Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sunshine State (of mind)

Мнения: 2 257
Смятам да скандализирам американския си подопечен. Онзи ден си се разхождаме из не знам си кой си магазин и зоркото ми оче съзря едно хубаво, бяло, чистичко, просто прелестно шкембе! До него - свински крачка! ooooh! До тях - воденички, кокоши трътки(лъжа, лъжа, само трътки не съм виждала в Америка още) Laughing, до тях - наистина вече - кокоши крака, сърца, души..... Както и да е - като далечен тътен отекнаха милите родни картинки, пиянските нощи и трудните утрини - или следобеди Embarassed...., когато с хубавите шкембе чорбици и шкембета на скара, със сос, без сос, на фурна и на кой знае какво, реанимирахме...Смятам много подло и коварно да развъртя едно шкембе в къщи, да замирише на гадно и чесън, обаче накрая да му седна над една хубава гозба с шкембе - варено/печено/в саханче (ли беше). Търсачката извади някаква хилава темичка, в която не е развита докрай и пълноценно тезата по въпроса. Та ако може - всякакви шкембе шедьоври и идеи, ще са дълбоко оценени от зажаднялата ми душа.
Благодаря! bowuu
Ша ва замола, ако обичате, без "изискани" коментари на просташките ми, селски вкусове! Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 2 534
А така. Покажи им какво можем. Значи първо свари много хубаво шкембето, нарежи го но парчета още преди сваряването. След което отдели от него за запичане, а останалото го остави за чорбата. Аз правя така: в една тавичка запичам шкембето посолено и наръсено с червен пипер и масло, като се запече го обърквам с чесън и сервирам, а може да му настържеш кашкавал и да допечеш. А за чорбата: в тенджера слагам месото, покривам го с бульона от варенето и допълвам тенджерата с прясно мляко, като кипне застройвам вече готовата чорба с разтопено масло и червен пипер.Отделно се приготвя сместа от оцет и чесън и да ви е сладко. Отивам да купя и за вкъщи шкембе.
Цитирай

София

Мнения: 29 957
Никога не съм готвила шкембе у нас. Но обичам шкембе в масло. Хапвала съм го само по кръчми. И май се приготвя точно така както го прави bifana.
Маля моя мъж ако прочете таз тема, ще ме накара да му сготвя Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 9 734
При застройването на чорбата слагам и лъжица-две брашно.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
шкембето от къзе го купувате и изчистено ли го продават?
Цитирай

варна

Мнения: 680
шкембето от къзе го купувате и изчистено ли го продават?

на повечето места(да не казвам всички го продават изчистено!
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Аз сварявам шкембето хубаво. После го нарязвам на малки парченца. Отделям си колкото ми трябва за запичане и за чорба (ако е повечко Wink). Като отделям и малко от бульона за запичане.

Чорбата правя така: слагам шкембето с бульона да кипнат и застройвам с прясно мляко да побелее хубаво. Слагам сол, черен пипер на вкус и масло. Оставям да поври 10-тина минути и е говото.

Шкембе в масло: разтапям масло (ама доста масълце) в тавичка и слагам шкембето с мъничко бульон, черен и червен пипер. оставям го във фурната да се запече до почервеняване, след което понякога настъргвам малко кашкавал отгоре.

Ох, размечтах се  Laughing.

Цитирай

София

Мнения: 3 394
 Ех, какви сте!
Ще ме карате да търся довечера и аз шкембе!
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Виж тази тема:

Шкембе чорба

Бях пуснала темата, преди 2г. още не бях регистрирана. Аз много я уважавам тази чорба Peace.

Едно предложение от мен за мезе с шкембе.

Готово и изчистено шкембе (може и от полузамръзеното), се нарязва на ситно. Запържва се с масло и скилидки чесън (може и пресован, не се усеща), добавя се бекон (на кубчена) и гъби, сол и черен пипер на вкус. Много е вкусно!
Цитирай


Мнения: 973

Аз го правя по рецептата на Mamma точно от тази тема .... и мъжът ми казва, че е страхотно (аз не обичам шкембе и не ям Confused)
Цитирай

София

Мнения: 10 658
И аз го правя като Мамма, но без лука и моркова. Става просто....върха!
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Ееех,пак се разминах с диетата Embarassed
Обичам го това...шкембенце LaughingС мноого чесън и оцетче-и на чорба /но с много  девисил,по нашему лющян/ ,а и с масълце,черно и червено пиперче с биричка....
Цитирай


Мнения: 8 588
Може да го свариш и после да го метнеш на скарата. Става мммм.............. Love И сварени черва също са разкошни, печени на скара. Ох, просташки вкус, ама като е вкусноооо............вземеш та се прежалиш. Embarassed
Цитирай


Мнения: 386
А така. Покажи им какво можем. Значи първо свари много хубаво шкембето, нарежи го но парчета още преди сваряването. След което отдели от него за запичане, а останалото го остави за чорбата. Аз правя така: в една тавичка запичам шкембето посолено и наръсено с червен пипер и масло, като се запече го обърквам с чесън и сервирам, а може да му настържеш кашкавал и да допечеш. А за чорбата: в тенджера слагам месото, покривам го с бульона от варенето и допълвам тенджерата с прясно мляко, като кипне застройвам вече готовата чорба с разтопено масло и червен пипер.Отделно се приготвя сместа от оцет и чесън и да ви е сладко. Отивам да купя и за вкъщи шкембе.



И аз правя така.И чорбата и запеченото е много вкусно!!!!!!!
ММ прияде ми се.Също правя със езиче,шкембенце и малко месце на фурна и отгоре настърган кашкавал.
Цитирай

Sunshine State (of mind)

Мнения: 2 257
Вкусни неща сте изписали! Благодаря ви от сърце, ще запретна ръкави и Господ да му е на помощ на това ми ти шкембе.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.