Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Варна до морето

Мнения: 2 655
Вече не занам какво да приготвя.
Дайте идеи, но без картофи.
Ако може да е лесно и бързо... ooooh!
Цитирай


Мнения: 6 026
Силикон ?  Wink
Цитирай

София

Мнения: 416
Опитай със заквасена сметана "Данон Фамилия".
Разбиваш една малка кофичка сметана със същото количество бяло вино.Прибавяш черен пипер(млян) на вкус и стерилизирани рязани гъби от буркан.Заливаш пилешките гърди и печеш в йена за около половин - един час(зависи дали преди това си сварила месото)....И дано ви хареса рецептата.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
покриваш гърдите/осолени и пиперени/ с лук на филийки, отгоре една опаковка майонеза/по желание и горчица/. Това в йена. Нищо повече не слагаш. Печеш.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Вече писах веднъж тази рецепта, но и тук ще я пусна пак.
Пилешки гърди, пакетче майонеза мажеш върху тях и накрая стържеш кашкавал, на око е кашкавала. Пекат се в захлупена йенска тенджера на около 200 градуса за 45 минутки някъде, изключително вкусно е!
Цитирай

Scotland

Мнения: 1 856
 Аз правя:пилето на жулиени запържваш с гъби,кис.краставички за около 5 мин.Слагаш сметана около 150-200мл. да се изпари малко.Аз правя гнездо от картофено пюре и застилам с кашкавал и синьо сирене(или само кашкавал).Понеже не искаш картофи можеш да замениш със задушени зеленчуци
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 213
Хи-хи!И аз една подобна рецепта да напиша.

В иена глас се прави.Нареждаш ред пилешки гърди , 2с.л. сметана и 1-2 пакетчена топанио сирене(аз използвам Кремоно), пак ред пилешки гърди и пак сметана и топено сирене.На края поливаш всичко с чаша бяло вино и слагаш във фурната.Добър апетит!Много е вкусно!
Цитирай


Мнения: 1 393
Накисни ги за една нощ в кисело мляко (индийците правят нещо подобно). Месото става извънредно крехко и вкусно.
При самото печене може да добавиш малко сол и черен пипер, може би и малко зехтин.
Може би може да стане и със сметана (аз го правя със sour cream тук - ти сигурно знаеш какво е след като си живяла в Америка, т.е. ако има нещо еквивалентно в България- пробвай! Но знам, че и с кисело мляко се получава добре)
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 813
Аз правя:пилето на жулиени запържваш с гъби,кис.краставички за около 5 мин.Слагаш сметана около 150-200мл. да се изпари малко.Аз правя гнездо от картофено пюре и застилам с кашкавал и синьо сирене(или само кашкавал).Понеже не искаш картофи можеш да замениш със задушени зеленчуци

каква сметана ползваш
Цитирай


Мнения: 1 525
1. с много лук и къри
2. с гъби и топено сирене
3. с грах
4. на пиле каша
5. филетирани и панирани
Цитирай

Varna

Мнения: 1 436
Гъби, топено сирене,  бяло вино, масло, чесън и мяташ във фурната
Цитирай

Scotland

Мнения: 1 856
Аз правя:пилето на жулиени запържваш с гъби,кис.краставички за около 5 мин.Слагаш сметана около 150-200мл. да се изпари малко.Аз правя гнездо от картофено пюре и застилам с кашкавал и синьо сирене(или само кашкавал).Понеже не искаш картофи можеш да замениш със задушени зеленчуци

каква сметана ползваш

full fat cream с марката на магазина няма значение кой.Тук имаме един CO-OP и SAMERFIELD
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
последно правих следното: гърдите ги запържвам леко, само колкото да побелее месото. отделно в 1 тенджерка разтапям малко маргарин/масло, прибавям 2-3 нарязани гъби, прясно мляко, вино, маги фикс със семтана и гъби, босилек. сгъстявам с брашно. гърдите ги слагам в тавичка, слагам отгоре малко кашкавал /не го настъргах, просто тънко отрязан/, покривам със соса и пека под фолио 30ина минути. после махам фолиото и още 10-ина минути да се запече.
а следващият път мисля да пробвам с гъбена крем-супа на пикантина, за да не слагам брашно, че все на топчета го правя  ooooh!
Цитирай


Мнения: 3 452
Мариновани с: лимонов сок + зехтин/олио + салвия + черен пипер + сол - кисне така няколко часа в хладилника. След това се пекат на скарата.....малко по-здравословно е от пърженето.....
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Вариант 1:
Режа ги през средата (така, че да се получат 2 или 3 тънки шницела). Поръсвам ги със сол и черен пипер. След това панирам с брашно и яйце.

Вариант 2:
Нареждам пил. гърди в намаслена тавичка. Заливам ги със 2-3 яйца , 3-4 лъжици галета и малко сол. Пекат се около 30мин на 250гр.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора