не знам , едва ли бих го ударила, но бих го позавлякла за дрешката при "майката" .

# 5
 • Хамбург
 • Мнения: 382
Ей това е трика - тука не се позволява да докоснеш чуждо дете. Дори и само да го завлечеш до майката, тя може да те осъди. Аве много проклето. Преди 3-4 години с моя мъж бяхме на северно море - там пясъка е като сол и се кефехме като малки деца, правейки огормен замък. Е няма ви кажа как ми се дорева като отидохме съвсем леко настрани да вземем няколко миди за украса - едно хлапе скачаше върху него и го рушеше, докато майка му, полугола се мажеше със кремче на няма и 2 метра от нас...
Аве адски съм потресена. До скоро си мислех, че са единични случаи, обаче хич не е така...

# 6
 • Хановер, Германия
 • Мнения: 353
Горката ти приятелка,такива некадърни майки да ги #2gunfire #2gunfireЗа съжаление доста често попадаме в такива ситуации, покрай съседските деца например.Аз никога не бих позволила такова държание от моя син,но двамата с мъжа ми се опитваме да му дадем  добро възпитание.

# 7
 • София
 • Мнения: 426
  Леле,направо съм потресена!Скоро ще ставам майка и незнам как бих реагирала в такава ситуация,сигурно ще изляза извън кожата си #CrazyЛошото е,че родителите са такива,то детето на кого подражава!Ужас!

# 8
Първо би трябвало да се успокои самото детенце, шото след такова малтретиране сигурно е доста стреснато. А ако мама се разкрещи в този момент - ще се притесни още повече.
Второ - сигурно бих вдигнала скандал с крясъци и всичко както се полага. Такова нещо да се причини на детето ми - може да ме изкара от кожата, да ме подлуди, но във всички случаи НЕ в нейно присъствие.
Но прочетеното направо ме втрещи. Понеже не можах добре да вникна в темата - това къде се случва? В България ли?

Извинявам се, прочетох по - внимателно - значи е в Германия...
Обаче едно нещо ми е много, ама много странно - ако така се възпитават децата, как като станат големи са такива дисциплинирани? Имам предвид самите германци, поне общоприетото мнение и впечатление (и моето) е, че те са по природа дисциплинирани????

# 9
 • Мнения: 522
Ами не е виновно детето, майката е за бой...такива майки въобще не са майки.И моя син е доста палав и прави постоянно щуротии, но с малко повече строгост всичко се преудолява.

# 10
 • Хамбург
 • Мнения: 382
Извинявам се, прочетох по - внимателно - значи е в Германия...
Обаче едно нещо ми е много, ама много странно - ако така се възпитават децата, как като станат големи са такива дисциплинирани? Имам предвид самите германци, поне общоприетото мнение и впечатление (и моето) е, че те са по природа дисциплинирани????

Това с дисциплината е само мит вече май (било е) Simple Smile. Моето мнение иначе защо се получава така - модата на еманципираната майка,, не, че е лошо, но "съвременните" жени тука, като, че ли живеят в някакъв свят извън действителността. Дори, когато се разхождаш по-улицата, ходят като багер. Не виждат какво се случва около тях, защото не живеят тук! Нямам друго обяснение. Истината е, че това в по-голяма степен наистина се отнася за жените. Дацата са в пълна изолация от тях... Мъжете са много по-съобразителни. Дали е заради това, че толкова много нации живеят накуп, различни манталитети... Не знам, но при всички случаи е много масово. И лошото е, че аз не мога да не го виждам и това направо ме прави агресивна към такива хора. А и лошото е, че не мога да спра да го мисля с дни и да се ядосвам. И най-вече, че не знам как да реагирам, така, че да си запазя "двора" цял.
Скоро живот и здраве и ние ще си имаме бебе, и честно, направо почва да ме боли сърцето като си представя в какъв свят ще живее...
Иначе мойта приятелка се е развикала на майката, ама никаква реакция. Същата я погледнала и нищо, какво можела да направи, той бил дете, разбирате ли, и не разбирал...
Много се е извратил света ве. Току що даваха по новините, че е започнал процеса срещу една майка, която е убила 9 новородени деца ?! Преди около година тук в Хамбург почина едно детенце на 7 годинки от гладуване - родителите му го затворили на тъмно, без храна и вода. Когато открили починалото дете, то тежало едва 11 килограма (колкото едногодишно дете!). И такива жестоки новини висят посотянно по телевизята!
Уф... направо много ме е погълнала тая тема! Искам един ден да продължа да работя в социалните служби и да наказвам строго родители!

# 11
благодаря ти много за отговора - коментара...
Интересно, наистина. Но може би темата не е за нищене тук.

 

# 12
 • Хамбург
 • Мнения: 382
Ей тука си мисля да направя връзката с паралелната тема за родителите, биещи децата си и родителите дето ги игнорират. И в двата случаи става въпрос за едно и също. Подбудите са еднакви, само, че се изразяват по различен начин. Така си мисля в момента, до утре (докато цяла нощ мъдрувам, нали ме гони безсъние...) може да измисля нещо друго Simple Smile. Вие какво мислите?

Ако темата не си е на мястото, моля да я преместят модераторите.

# 13
 • РусЙе
 • Мнения: 5 300
На мен ми се слу4и онзи ден съ6тата история, като тази на пързалката, но не беШе толкова грубо. Детето, което дойде при Викториа, запо4на да я удря по лицето. Аз бях там, и лоШото е 4е не знам испански и съвсем не знаех какво да му кажа на тва дете Rolling Eyes Дядо му си стоеШе от страни и просто гледаШе. О4аквах, 4е 6те му направи поне забележка, но... ни6то. Като не мога да се оправя и с думи, просто взех малкатаи се отдале4ихме в другия край на пло6тадката Tired Но ако беШе по_груб инцидента, 6тях да му тегля една майна (поне) на БГ, и всеки по пътя си.

# 14
 • София
 • Мнения: 31 598
Ами за съжаление нищо не можеш да направиш на другото дете. Можеш да говориш с родителите. Има и много буйни, има и много кротки деца, има такива, който се бият, а има и такива, който целуват другите.
А решението е понякога да не си изпускате децата от поглед. Мойта се я гледам къде се вре, какво прави, нищо, че е на пет.
Сега е седнала и играе игра на компа и я питах за бебетата, обича ли ги, бие ли ги, и тя ми отговори "че ти виждала ли си някой да бие бебе".

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт