Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 032
Момичета, малко е ако ви кажа ,че сте страхотни.Никога не съм писала тук, но най-редовно ви чета и пробвам това-онова.Снощи докато се рових из нета за интересни и не много сложни рецепти попаднах на този кекс за МВ.За вас може да не е нищо ново,но за мен си беше изненада.Та още тази сутрин го забърках и взе ,че стана(въпреки че нямах част от продуктите).Следващия път ще го пробвам в малки купички или чашки с цел-мини кексчета.
125гр масло(аз нямах и ползвах марг. Линко)
125гр брашно
125гр захар
100гр орехи(също нямах,но и не обичам)
1 с.л.ром
4бр. яйца
1/2 пакетче бакплувер
150гр марципан/шоколад
мазнина и брашно  за формата
В купа се смесват маслото,брашното,захарта,50гр от нарязаните орехи,ромът ,яйцата и бакплуверът.Разбърква се добре с миксера до получаване на гладко тесто.Слага се в намаслена и поръсена с брашно форма (ползвах кръгла тавичка) и без да се пхлупва се държи 9мин. при 600Вт(държах я 10мин).Оставя се да истине малко и се обръща.Марципана се разтопява за 1,5мин при 600Вт и кексът се покрива с него.Гарнира се с цели орехови ядки.
Цитирай

София

Мнения: 29 944
ще се пробва Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Хм, звучи добре, обаче нещо ми се струва, че няма да си се изпече хубаво Question
Цитирай
mnogo gotin stana keksa, mersi za receptata! izpeche se idealno za 10 minuti. Az napravih i vtori variant bez shokoladova glazura, a slojih v testoto i 2 nastyrgani iabylki, izstiskani ot soka i malko kanela. Stana si chudesen iabylkov keks.
Цитирай

София

Мнения: 2 470
С майка ми веднъж пробвахме кекс в МВ и стана готин, обаче когато изстине не става за нищо... изсъхва и става ужасен на вкус... не знам как е с този.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.