Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sofia

Мнения: 2 534
Току-що мама ми донесе такава хартия , досега все не си купувах и забърквах едни големи тави със сладкиши .
Сега ми се ще да направя нещо тип бисквити или курабии , но с пълнеж , да ми е по-сочно .
Имам сладко от смокини , дайте ми идеи с него , моляяяяяяя Embarassed
« Последна редакция: нд, 30 апр 2006, 22:08 от писна ми »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз последно правих тези:

Страшни са, горещо ги препоръчвам.

Продукти:
120гр.масло
65гр.захар
1яйце
1 ванилия
140гр.брашно
щипка сол
100гр печени лешници или други ядки
1/2 чаша конфитюр от малини или друг по избор

С миксер се разбива маслото със захарта,да се получи пухкава смес.Добавя се жълтъка и ванилията.В брашното се прибавя щипката сол,а след това,брашното се добавя към маслената смес.Всичко се рабърква добре,да се оформи хубаво и гладко тесто,което се слага в хладилника.
В купа се разбива белтъка на сняг,а в друга се слагат натрошените на едро ядки.
Взимаме от тестото малко парче,оформяме като топка.Първо потапяме в белтъка,а после в ядките.Поставяме в намазнена тава.С палеца натискаме вече наредените в тавата топки,така,че на всяка да се получи вдлъбнатина.
Печем за 9-11 мин. при 180 грдуса.
След като извадим сладките,ги оставяме малко да се охладят,а после с лъжичка поставяме конфитюр на всяка сладка,във вдлъбнатината,която направихме с палец,преди печенето.

Рецептата е от гобленския
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Кокоски - много лесни

100 гр. кокосови стърготини
100 гр. захар
1 яйце
малко брашно

Ако искате по-голямо количество /тези стават около 20 бр./ се смесва захар и кокос 1:1

Евентуално за заливка /може и без/:
1 шоколад
малко прясно мляко
20 гр масло
есенция ром

Обърква се кокоса, захарта и брашното в блендер и добавяме яйцето
Бъркаме с миксер.
Правим топчета или други формички и печем в тавичка покрита с хартия за печене. Аз ги пека в тефлонова, ако нямам хартия. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, 10-15 мин докато порозовеят
След това могат да се залеят с шоколадовия сос или топинг по избор.

Стават супер!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
АРАБЕЛКИ
продукти за тестото:
1/2 кг.брашно
1 пак. и 1/2 от по-твърдия маргарин или масло /общо количество-375 гр./
1/2 ч.ч прясно мляко
1 щ. сол.
Продуктите трябва да са абсолютно точни.Прави се тесто и престоява в хладилника-минимум 12 часа.След което се разделя на 3 части и се разточва всяка на сравнително тънка кора и се разстила отгоре на всяка кора плънка.
Плънка:
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1.2 п.канела
1 ч.ч. захар
2 ванилии
2 белтъка
Всичко се разбърква и се поставя на всяка кора по 1/3 от тази смес.Всяка кора се навива на руло и с остър нож се реже на триъгълници - охлювчета.Поставят се в намазнена тава и отгоре се намазват с жълтък .Пече се при 150-180* до зачервяване.
Стават страхотни!
« Последна редакция: пн, 01 май 2006, 22:20 от Нина »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ама ти сериозно ли 750 г. масло?!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Ама ти сериозно ли 750 г. масло?!
УФ!  smile3505  Благодаря, Аномалия, за навременната намеса, ще коригирам и горе!250 гр. е голямата разфасовка масло + 125 гр.,значи = на 375 гр. Пак си остава абсолютна калорична бомба, атакува предимно черният дроб... newsm62
« Последна редакция: пн, 01 май 2006, 22:19 от Нина »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Мани го черния дроб....Smile
Ако кажеш и 1 кило масло ще сложа, много вкуснички изглеждат тия курабийки 35
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.