Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в Бургас

Мнения: 3 251
Момичета,дайте някоя изпитана рецепта за "Рогчета". Децата много ги харесват, обещах да им направя.
Аз имам една записана и наистина съм опитвала от тях- хубави бяха, но като съм я преписвала не съм отбелязала какъв е набухвателя, който се слага. Та приемам и съвети за това.
Цитирай


Мнения: 974
......но като съм я преписвала не съм отбелязала какъв е набухвателя, който се слага. Та приемам и съвети за това.

Може и да няма набухвател, а не да си го пропуснала. newsm78 Например в моите еклери няма.... само яйца от тях се надига тестото.

Дано някой ти пише с конкретна рецепта  Hug
Цитирай


Мнения: 3 107
250 гр. прасно мляко (топло)
1/4 пакетче мая (разтваря се в млакото)
1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
брашно

За плънката: сирене и яйца

В тава се прави кладенче в брашното и се слагат гореизброените продукти (млякото с маята, солта, захарта, олиото) и се замесва меко тесто.
Късат се топки колкото яйце и се нареждат по масата. В една купичка се налива олио и ръцете се омазняват. Над чиния се слага раздърпаното рогче, намазва се с олио и се слага плънка от настъргано сирене и яйце. Плънката се слага в единия край и се навива като палачинка. Завитото се подпъхва отстрани.
Оставят се да втасат, мажат се леко с олио отгоре.
Пекат се на 200 градуса (върху скарата във фурната)

Това е от мен. Дано ти харесат
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Може и да няма набухвател, а не да си го пропуснала. newsm78 Например в моите еклери няма.... само яйца от тях се надига тестото.
Аним, за еклерите знам, но там е "парено тесто", мисля, че така се наричаше.
Сънчи, благодаря! Записвам си я.
Моята е следната:
70 мл.олио
150 гр.мас или масло
3 бр.яйца
1 с.л. сол
около 700 гр. брашно
сирене и 1 белтък за плънката
1 жълтък за намазване.
Ако са с мая, едва ли ще има толкова много мазнина, та това ме наведе на мисълта,че трябва да има или сода или бакпулвер.
Цитирай


Мнения: 974
Моя е грешката  Embarassed
Незнам защо реших, че питаш за сладки рогчета- имам предвид тези които са като във фунийка и са пълни с крем
Съвсем изключих, че има рогчета тип милинки ooooh!
Sorry за объркването Hug
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
1ч.ч. мас,1ч.ч. кисело мляко,1ч.л. хлебна сода, 1ч.л.сол, 1ч.л. захар, 1яйце, 1/2 к. мая и около 700-800гр. брашно, сирене
Омесва се меко тесто и престоява20-30 мин. Точи се кора около 0,5 - 1см.Режат се триъгълници и се слага сирене/може каквото си решиш/ и се завиват. Престояват 10 мин и се пекат
Цитирай

София

Мнения: 1 492
До офиса ми правят рогчета Асорти.Страхотни са - вътре плънката е като пица.Има гъби,шунка,някакъв дом.сос,не мога да разбера още какво защото всичко е много ситно накълцано.но е страшно вкусно.Ако иска някой да пробва
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.