Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 153
Ще направя два блата-бял и кафяв.Отгоре тортата ще е покрита с фалшивия марципан на Наталина(сухо мляко,пудра захар и масло).
Питането ми е -какъв крем ще подхожда  да сложа между блатовете? newsm78 newsm78 newsm78
Цитирай


Мнения: 4 747
Скарлет, ще подхожда какъвто направиш - правила съм и със сметанов, и с маслен, последната беше с пудинг на д-р Йоткер, довършен с масло.  Шахматна ли ще правиш?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 153
Рецептата на блатовете е от шахматната торта,но няма да ги изрязвам на пръстени и да ги меша,спомням си навремето като правехме тази торта,по средата доста се издуваше,а аз искам да е гладка.
Мисля си за ванилов пудинг,за блатовете,дали ще е подходящо като вкус за глазурата от сухо мляко?
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Скарлет, аз съм правила тази глазура точно за торта пълнена с крем от ванилов пудинг и масло(това е крема който най-често използвам, защото мъжа ми не обича сметанените и шоколадови кремове). Вкуса си пасва много добре! Само е добре да намажеш глазурата или с олио(така правели сладкарите) или момичетата бяха писали за глюкоза. Иначе остава посипана с пудра захар и не е лъскава.

Успех с направата и с подготовката!  bouquet Hug Love
Цитирай

Пловдив

Мнения: 153
Благодаря Наталинче!
Като сложа глазурата върху тортата,тогава ли да я намажа с глюкоза(олио)?
И след като е намазана ще се залепят ли цветята,които искам да шприцовам? newsm78  chef
Цитирай

София

Мнения: 621
Извинявам се за въпроса, но как се прави този фалшив марципан?  newsm78 Сигурна съм, че го пише тук някъде, ама нещо не съм в час в момента... hahaha
Цитирай

Пловдив

Мнения: 205
Фалшив марципан на Наталина:

300г пудра захар, 100г. сухо мляко, 1 белтък ( може да се замени с 80г масло или твърд маргарин), няколко капки бадемова есенция.

Всичко се смесва добре, ако не е достатъчно, се прибавя още мазнина. На добре посипана с пудра захар дъска се разточва кора 3-5 милиметра дебела и се полага на тортата, или се изрязват фигурки.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 113
Smile Любопитко ей тук , както и много други глазурки и покрития разни. Мноооого ценна темичка !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.