Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 1 393
Нали се сещате- салата от настъргана ряпа.
Вчера ми се дояде и си направих, сложих и зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер.
Обаче нещо липсваше сякаш...

Та с какво друго може да се се подправи?
Цитирай

Sunshine State (of mind)

Мнения: 2 257
Майчето ми я прави с настърган морков. Това ли й липсва? Щото освен изброеното от теб, друго не се сещам да има в нея? newsm78
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Аз също и слагам настърган морков, а за подправка - копър.
Тук и слагат някаква странна подправка, мисля, че е ким, но на мен лично не ми допада вкуса му.
Цитирай

Дива Индия

Мнения: 526
Само с олио, оцет и сол.
После вземаш голямата лъжица, хапваш, преизпълнен с кеф ... и изпращаш домочадието накъде дълеееееч, щото скоро предстой да изпълниш въздуха с hahahaпищни звуци и аромати 35 35 35.
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
На салатата от ряпа слагам настъргана ябълка, ябълков оцет, олио сол   chef
Цитирай


Мнения: 5 768
 
Само с олио, оцет и сол.
После вземаш голямата лъжица, хапваш, преизпълнен с кеф ... и изпращаш домочадието накъде дълеееееч, щото скоро предстой да изпълниш въздуха с hahahaпищни звуци и аромати 35 35 35.
За да си спестите неприятните стомашно-чревни емоции,може да изплаквате с вода (в гевгир)настърганата ряпа.Разликата е осезаема;-)  35
« Последна редакция: ср, 03 май 2006, 09:36 от Ванчето »
Цитирай

София

Мнения: 2 534
И аз слагам настърган морков, но понякога и счукани орехи.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.
Цитирай


Мнения: 4 739
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.

онова там - п....то се избягва най-добре, като се накискне за половин час настърганата ряпа във вода и тогава се изцеди. За другото - с всякакъв окислител става-малинов, ябълков, винен, пък който си има и салатен-овкусен с подправки е най-добре.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.

онова там - п....то се избягва най-добре, като се накискне за половин час настърганата ряпа във вода и тогава се изцеди. За другото - с всякакъв окислител става-малинов, ябълков, винен, пък който си има и салатен-овкусен с подправки е най-добре.

Малиновият оцет е с друг аромат и не е толкова кисел, ползваме го заради аромата, а обикновения заради киселиността. Не знам само дали в България може да се намери такъв оцет, не съм обръщала внимание. Нашия ни го пращат от Швейцария.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Вкъщи се прави така: настъргани на ренде ряпа и моркови, сол, оцет, олио, магданоз и чер пипер.
Цитирай


Мнения: 4 739

Малиновият оцет е с друг аромат и не е толкова кисел, ползваме го заради аромата, а обикновения заради киселиността. Не знам само дали в България може да се намери такъв оцет, не съм обръщала внимание. Нашия ни го пращат от Швейцария.

Ние си правим вече 3 години успешно  ябълков, който е ароматен и няма нищо общо с този по магазините.  А миналото лято направихме един сбирщайн ягоди+малини по същата рецепта, който пак беше с много приятен аромат.  Колко ще е кисел, зависи от количеството захар, с което се прави рецептата.
А от домашния си пълня бутилка с подправки да отлежи, която после е още по-ароматна за пролетните салати.
Цитирай

гр.Бургас

Мнения: 695
аз й слагам оцет,олио и сол и става супер  chef
Цитирай


Мнения: 973

Ние си правим вече 3 години успешно  ябълков....

Малко off ....pep-4o би ли пуснала рецептата за домашният оцет .... да се пробвам и аз тази година  bouquet
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Ряпата има малко остър вкус и по тази причина трябва да се омекоти с нещо сладникаво. Прекрасна работа вършат морковите, ябълките или салатното цвекло. При липса на такива 1 лъжичка захар също върши работа Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора