За плънката:
1/2 зелка (едра)
1 голяма глава лук или 2 по-малки.
сол, пипер, пресен копър, любими подправки.
За тестото:
около 1ч. кисело мляко
1ч.л. сода
около 1/2ч майонеза (моята е домашна, млечна без яйца)
2 яйца
сол
2-3 с.л. олио
брашно
Приготвяме плънката.
Нарязваме зелето.
Зпържваме лука в дълбок тиган, желателно да има и капак.
Добавяме към него зелето, солим и задушаваме под капак като отвреме на време бъркаме. Накрая добавяме подправките.
Докато изстива плънката, приготвяме тестото. В купа смесваме к.мляко, майонезата, сол, сода, яйца и олио.
Разбиваме с тел.
По малко добавяме брашно, докато получим гъстота на тесто за кекс или бухти.
Намазваме с олио тава и изливаме тестото в нея. Разстиламе със шпатула по дъното.
Разпределяме плънката върху тестото, след което разбиваме в купата втора доза от тестото.
Изливаме и разстиламе със шпатула или лъжица втората доза от тестото върху плънката.
Сега вече печем във фурна на 180 гр.С до готовност. Нарязваме и се наслаждаваме. Ние го обичаме с чаша мляко.
Да ви е вкусно!