Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 март 2017, 15:28 ч.

помощ - искам да се преборя

 • 4 675
 • 44
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 12 420
Скрит текст:
Елора, не знам това типично ли е за форума, защото смятах,че точно за този тук не е- човек споделя за проблем,а ти му обясняваш как няма такъв. Предполагам,че не си 70+кг,защото смятам,че тогава би било по-обяснимо да ми кажеш,че 62 (вече 63) кг, не са много.Това,че не изглеждам още като хипопотам не мисля,че трябва да ме успокоява.Все пак както се казва съм в разцвета на младостта си,ако сега не изглеждам привлекателно и стройно тогава кога...на 35г като метаболизма ми съвсем го няма,защото и сега усещам колко много съм го ''прецакала'', с тези режими от две години насам или като вляза в менопауза?Относно мъжете,с които съм била,по време на връзката си с тях съм ядяла от всичко,но по много малко.Съвсем съзнателно и нарочно,за да не разберат колко усилия ми коства да съм изгледала 47-50кг.Пържени картофи,сладоледи,бонбони...в тяхно присътвие съм си позволявала да ям от това,но буквално една хапка.Не знам защо реши,че те са ме`` зарязали``.Истината е,че и с двамата просто не се получи,защото не се отнасяха с мен,както считам,че заслужавах.Не виждах взаимността в много от нещата и аз бях инициаторът за приключване на връзката.Но хранителните ми навици, нямаха нищо общо.Относно забременяването ми - живот и здраве,нека се случи-тогава приоритетът ми ще бъде единсвено бебенцето.Сега обаче съм на различен етап още.След като сподели,че и ти си преживяла подобно нещо с храната, доста по -полезно щеше да ми бъде,ако ми кажеш как го преодоля.Надявам се да съм била изчерпателна с отговора.

Засягаш се излишно. Никъде не съм писала, че нямаш проблем. Да редуваш гладуване с преяждане си е проблем.
А за килата ти наистина ми се ще да имам твоите. Защото съм 84 кг, висока съм 167. Бях 110. Свалям бавно, но славно.
Впрочем ти също не се отнасяш със себе си така както заслужаваш.
С такъв "режим" ще се съсипеш съвсем. Метаболизма ти го няма, защото ти си го съсипала.Толкова ли не можеш да ядеш балансирано и качествено? Не е късно да се промениш и метаболизма ти ще се оправи.


Толкова ли не мога да ям балансирано и качествено?С този въпрос ми става ясно,че никога не си имала подобен проблем,както каза,че си имала.Аз ако можех да го правя,нямаше да пиша тук. Wink И без да искам да те нагрубявам, ако бях 84кг и аз щях да мисля 63 кг за малко.Все пак всеки гледа от своята камбанария.Но ако си била 50 щеше друго да мислиш.И именно защото не искам да стана 80+, писах тук за помощ от хора с подобен психологически проблем.


Това е форум все пак. Може и да се намира чат пат някой да разбира от психология, но е факт, че авторите на темите рядко слушат съвети.
Иначе какви проблеми съм имала аз не знаеш, че да го твърдиш така сигурно. Куцат ти опитите за психологически анализ. Впрочем е въпрос на самоосъзнаване е. И процесът е дълъг. Просто разбрах причините за поведението си и в голяма степен се справих с тях.Зъбиш се без причина, а не съм те обидила. Или май прочете нещо, което не искаш да чуеш? newsm78
С големи проблеми, стрес и смотано ядене като твоето  си докарах хормонални проблеми, които ще си нося до гроб. Така че ако не се опомниш навреме, ще станеш не 80, а 100.

# 16
 • Мнения: 28
Момичета, благодаря ви за отговорите.Ужасно е трудно да балансирам храната.Принципът без едно мога, с едно не мога, действа в пълна сила при мен.Как да не влияе теглото ми на самочувствието ми,когато като се погледна в огледало не се харесвам и не желая да се гледам,а винаги е било обратното.Бях суетна дори повече от нормалното, харесвах се, винаги съм се приемала за хубаво момиче, без да звучи нескромно.Сега времето се стопля, хората започват да излизат повече,а аз не искам да излизам, за да не ме гледа никой... ooooh!

# 17
 • Мнения: 1 368
Авторке, за пореден път ти казваме, че имаш психологически проблем. Щом не искаш да излизаш, за да не те гледат хората, това си е показателно. Непременно трябва да посетиш психолог. И не си мисли, че като решиш да създаваш дете изведнъж ще започнеш да се храниш здравословно и всичко с бебето ще е наред. Ако сега си съсипеш здравето, може да имаш проблеми със зачеването и износването, които не ти ги пожелавам.

# 18
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 218
Не съм специалист, но замисляла ли си се защо СЛЕД прекратяването на първата връзка, за която пишеш, се е отключил този проблем с визията ти?
Пишеш
Цитат
Разделих се с въпросния мъж.Изгубих всякакъв апетит.След като всичките ми надежди за повторна връзка с него приключиха започнах да ям като невидяла.
Дали не си си внушила, че сте се разделили, защото не си оправдала очакванията му откъм визия? Защото
Цитат
Просто тогава имах най-големия стимул да изглеждам перфектно- започнах да излизам с един мъж,с много добра външност и аз съответно исках да бъда на ниво.
Това "нашепва" за проблем с вътрешното себеусещане.Т.е., "ако не изглеждам по определен начин, мъжете няма да ме харесват".
Давам си сметка, че го обяснявам прекалено елементарно...затова пак-психолог, добър.    Peace
Ако успееш да разрешиш вътрешния си конфликт, без усилие ще решиш и хранителния проблем.
Да търсиш решение на проблема с храната без да си решила психологическия проблем, е все едно да гипсираш счупен крак без преди това да го наместиш.Т.е., безсмислено е, така или иначе "кракът ще зарасне крив".# 19
 • Мнения: 1 036
Здравей, аз съм с хиперфагия и не мога да се преборя. Допреди няколко години нещата бяха под контрол, тоест имах периоди на неконтролируемо, извън от всякакви разумни граници ядене, и "здравословни" периоди.Сега съм по течението, тежа трицифрени кг, и то доста над 100, удвоих теглото си. Появиха се здравословни проблеми. От около седмица опитвам пак да се взема в ръце, но като знам, че после пак ще започна да ям постоянно, не мога да се амбицирам много... Иронията е, че аз съм психоложка...

# 20
 • Мнения: 1 058
Sobranie,  Сунгурларе,  а  не ви ли се случват някакви здравословни проблеми в резултат на хиперфагията от които да дръпнете малко или много с теглото в посока намаляне. Аз на 2 пъти съм получавала натравяния. След това не съм си връщала загубените кг.

Но, ако не греша, хората, които имаме хран.  разстройства, преминаваме от един вид към друг, но не успяваме да се "излекуваме". Аз от хиперфагичка се превърнах в булемичка с 3 год пауза между състоянията ми. Вниманието върху храната и страха за кг. винаги ни съпътства през живота ни .

Sobranie, нямам съвет как да се справиш. Имам само личния си опит - имам някакъв физ. максимум на "тъпчене " и трупане на кг след който рязко изгубвам апетит и влечение към храната.  Т.е не мога да ям с години до откат. На 2ра год примерно организмът ми сам отказва да поема повече.
Проверила ли си хормоните си?

# 21
 • Мнения: 28
Sobranie,  Сунгурларе,  а  не ви ли се случват някакви здравословни проблеми в резултат на хиперфагията от които да дръпнете малко или много с теглото в посока намаляне. Аз на 2 пъти съм получавала натравяния. След това не съм си връщала загубените кг.

Но, ако не греша, хората, които имаме хран.  разстройства, преминаваме от един вид към друг, но не успяваме да се "излекуваме". Аз от хиперфагичка се превърнах в булемичка с 3 год пауза между състоянията ми. Вниманието върху храната и страха за кг. винаги ни съпътства през живота ни .

Sobranie, нямам съвет как да се справиш. Имам само личния си опит - имам някакъв физ. максимум на "тъпчене " и трупане на кг след който рязко изгубвам апетит и влечение към храната.  Т.е не мога да ям с години до откат. На 2ра год примерно организмът ми сам отказва да поема повече.
Проверила ли си хормоните си?

Проблем имах,когато отслабнах драстично.С качването на кг,съм нямала.Хормоните ми са в норма,изследвани са.Много съжалявам,че при теб е преминало към булимия.Всяко хранително разстройство е опасно,но това може да бъде ужасяващо.Надявам се сега си добре,колкото е възможно след подобно нещо.
За да отговоря изчерпателно и на останалите- аз самата не се харесвам и приемам така изглеждаща,когато се усмихна приличам на прасе...Проблемът ми не е,че някой мъж ,няма да ме хареса така.Има различни вкусове и типажи.Не това ме притеснява,а това,че аз не се харесвам,от което следва ,че няма как и друг да ме хареса ,а дори да го направи, това за мен пак няма значение.

# 22
 • Мнения: 1 036
Случва се, но после старата песен на нов глас. Тези дни почти гладувам, с огромно усилие на волята. От "после" ме е страх.

# 23
 • Sofia
 • Мнения: 8 448
От 30 год се боря с кг и са разни видове хранителни разстройства. Опитвала съм всякакви диети, режими, хапчета, билки, иглотерапия и какво ли още не. С краткотраен временен ефект.
Докато накрая разбрах (или по-скоро осъзнах, защото го знаех отдавна, но някак си го игнорирах), че проблемът е само в главата. Начинът на хранене и килограмите са само симптом. И съответно трябва да се лекува главата (т.е. психиката), а не последствията. За да има шанс за траен резултат.
От два месеца ходя при Детелина Стаменова - психолог, който се занимава основно с хранителни разстройства. И съм много доволна. Без да говорим непрекъснато за храна, дори почти не сме говорили за храна, вече 2 месеца нямам нито едно неконтролирано хранене. Което преди ми се случваше поне 3-4 пъти седмично. Сега се храня изключително здравословно, без никакви боклуци, доста диетично, но не крайно оскъдно. Свалям бавничко. Чувствам се прекрасно, за пръв път имам надежда, че нещата ще станат. Не бързо и не веднага, но вървя в правилната посока.
Така че я препоръчвам горещо. Има сайт, като пуснете името й в Гугъл излиза телефона.

# 24
 • Мнения: 28
Благодаря за предложението.Знам за тази психоложка, звънях да си запазвам час,но нямаше поне за две седмици напред,а на мен ми беше наожителна помощ без никакво време за губене.Цената преди няколко месеца беше ,ако не се лъжа 50 или 70лв, тези суми имам като спомен, сега така ли е?За съжаление сама трудно ще ми бъде да си го позволя,защото искам,ако ходя да бъде два пъти седмично,но вече се замислям. Simple Smile) newsm53

# 25
 • Sofia
 • Мнения: 8 448
50

# 26
 • Мнения: 460
Според мен проблемът някъде е много навътре в теб. Дано психоложката да ти помогне, но и ти трябва да положиш усилия и да промениш мисленето си - да спреш да изпадаш в крайности и да се опиташ да бъдеш по балансирана във всичко. И освен това да не се вкопчваш в някакви си твои представи, че и да си готова на всякакви издевателства върху себе си заради мъж.. както виждаш мъжът може да го няма след няколко месеца, но теб ще те има. Разбери, че ти си най-важният човек в твоя живот - и действията и решенията ти трябва да бъдат ръководени от перспективата за твоята личност, а не на останалите.  Peace

# 27
 • Мнения: 5
Здравей мила,
не си сама има хиляди жени по света с твоя проблем .Аз съм също така и вечно се преборвам с килограмите,хранителни режими,задълбочени тежки тренировки, психози относно килограмите.Какви ли не хапчета съм пила,режими ,колана за отслабване и тем подобни. Аз имам силни алергии ,които така и не се остановиха и редовно съм на урбазон, от който аз качвам и задържам поне 10кг-15кг ,както и имам доста семейни и професионални проблеми и на нервна почва качвам( не ,че не се и тъпча де.. )Отслабвала съм по 20кг за 2 месеца и след поредния емоциаонален срив се тъпча като прасе и ги възстановявам. 
Мисля,че проблема е задълбочен дълбока в мозъка ни, аз съм доста висока над  174см ,а моето семейство са "лилипути " Joy 140см-145см и от дете съм подлагана на психически тормоз относно килограмите и външния ми вид.Не знам при теб къде е проблема относно килограмите ,които естествено водят до ниското самочувствие,но при мен е заложен от преди години. Нито си за психиатър,нито си за психолог.ПРИЕМИ СЕБЕ СИ ТАКА,КАКВАТО СИ ! ВЪНШНИЯТ ВИД И ТЕГЛОТО СА ФЕНОТИП ,ВАЖЕН Е ТВОЯТ ГЕНОТИП !!! ВАЖНА СИ ТИ САМАТА КАТО ЧОВЕК И ХАРАКТЕР.Не се тревожи за мъжете, един мъже трябва да те обикне така,каквато си заради самата теб... не заради тялото ти,което тяло днес е слабо,утре е пълно.Утре ще направиш създадеш поколение и твоето тяло никога няма да бъде същото,а мъжа до теб трябва да те обича такава ,каквато си !Но на първо място ти трябва да обикнеш себе си , разбери ,че фенотипа е променлива, а генотипа не ! Ако си с голям кокал, такъв ще си остане, а подкожните мазнини и мускула зависят от теб , но те са променливи !Обикни тялото си такова,каквото е.Всяка бенка,точка,стрия ... открий своите положителни и отрицателни черти в характера и свикни с тях и тогава намери правилната посока. Как се чувства добре организма ти ? Дали се чувства добре на хранителни режими, тренировки,малък размер дрехи ,но това трябва да бъде всеки ден и всеки час от твоя живот.Въпроса е кога ти си по-пълноценна?  Защото има хиляди жени по света,които се  чувстват добре със средна или пълна фигура, но да не са подложени на психическия стрес от напълняване, да готвят любимите храни и да се чувстват добре в кожата,защото са осъзнали ,че за тях не е важно тялото . Просто избери своя начин, защото среден вариант няма или се подлагаш на перфектната фигура и задълженията към нея или избираш спокойния живот .
Относно борбата с килограмите и ако искаш да свалиш да речем до 53-54кг,което според мен е перфектното тегло за твоя ръст бих те посъветвала да пробваш с моя режим. Много е хранителен, остлабваш адски бързо и не чувстваш глад и параноя дали слабееш.
Аз отслабвам най-лесно бързо и ефикасно само и единствено със салати и малко чисто пил.месо през 2 дни.Хапвам предимно айсберг,защото засища адски много и не чувстваш глад,може да прочетеш за него в интернет пространството. Правя си салатка айсберг,чери домати или коктейлни, пил.филе чисто на скара (през 2 дена) го слагам в салата,за да имам и протеин от време не време, през другите два дена слагам полвин шепа крутони и малко гауда ,слагам дресинг от 1 с.л. к.мляко и 1 с.л. готов чеснов сос на олинеза.Салатата е божествена . През другото време пия много вода и много кафе (чисто без нищо) и преръпвам по 1,2 краставици без нищо. Гарантирам ти ефект за 10 дена поне 3 кг ! И е вкусно и бързо сваляш, а ако го съчетаеш с леки тренировчици си просто номер 1. Сваляш си килограмите и си взимаш живота в ръце !Взимаш една месечна карта са фитнес и солариумче, тренираш си 3-4 пъти в седмица и си поддържаш нормални килограми 53-54кг ! Пак си позволявай от време на време десертче, баничка и т.н. и по задълбочени тренировки да изгориш калорията. А ако решиш да се посветиш изцяло на фитнес тяло вече си е съвсем различно Simple Smile

Дано съм ти помогнала поне малко и не мисли за мъжете, а помисли как ти се чувстваш добре !Мъже всякакви с всякакви предпочитания (Имам познати супер тренирани,красиви мъже , а харесват по-пищни и по-пълни дами. Никой не взима за жена освиенциум... (анорексички) )
Когато ти се чувстваш добре, ти изглеждаш добре  независимо колко кг си ,важно е излъчването... усмивката, какво показват очите , а не дали си ХС ИЛИ Л !
Поздрави на всички мили мами тук  Heart Eyes

# 28
 • Мнения: 12 420
Така е. Вманиачването по външния вид не хубаво. Младостта и хубостта не са вечни, преходни неща са. Рано или късно остаряваме и няма да изглеждаме като на 20. И други неща са важни.

# 29
 • Мнения: 28
Скрит текст:
Здравей мила,
не си сама има хиляди жени по света с твоя проблем .Аз съм също така и вечно се преборвам с килограмите,хранителни режими,задълбочени тежки тренировки, психози относно килограмите.Какви ли не хапчета съм пила,режими ,колана за отслабване и тем подобни. Аз имам силни алергии ,които така и не се остановиха и редовно съм на урбазон, от който аз качвам и задържам поне 10кг-15кг ,както и имам доста семейни и професионални проблеми и на нервна почва качвам( не ,че не се и тъпча де.. )Отслабвала съм по 20кг за 2 месеца и след поредния емоциаонален срив се тъпча като прасе и ги възстановявам.  
Мисля,че проблема е задълбочен дълбока в мозъка ни, аз съм доста висока над  174см ,а моето семейство са "лилипути " Joy 140см-145см и от дете съм подлагана на психически тормоз относно килограмите и външния ми вид.Не знам при теб къде е проблема относно килограмите ,които естествено водят до ниското самочувствие,но при мен е заложен от преди години. Нито си за психиатър,нито си за психолог.ПРИЕМИ СЕБЕ СИ ТАКА,КАКВАТО СИ ! ВЪНШНИЯТ ВИД И ТЕГЛОТО СА ФЕНОТИП ,ВАЖЕН Е ТВОЯТ ГЕНОТИП !!! ВАЖНА СИ ТИ САМАТА КАТО ЧОВЕК И ХАРАКТЕР.Не се тревожи за мъжете, един мъже трябва да те обикне така,каквато си заради самата теб... не заради тялото ти,което тяло днес е слабо,утре е пълно.Утре ще направиш създадеш поколение и твоето тяло никога няма да бъде същото,а мъжа до теб трябва да те обича такава ,каквато си !Но на първо място ти трябва да обикнеш себе си , разбери ,че фенотипа е променлива, а генотипа не ! Ако си с голям кокал, такъв ще си остане, а подкожните мазнини и мускула зависят от теб , но те са променливи !Обикни тялото си такова,каквото е.Всяка бенка,точка,стрия ... открий своите положителни и отрицателни черти в характера и свикни с тях и тогава намери правилната посока. Как се чувства добре организма ти ? Дали се чувства добре на хранителни режими, тренировки,малък размер дрехи ,но това трябва да бъде всеки ден и всеки час от твоя живот.Въпроса е кога ти си по-пълноценна?  Защото има хиляди жени по света,които се  чувстват добре със средна или пълна фигура, но да не са подложени на психическия стрес от напълняване, да готвят любимите храни и да се чувстват добре в кожата,защото са осъзнали ,че за тях не е важно тялото . Просто избери своя начин, защото среден вариант няма или се подлагаш на перфектната фигура и задълженията към нея или избираш спокойния живот .
Относно борбата с килограмите и ако искаш да свалиш да речем до 53-54кг,което според мен е перфектното тегло за твоя ръст бих те посъветвала да пробваш с моя режим. Много е хранителен, остлабваш адски бързо и не чувстваш глад и параноя дали слабееш.
Аз отслабвам най-лесно бързо и ефикасно само и единствено със салати и малко чисто пил.месо през 2 дни.Хапвам предимно айсберг,защото засища адски много и не чувстваш глад,може да прочетеш за него в интернет пространството. Правя си салатка айсберг,чери домати или коктейлни, пил.филе чисто на скара (през 2 дена) го слагам в салата,за да имам и протеин от време не време, през другите два дена слагам полвин шепа крутони и малко гауда ,слагам дресинг от 1 с.л. к.мляко и 1 с.л. готов чеснов сос на олинеза.Салатата е божествена . През другото време пия много вода и много кафе (чисто без нищо) и преръпвам по 1,2 краставици без нищо. Гарантирам ти ефект за 10 дена поне 3 кг ! И е вкусно и бързо сваляш, а ако го съчетаеш с леки тренировчици си просто номер 1. Сваляш си килограмите и си взимаш живота в ръце !Взимаш една месечна карта са фитнес и солариумче, тренираш си 3-4 пъти в седмица и си поддържаш нормални килограми 53-54кг ! Пак си позволявай от време на време десертче, баничка и т.н. и по задълбочени тренировки да изгориш калорията. А ако решиш да се посветиш изцяло на фитнес тяло вече си е съвсем различно Simple Smile

Дано съм ти помогнала поне малко и не мисли за мъжете, а помисли как ти се чувстваш добре !Мъже всякакви с всякакви предпочитания (Имам познати супер тренирани,красиви мъже , а харесват по-пищни и по-пълни дами. Никой не взима за жена освиенциум... (анорексички) )
Когато ти се чувстваш добре, ти изглеждаш добре  независимо колко кг си ,важно е излъчването... усмивката, какво показват очите , а не дали си ХС ИЛИ Л !
Поздрави на всички мили мами тук  Heart Eyes


Толкова много ти благодаря.  bouquet Всичко,което си написала е самата истина.Но това,че разбирам и то с адски ясно съзнание, осъзнавам много неща и въпреки това ми е много трудно да ги правя.Или пък да се въздържам да ги правя ,както е с храната.Осъзнала съм,че за абсолютно всичко в живота ,разковничето е в баланса.Дали ще една бонбона, две цигари...две питиета...Всичко е в дозата.Това е трудното при мен.Мога без едно,но само с едно - не.Но с малки стъпки, имам надежда,че нещата ще се оправят. Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 13:58 от bubanka

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт