Булгур с тиквички и яйца
Не е за 15 минути , може би малко повече ,но е много лесно , вкусно и бързо , ако направите заготовка от предния ден и само разбъркате и запечете .
Една чаша булгур се накисва във вряла вода (може да се задуши и в МВ) , ако бързате го сварете на единия котлон за 5-6 минути , а на другия котлон няколко тиквички се нарязват на кубчета и задушават с малко мазнина и вода до омекване . При тях се изсипва булгура , добавя се копър , сол ( ястието може да приключи и до тук -да се досвари с малко домати и готово ) .
Към сместа се добавя шепа натрошено сирене и няколко сурови разбити яйца , изсипва се в намаслена тава , поръсва се отгоре с кашкавал ( може и заливка от брашно , яйце и кисело мляко ) и се запича за 10-15 мин в силна фурна. Много вкусно .
Въобще булгурът като основа за подобни бързи ястия е много благодатен . Горната рецепта може да се направи вместо с тиквички с печени нарязани чушки от буркан , с нарязани лозови листа , със спанак , лапад .