Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом
Дом
15 416 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-17 от 17 отговора


Мнения: 274
Здравейте. В гарсониера сме и лятото ще правим ремонт- ще изнасяме кухнята на балкона. Познат майстор ми изръси, че ще е минимум месец. Тъй като от сега се тормозя къде ще живеем и какво ще правим с котката- този човек съвсем ме обезкуражи. Някой правил подобен ремонт- сериозно ли месец е отнел?! Изнасяне на кухня и боядисване в 2 стаи и коридор. Толкоз. На фирмата още не съм звъняла, знам, че най-добре те ще ми кажат. Все пак и вие споделете SmileБлагодаря предварително!
Цитирай


Мнения: 8
Правихме скоро подобна процедура - отне на майстора ми около 10 дни, а и можеше да се живее (почти нормално) в апартамента през това време.
Цитирай

Varna

Мнения: 2 789
При нас изнасянето на кухнята отне 15 дни.
Сега обаче започнах да съжалявам,че сме изнесли кухнята на балкона.Тази зима беше ужасна.
На балкона беше кучи студ.А аз готвя всеки ден.В най-студените дни хладилника спря да работи,а е нов.Като дойде техник ми каза,че  не е трябвало да го изкарвам.
Апартаментът ни е  южен и не предполагах ,че ще имаме такива проблеми. Confused
Цитирай


Мнения: 2 304
При нас изнасянето на кухнята отне 15 дни.
Сега обаче започнах да съжалявам,че сме изнесли кухнята на балкона.Тази зима беше ужасна.
На балкона беше кучи студ.А аз готвя всеки ден.В най-студените дни хладилника спря да работи,а е нов.Като дойде техник ми каза,че  не е трябвало да го изкарвам.
Апартаментът ни е  южен и не предполагах ,че ще имаме такива проблеми. Confused

Терасата не е усвоена, така ли? Просто сте изнесли уреди там? Отоплява ли се?
Питам защото и на нас ни предстои подобен ремонт, но още се чудим дали да усвояваме терасата, че на всичкото отгоре е северна?  Confused
Цитирай


Мнения: 8
Ако смятате да изнасяте кухнята на терасата - то е задължително нейното усвояване, Все пак зависи и как тълкувате термина "усвояване". Но не е възможно да готвите зимата (а и лятото) на открито. Зимата е студено, а лятото ще имате недоволни от миризмите съседи (винаги се намират ). Да не говорим че няма как да оставите хладилника си и други ел. уреди на открито - най малкото дъжд върху печката си е немислимо. Друг проблем е и влагата която комбинирана с елуредите си е направо животозастрашаваща. Та с две думи - кухня на трасата е равно на усвоена тераса с добра худро и термо изолация.
Цитирай

Varna

Мнения: 2 789
При нас балкона е голям ,колкото и кухненския бокс,който е отделно помещение.Усвоен е,отоплявахме с радиатор.Но когато не сме вкъщи го спираме.Проблемът беше през най-студените дни.
Сега мислим за още един климатик,който да работи постоянно.
Цитирай


Мнения: 5 463
Аз имам усвоен балкон за разширяване на кухнята, северно изложение. Принципно няма проблем ако се направи добре - с добра изолация с достатъчна дебелина. При мен е вътрешна, а по-късно си изолирахме кооперацията и сега изолацията е двойна. Особено важни са подът и таванът - не се скъпете. При това положение отопляването е елементарно. Аз по принцип не топля в кухнята, защото не му виждам смисъла и температурата нормално е 15 градуса и в студено време. Но ако ми потрябва да стоя вътре пускам парно (ако е за по-дълго) или една вентилаторна печка (ако е за кратко) и се стопля за пет минути. Това впрочем е предимството на вътрешната изолация - бързо се стопля.
Има и друго - в кухнята се готви, което значи че се генерира много пара. Колкото и да работи аспираторът влага се натрупва и ако стените са с относително студена повърхност (най-вече тази около прозореца) по нея се образува лек конденз и ако се смеси с домашния прах стават едни гадни мръсотии по латекса. Търпях, търпях, пък облицовах с корк в подходящ цвят и всичко свърши - никакъв конденз, никакво цапане, няма нужда от боядисване (вече 10 години някъде).  Особено ако балконът отдолу не е също усвоен, а си е мразилник, мисля че би било удачно и да се помисли за корков под, иначе е много студено на краката от прекия контакт с плочките въпреки изолацията. Но аз това не съм пробвала де, с гранитогрес съм.

П.П. С корк облицовах само нишата от стените на бившия балкон, не цялата кухня, и понеже той е отделен от нещо като арка с лунички се получава добър акцент и не е грозно.
Цитирай


Мнения: 2 304
Под "усвоена" тераса разбирам приобщаването й към друго помещение, т.е. събарянето на стената (по - скоро част от стената) между тях. Иначе си е просто изграждане и остъкляване.
На нас дилемата ни е дали само да остъклим терасата и да изнесем на нея готварската печка и хладилникът (ще сложим хубава дограма и радиатор за отопление) като целта ще е с отоплението да поддържаме около 8 - 10 градуса за да не спре да работи хладилника. Или да усвоим въпросната тераса към дневната. Ще направим добра изолация и подово в този случай, но много се притеснявам от студ и конденз, тъй като освен северно изложение е и първи етаж, отдолу няма нищо, а терасата отгоре не е усвоена и все ми се струва, че не е добър вариант  Rolling Eyes

За време - все още не знам колко би отнело усвояването...
Цитирай


Мнения: 680
Моите родители изнесоха печката на терасата/остъклена/,взеха си и такава на газ - така е много по-добре всички миризми са навън,а на газ става много бързо. Поддържане на каквато и да е температура на терасата с цел ,,да работи хладилника,, си е излишен разход,освен ако терасата не е усвоена.
Аз ако съм на вас или остъклявам и изнасям само печката или усвоявам и изнасям и хладилника...
Цитирай

София

Мнения: 237
Живяхме няколко години в квартира, където кухнята беше изнесена на остъклена южна тераса. Тази под нас беше усвоена, а горната не.
Зимно време беше студено (а реално не сме изкарали истински студена зима там), не сме я отоплявали с нищо, само прибягвах да разбъркам яденето и се прибирах. Всички подготвителни дейности по готвенето вършех в стаята. Хладилникът ни също стоеше вътре.
Лятото пък беше много задушно, въпреки постоянно отворените прозорци.
Със сигурност усвояване (включване на терасата към стаята), със съответните изолации е много по-практично и удобно, за съжаление и доста по-скъпо.
Цитирай


Мнения: 12 681
Под "усвоена" тераса разбирам приобщаването й към друго помещение, т.е. събарянето на стената (по - скоро част от стената) между тях. Иначе си е просто изграждане и остъкляване.
На нас дилемата ни е дали само да остъклим терасата и да изнесем на нея готварската печка и хладилникът (ще сложим хубава дограма и радиатор за отопление) като целта ще е с отоплението да поддържаме около 8 - 10 градуса за да не спре да работи хладилника. Или да усвоим въпросната тераса към дневната. Ще направим добра изолация и подово в този случай, но много се притеснявам от студ и конденз, тъй като освен северно изложение е и първи етаж, отдолу няма нищо, а терасата отгоре не е усвоена и все ми се струва, че не е добър вариант  Rolling Eyes

За време - все още не знам колко би отнело усвояването...

Остъкляването на терасата не ти върши никаква работа откъм отопляване после - на практика Т в нея зимно време е колкото навън Mr. Green Това пък да пуснеш печка да топлиш остъклената тераса ми се вижда меко казано непрактично, да не кажа друго. Все едно да топлиш въздуха навън.

Всеки си знае, но аз съм намразила варианта готварската печка да е на остъклената тераса - така беше в дома на родителите ми. Който готви-мръзне. Отделно от постоянното отваряне на вратата кухнята изстиваше-гадост. Не бих си го причинила отново. Затова се зарекох в моето жилище уредите да са си в кухнята и да готвя като бял човек Peace

Пак казвам-всеки си знае. Но за мен по-практичното е усвоена и добре изолирана тераса. Ако има финансова възможност за това. И то при положение, че самата кухня е тясна и усвояването е с цел уширение малко на пространството....
Цитирай


Мнения: 2 304
Така е за отоплението, но както казах ме притеснява усвояването най - вече да не стане конденз  Rolling Eyes

А сушилня дали може да стои на остъклена тераса НЕОТОПЛЯЕМА?
Цитирай

София

Мнения: 12 450
Ако намерите свестен майстор, който знае какво прави, може и за 2 седмици. Че и по-малко. Но не забравяйте, че трябва да координирате и други майстори. Кърти, чисти, извозва е отделно. Дограмата е отделно. Примерно - 2 дни къртене, 2 дни строеж, 2 дни копане на тръби, 4-5 дни фина работа, плочки.
Цитирай


Мнения: 12 681
Сушилня ...в друга тема имаше мнения,че може. Питай ако искаш в темата за сушилните.
Цитирай


Мнения: 28
Моята сушилня е на  остъклена неотопляема тераса вече 2ра година.
Цитирай


Мнения: 2 304
Благодаря, ще питам. Дали има значение принципа на работа на сушилнята?
Защото това е другия вариант да изнесем сушилнята и евентуално да не отопляваме.
Иначе не мисля, че ще е чак като навън, тъй като в момента готварската ми печка пак е на остъклена неотопляема тераса и нямам проблеми, хем дограмата е стара и кофти и е студено, но аз излизам за секунди да сложа яденето, един - два пъти да го погледна и накрая да го махна. Не съм усетила неудобства, дори си излизам по тениска както съм вътре, нито стаята изстива от отварянето нито нищо. Но пък тук етажът е 5 - ти и блокът е топлофициран, вероятно и това има някакво значение. Макар че ако оставя някои продукти на терасата все едно са в хладилника  Mr. Green Вероятно ако прекарваш много време до печката, може да е проблем  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 320
Момичета, да се включа и аз тук с въпрос.
Наследихме панелка без никакви подобрения. Среден етаж, изложение С-Ю. Кухнята е на север. Всички живущи в колоната под и над нас са си усвоили терасите пред кухнята - итонг и нови дограми. Една част са махнали панела на прозореца, други - само частта под самия прозорец.
Ние също мислим да усвоим, така ще уеднаквим и фасадата. Сега се чудя дали само итонг и външна изолация ще е достатъчно? Планирам в единия край да сложа готварската печка с аспиратора, а в другата част фризера. Отоплението ще е с конвектор, монтиран под новия прозорец.
Необходима ли е според вас и вътрешна изолация? Стиропорени тапети /5 мм/ или гипскартон с мин. вата?
А пода и тавана?

Цитирай

София

Мнения: 771
Според това какво ще правите може от 15-30дена.Аз си правих козирка,вкарах вратопрозореца в част от хола и така кухнята ми стана около 9кв.м.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-17 от 17 отговора