Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На баира-в дясно

Мнения: 1 187
Зная тази рецепта от баща ми,който преди има-няма двайсет години беше в Куба и там я научи.Майка ми редовно ни готвеше тази вкусотия,а сега аз съблазнявам стомаха на мъжо.Не че не ме обичка де,но знаете сентенцията.. Mr. Green

Продукти:
1-1.5 кг.свински бут
6-7 скилидки чесън
1 бутилка(стъклена)бира от 500мл-използва се половината
1ч.л. масло
1ч.л. мляно кафе

Измивате бута и с нож набучвате на няколко места дупки,в които слагате обелените скилидки чесън.При първоначално силно загрята фурна слагате месото в леко намазнена тава.
Изчаквате да хване лека коричка отгоре и намазвате с маслото.Намалявате фурната от горе и от долу на 2.Сипвате съдържанието на половината от бутилката с бира и периодично с получения сос поливате месото да си поеме и да е сочно.Когато месото стане готово,в соса от тавичката разбърквате мляното кафе и изключвате фурната.
Посолявайте накрая,иначе месото става жилаво!

п.п.Остатъка от бирата-за директна консумация..   beer
Добър апетит! newsm22

Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Много вкусно звучи, а и е и лесна за изпълнение, но ми е интересно  newsm78 каква е ролята на кафето? Успява ли да се "свари" така сложено накрая към соса?
Цитирай

На баира-в дясно

Мнения: 1 187
Да,супер лесна е!Не се "сварява" кафето а си пуска аромата и именно то придава този невероятен вкус и аромат.Все пак и месцето си е пуснало соковете. Wink Пробвала съм и без кафе,но не е същото( леко нагарча от бирата).
Цитирай

На баира-в дясно

Мнения: 1 187
didi-ik пробва ли рецептата? Може и с арпаджик(в краен случай) но оригинала няма равен. Peace
Цитирай
страхотна рецепта! смятам възможно най-скоро да я пробвам! а има ли значение бирата, имам предвид - някои са по-сладки, други по-остри??? и още - каква гарнитура подхожда, рецептата е по-екзотична, може би и гарнитурата трабва да бъде нещо по-особено???
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
а нали4ието на кафе ... май озна4ава 4е не мога да дам от това ястие на малкия, така ли?  newsm78 Щото аз избягвам да готвя неща, които не стават за него, 4е много трудоемко да готвя 2 разли4ни ястия  Crossing Arms ooooh!
Цитирай

На баира-в дясно

Мнения: 1 187
страхотна рецепта! смятам възможно най-скоро да я пробвам! а има ли значение бирата, имам предвид - някои са по-сладки, други по-остри??? и още - каква гарнитура подхожда, рецептата е по-екзотична, може би и гарнитурата трабва да бъде нещо по-особено???

Аз я правя с Ариана или Шуменско.Просто такава пием в къщи. Smile За гарнитура най подхождат пресни задушени картофи или картофено пюре с 1-2 л.грах от страни.Ориз също е подходящ.Но в къщи като стане готово месото докато приготвя гарнитурата мъжо вече го е почнал и караме без. Според него най-добрата гарнитура е бирата..  beer
Цитирай

На баира-в дясно

Мнения: 1 187
а нали4ието на кафе ... май озна4ава 4е не мога да дам от това ястие на малкия, така ли?  newsm78 Щото аз избягвам да готвя неща, които не стават за него, 4е много трудоемко да готвя 2 разли4ни ястия  Crossing Arms ooooh!

Кафето остава в соса,от месцето не виждам причина да не си хапне малчо. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.