Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 апр. 2006, 14:40 ч.
  • Преглеждания  1 523  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 811
В една "завещана" книга има рецепта как се прави попара за бебета. Обаче на мен нещо ми изглежда странна, та затова да питам вие как я приготвяте?

А ето това е написано в книгата:

10г сирене се раздробява със сухар и се заливат с гореща вода/чай. Съдът се захлупва с капак и се оставя, докато водата попие и сухарът се размекне добре. След това сухарът се пасира. Накрая се прибавят 10г захар, 5г краве масло, предварително затоплено (без да се разтопи), и се разбърква.

След около 2 седмици мисля да включа и попара в менюто.

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 809
какво те притеснява в рецептата  Rolling Eyes

# 2
  • Мнения: 811
Ами накиснат пасиран сухар не ми звучи като попара  Rolling Eyes По-скоро като пюре със сирене.

# 3
# 4
  • Мнения: 31 926
Сухарът ще се размекне по същия начин, дори да не го пасираш, но с пасирането става по-бързо за консумация.
Аз я правя по същия начин, като заменям сухарите с ядки(овесени, пшенични и т.н.) и не слагам захар.

# 5
  • Мнения: 811
Vivi, мерси  Grinning

# 6
  • пред компютъра
  • Мнения: 3 042
10г сирене се раздробява със сухар и се заливат с гореща вода/чай. Съдът се захлупва с капак и се оставя, докато водата попие и сухарът се размекне добре. След това сухарът се пасира. Накрая се прибавят 10г захар, 5г краве масло, предварително затоплено (без да се разтопи), и се разбърква.

По този начин правех попарата на дъщеря ми /синът отказа да яде/ и пасирах, защото я пиеше  ooooh! /лъжица не искаше да види/.
 Peace Няма никакъв пробмем да не пасираш, а да дадеш добре намачката попарата.

# 7
  • Мнения: 811
мерси, rubi! Така по-добре ми звучи, да я намачкам.
Попрочетох от темите, които Виви ми предложи. Определено ми се изясни ситуацията  Simple Smile

# 8
  • Пловдив, България
  • Мнения: 291
Нашето педи ни препоръча да я правим с шипков чай, вместо с топла вода, когато му дойде времето, че сме още малки ....

# 9
  • софия
  • Мнения: 7 282
аз пък си счуквам предварително сухара в хававче или го смилам в машинка и си го държа готов на трохи. 2м.л.=1 сухар.
Правя я с шипков чай, ако е без сиренце- с АМ.
За госпожицата я пасирам ooooh!, понякога добавям намачкан печен банан или ябълка.

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 520
2 сухара размачквам със сирене и масълце и заливам с шипков чай с мъничко захар. Не пасирам, нито задушавам.

# 11
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 272
2 сухара размачквам със сирене и масълце и заливам с шипков чай с мъничко захар. Не пасирам, нито задушавам.


И аз

Даже 3 сухара съм слагала, за да е по гъста

# 12
  • София
  • Мнения: 1 493
Внимавйте с шипковия чай, запича ! Ако имате такъв проблем, може да го замените с липов, лайков, мащерка .  Hug

# 13
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 520
Внимавйте с шипковия чай, запича ! Ако имате такъв проблем, може да го замените с липов, лайков, мащерка .  Hug

За радост подобни проблеми нямаме. А и не мисля, че количеството чай, необходимо за направата на попарка, може да запече  Naughty

# 14
  • софия
  • Мнения: 7 282

За радост подобни проблеми нямаме. А и не мисля, че количеството чай, необходимо за направата на попарка, може да запече  Naughty
нито пък концентрацията му.
Аз преди време ги занитих с комбинация от шипков чай, пюре с ориз и бананово-оризова каша- ама проблем нямах.
То си е до дете  Joy

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт