за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 280
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: X
Купих аспержи за първи път, някой беше споменал, май тук, че стават добре във фурна - каква е рецептата? Има ли някакви особености - как да преценя колко от тях да отрежа предварително и дали да ги обеля?

# 586
  • Мнения: 2 313
Купих аспержи за първи път, някой беше споменал, май тук, че стават добре във фурна - каква е рецептата? Има ли някакви особености - как да преценя колко от тях да отрежа предварително и дали да ги обеля?

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=2687

Стават много вкусни и са чудесна гарнитура към някоя мръвка.  Mr. Green

# 587
  • Мнения: X
Много благодаря, мръвки само не съм предвидила, но ако ни харесат, ще повторим и като гарнитура  Grinning

# 588
  • Мнения: 1 232
Започвам да правя пиле Тандури по тази рецепта:
http://vashatamesarnica.com/blog/tanduri-masala/
Обаче  не разбирам дали като пека пилето трябва да е със сместа за маринатата или без нея.
Някой правил ли е такова пиле да каже?

# 589
  • София
  • Мнения: 11 688
Започвам да правя пиле Тандури по тази рецепта:
http://vashatamesarnica.com/blog/tanduri-masala/
Обаче  не разбирам дали като пека пилето трябва да е със сместа за маринатата или без нея.
Някой правил ли е такова пиле да каже?

Заедно, заедно, изсипваш това което ти остане в тавичката, нали това му е целта.

# 590
  • Мнения: 1 232
Започвам да правя пиле Тандури по тази рецепта:
http://vashatamesarnica.com/blog/tanduri-masala/
Обаче  не разбирам дали като пека пилето трябва да е със сместа за маринатата или без нея.
Някой правил ли е такова пиле да каже?

Заедно, заедно, изсипваш това което ти остане в тавичката, нали това му е целта.

Благодаря!

# 591
  • Мнения: 50
Когато соления кекс става длетав какво означава това, че му е било малко брашното или че е дошло в повече?
Правя солен кейк често.Пробвах и с повече брашно и с по-малко.Пекла съм го и по различен начин докато не попаднах на съвет(за съжаление не помня чий), освен сода в тестото да се сложи и 1бакпулвер.Този вариант ми хареса и вече го правя така.Току що прочетох въпроса Ви тук и и реших да споделя съвета,който получих и аз  преди време.  Надявам се да помогне и на Вас...

# 592
  • под тепетата
  • Мнения: 9 271
NBМ, на каймата за руло Стефани слагам - 600гр кайма,100гр хляб накиснат в прясно мляко, изстискан и натрошен, 2 яйца, черен пипер и сол. Отгоре мажа с белтък и ръся с галета и  кашкавал.

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 16:17 от bilqna_69

# 593
  • Мнения: 5 994
Здравейте,
мисля да пробвам да приготвя октопод, но тъй като никога не съм, ще ви бъда благодарна за изпитани рецепти, както и всякакви препоръки за термичната обработка bouquet

# 594
  • Sofia
  • Мнения: 26 340
Цял или пипала?
Колко кг е?

# 595
  • Мнения: 5 994
Не знам, но няма да е цял, може би ще пробвам с малко, че ако не стане поне да не ме е яд.

# 596
  • София
  • Мнения: 313
Купих аспержи за първи път, някой беше споменал, май тук, че стават добре във фурна - каква е рецептата? Има ли някакви особености - как да преценя колко от тях да отрежа предварително и дали да ги обеля?

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?t=2687

Стават много вкусни и са чудесна гарнитура към някоя мръвка.  Mr. Green

Потвърждавам за рецептата - много лесно и вкусно  chef
Единствено, вкъщи не слагаме лимон - без него ни допада повече.

Относно колко и дали да ги белиш - много си зависи от самите аспержи. От дебелината им и от сорта, може би  newsm78 Някои са крехки до по-долу и тях само пречупвам, докъдето се огъне от самосебе си, други обаче, са твърди доста по-нависоко и ако трябва да изрежа до крехко, ще останат само връхчетата. Тях беля с белачката, като свалям само жилавото лико отгоре, докъдето е жилаво.
Дано съм била полезна  Hug

А, и с рибка много вървят Wink
И ние това ще хапваме за вечеря - лефер и аспержи  Heart Eyes

# 597
  • Мнения: 5 115
Ще ви бъда благодарна за идеи за ястия с тиквички и картофи заедно  bouquet

# 598
  • Мнения: 14 064
В крем супата от тиквички слагам и картофи. Иначе - ориз с картофи и тиквички (на фурна).

# 599
  • Мнения: 807
тъкмо вчера правих картофено пюре с морков и повечко мляко, тиквички и зелен лук, запържени в тигана. Всичко това омешах, сложих малко сирене ,шунка и разполовени варени яйца и ги пъхнах във фурната. Накрая поръсих с кашкавал - топи се в устата.

Общи условия

Активация на акаунт