Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора

София

Мнения: 413
Момичета, това ми е първото стандартно (3-5 ден) изследване на хормони и ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнеге, защото не мога да чакам до другата седмица, когато имам час!
Виждам,че всичко е в норма, но точно в този форум съм чела за някакви съотношения, с които изобщо не съм в час.
Както и да е
Prolactin - 9,65
Estradiol - 83,00
LH - 3,81
FSH - 11,74

Благодаря ви предварително!
Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
А референтните стойности?
Цитирай

Русе

Мнения: 490
 Всяка лаборатория си има референтни стойности , с които работи ,и във всяко изследване отстрани до резултатите на пациента има референти стойности, не е нужно да си професор , за да ги разчетеш! Давай! Hug
Цитирай

София

Мнения: 413
ама че съм патка Embarassed

Prolactin - do menopauza - 1,3 - 25
Estradiol - фоликуларна фаза - 18 - 147
LH -  фоликуларна фаза - първа половина - 1,5 - 8,0
FSH -  фоликуларна фаза - първа половина - 3,9 -12
Цитирай

София

Мнения: 413
Всяка лаборатория си има референтни стойности , с които работи ,и във всяко изследване отстрани до резултатите на пациента има референти стойности, не е нужно да си професор , за да ги разчетеш! Давай! Hug
ама аз нали казах, че виждам с простото си око, че са в норма, само че съм чела тук за някакви по-специфични съотношения между тях!
Заради това ви занимавам!Сори за което!
Цитирай

Русе

Мнения: 490
Не се извинявай , няма за какво , аз това мислех , че имаш предвид , за различните лаборатории! HugЩом са в норма не се притеснявай Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 321
Дейзи, съотношението е LH:FSH  и то трябва да бъде почти 1:1. Ако си написала вярно резултатите, при теб това не е така, което говори за проблем.
Виж това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=82123.0
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Не се извинявай , няма за какво , аз това мислех , че имаш предвид , за различните лаборатории! HugЩом са в норма не се притеснявай Peace

ФСН не е добре! Предполага се изчерпан яйчников резерв. Повтори изследването. Това че е в референти граници говори, че имаш относително добро здравословно състояние, но не е добре за репродуктивния ти статус.
Няма сериозен лекар, който би се съгласил на стимулация за АРТ при такива показатели.
Разбира се първо повтори, а и освен това винаги можеш да успееш да забременееш естествено. Laughing
Цитирай

София

Мнения: 4 977
на колко години си?
ФСХ над 10 не е добре, нищо, че попада в нормата - както ти е написала вече Лали.
повтори го другия цикъл и отиди на консултация при специалист по въпроса.
Цитирай

София

Мнения: 413
на колко години си?
ФСХ над 10 не е добре, нищо, че попада в нормата - както ти е написала вече Лали.
повтори го другия цикъл и отиди на консултация при специалист по въпроса.
На 34 съм Sad
и нищо не разбирам!уж в граници, пък не е добре!Ами нали ходя при специалист!И имам овулация, и фоликули си имам,в двата яйчника! Embarassed
Лоша работа!За какво са тогава тези референтни граници! Shocked
Цитирай

София

Мнения: 7 030
Дейзи, аз съм с ранно изчерпване на яйчниковия резерв, като при мен ФСХ-то е с по-ниски стойнодсти, но пък имам др. "признаци". И аз си имам редовна овулация и фоликули и т.н. Правилно са ти писали, че ФСХ над 10 не е добре, както и съотношението ФСХ:ЛХ.
Ако ходиш при лекар, който не е специалист по безплодие, е възможно той да не отчете съотношенията и завишената стойност и да ти каже, че всичко е ОК.
Ако искаш консултирай се с д-р Владимиров, клиника "София" /аз и много момичета тук сме му пациентки и сме много доволни/. Той е един от най-добрите специалисти по безплодие, като е специализирал именно в областта на изчерпване на яйчниковия резерв.
Цитирай

София

Мнения: 413
Аз ходя при д-р Стаменов, за който също съм чувала само добри думи!Надявам се, че ще може да помогне!Но този намален яйчников резерв направо ме разби!Същисана съм!Какво следва при такава евентуална диагноза? Sad Sad Sad
Цитирай

София

Мнения: 7 030
Dazy, Стаменов също е много добър и можеш да му се довериш. Не си навивяй тази диагноза, докато не я потвърди специалист. Необходимо е да те види на 2-ри ден от цикъла, за да направи оценка на размера на яйчниците с вагинален ехограв /т.е. ако можеш, си запази час за тогава/. Ако искаш ще ти пиша какво следва, но тъй като диагнозата не е сигурна и не е потвърдена е излишно да задълбаваш. Възможно е да не е вярна.
Цитирай

Русе

Мнения: 490
Не се извинявай , няма за какво , аз това мислех , че имаш предвид , за различните лаборатории! HugЩом са в норма не се притеснявай Peace

ФСН не е добре! Предполага се изчерпан яйчников резерв. Повтори изследването. Това че е в референти граници говори, че имаш относително добро здравословно състояние, но не е добре за репродуктивния ти статус.
Няма сериозен лекар, който би се съгласил на стимулация за АРТ при такива показатели.
Разбира се първо повтори, а и освен това винаги можеш да успееш да забременееш естествено. :lol


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Лалке , мила, що ме цитираш ни в клин , ни в ръкав, изобщо знаеш ли за какво говорех, а?
(или просто съм ти слабост) Laughing Laughing Laughing
Цитирай


Мнения: 198
Привет!Преди две години имах следните резултати-Lh 5.02,Fsh  12,81.Останалите хормони бяха в средищни стойности-съвсем нормални.Казаха ми за този изчерпан яйчников резерв.Обаче ендокринолога ме успокои,че жените над 30 г са много чувствителни към стреса и такива резултати може да се дължат на някакъв душевен дискомфорт.Купих си книгата"Какво лекарят не ви е казал за пременопаузата"от д-р Джон Ли-за жените от 30 до 50 години.Там е много добре обяснено влиянието на стреса върху хипофиза,надбъбречни жлези,инсулин и чернодробни ензими.Как нарушава хармонията и откъде се появяват кистите и другите проблеми.И най -важното-как да живеем и се храним,за да възстановим баланса.Разбива се и мита за "нормалните хормонални нива " след 30 г.Много важен е начина на живот и нещата са напълно обратими,ако се справим с ежедневното напрежение.Не казвам да се успокоим,защото на много хора не им харесва тази препоръка,неизвестно защо.Сякаш ако се притесняваме,нещата ще се оправят.При мен стойностите се балансираха.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора