Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 887
Яла съм такива в заведения за бързо хранене, но не намерих такава рецепта. С ориз и кайма са в сос някакъв.Ще се радвам ако някой помогне Hug
Цитирай


Мнения: 974
Нещо като кюфтета по Цариградски ли ? newsm78
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз ги правя като към кайма за кюфтета добавям сварен ориз ,овалвам в брашно, след което леко ги запържвам в дълбок тиган и добавям сос и ги оставям да къкрят 30-40 мин. Аз ги правя с доматен сос, може и с фиксовете за кавърма,става много вкусно.
« Последна редакция: вт, 02 май 2006, 15:27 от Leo »
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 1 425
Аз ги правя във два варианта.
1 Вариант със сос:
Първо слагам в една тенджерка вода на око /спорет това за колко души готвиш/ и настъргвам една глава лук и оставям да заври.През това време си омесвам каймата като за кюфтета и към нея прибавям сварен ориз.Омесвам добре и правя средни на големина кюфтета.Пасле ги пускам в заврялата вода.Оставям ги за около 15мин.да врът и прибавям кашичка от 1ч.л.брашно и малко вода,като непрекъснато бъркам.Слагам подправки:чубрица,черен пипер,даф.лист и сол и оставям за още няколко минути.Отделно запържвам малко червен пипер в малко олио и го прибавям накрая към яденето и изключвам котлона.

2Вариант без сос:
Каймата си я меся за кюфтета и към нея прибавям сварен ориз.Оформям кюфтета и ги овалвам първо брашно,разбито яйце и галета и ги пържа.Стават много вкусни и оригинални. 

Да ви е сладко.!!!!
Цитирай


Мнения: 4 748
С бял сос -
кайма, според броя на хората, за които правиш  яденето.
Суров ориз - 1 кафена чаша - се сварява - това долу-горе за 1/2кг. кайма.
Омесвам двете+ 1 яйце+черен пипер и малко сол
Правя на кюфтета. В 1л. вода + 1 каф. чаша олио - да заврат. Намалям котлона да не ври водата много силно, добавям 1 бульон и много малко сол и направените кюфтета. Ври на слаб котлон около половин час. Разбивам 3-4 лъж. препечено брашно в 1Ч.Ч. КИСЕЛО МЛЯКО разбита с 1ч.ч. вода. добавям по малко от врящата смес в тенджерата към брашняната - така 5-6 черпачета, после махам тенджерата от котлона и връщам сместа с брашното там. Ако не е достатъчно гъсто - още 1л. брашно с малко вода.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.