Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 май 2006, 04:20 ч.
  • Преглеждания  3 442  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 393
Нали се сещате- салата от настъргана ряпа.
Вчера ми се дояде и си направих, сложих и зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер.
Обаче нещо липсваше сякаш...

Та с какво друго може да се се подправи?

Реклама
# 1
  • Sunshine State (of mind)
  • Мнения: 2 257
Майчето ми я прави с настърган морков. Това ли й липсва? Щото освен изброеното от теб, друго не се сещам да има в нея? newsm78

# 2
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
Аз също и слагам настърган морков, а за подправка - копър.
Тук и слагат някаква странна подправка, мисля, че е ким, но на мен лично не ми допада вкуса му.

# 3
  • Дива Индия
  • Мнения: 527
Само с олио, оцет и сол.
После вземаш голямата лъжица, хапваш, преизпълнен с кеф ... и изпращаш домочадието накъде дълеееееч, щото скоро предстой да изпълниш въздуха с hahahaпищни звуци и аромати Joy Joy Joy.

# 4
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
На салатата от ряпа слагам настъргана ябълка, ябълков оцет, олио сол   chef

# 5
  • Мнения: 5 828
 
Само с олио, оцет и сол.
После вземаш голямата лъжица, хапваш, преизпълнен с кеф ... и изпращаш домочадието накъде дълеееееч, щото скоро предстой да изпълниш въздуха с hahahaпищни звуци и аромати Joy Joy Joy.
За да си спестите неприятните стомашно-чревни емоции,може да изплаквате с вода (в гевгир)настърганата ряпа.Разликата е осезаема;-)  Joy

Последна редакция: ср, 03 май 2006, 09:36 от Ванчето

# 6
  • София
  • Мнения: 2 535
И аз слагам настърган морков, но понякога и счукани орехи.

# 7
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.

# 8
  • Мнения: 5 361
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.

онова там - п....то се избягва най-добре, като се накискне за половин час настърганата ряпа във вода и тогава се изцеди. За другото - с всякакъв окислител става-малинов, ябълков, винен, пък който си има и салатен-овкусен с подправки е най-добре.

# 9
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.

онова там - п....то се избягва най-добре, като се накискне за половин час настърганата ряпа във вода и тогава се изцеди. За другото - с всякакъв окислител става-малинов, ябълков, винен, пък който си има и салатен-овкусен с подправки е най-добре.

Малиновият оцет е с друг аромат и не е толкова кисел, ползваме го заради аромата, а обикновения заради киселиността. Не знам само дали в България може да се намери такъв оцет, не съм обръщала внимание. Нашия ни го пращат от Швейцария.

# 10
  • все тук
  • Мнения: 1 626
Вкъщи се прави така: настъргани на ренде ряпа и моркови, сол, оцет, олио, магданоз и чер пипер.

# 11
  • Мнения: 5 361

Малиновият оцет е с друг аромат и не е толкова кисел, ползваме го заради аромата, а обикновения заради киселиността. Не знам само дали в България може да се намери такъв оцет, не съм обръщала внимание. Нашия ни го пращат от Швейцария.

Ние си правим вече 3 години успешно  ябълков, който е ароматен и няма нищо общо с този по магазините.  А миналото лято направихме един сбирщайн ягоди+малини по същата рецепта, който пак беше с много приятен аромат.  Колко ще е кисел, зависи от количеството захар, с което се прави рецептата.
А от домашния си пълня бутилка с подправки да отлежи, която после е още по-ароматна за пролетните салати.

# 12
  • гр.Бургас
  • Мнения: 695
аз й слагам оцет,олио и сол и става супер  chef

# 13
  • Мнения: 974

Ние си правим вече 3 години успешно  ябълков....

Малко off ....pep-4o би ли пуснала рецептата за домашният оцет .... да се пробвам и аз тази година  bouquet

# 14
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Ряпата има малко остър вкус и по тази причина трябва да се омекоти с нещо сладникаво. Прекрасна работа вършат морковите, ябълките или салатното цвекло. При липса на такива 1 лъжичка захар също върши работа Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт