Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора


Мнения: 7 474
Дайте идеи за рецепти с пресни картофи!! chef
Аз ги задушавам с  копър и зелен лук, ама ми се иска и нещо ново. bowuu
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Ами аз много ги обичам задушени и заляти със сос от майонеза,кисело мляко,чесън и копър!

Задушени и запечени с малко бекон и кашкавал!

Интересна рецепта наскоро научих,ама още не съм я пробвала:
По-големи картофи се сваряват и се режат на половина,слага се между половинките малко шунка и бекон,овалват се в брано,яйце,галета и се пържат!
Цитирай


Мнения: 3 284
пресни картофи-задушени с 1/2 пак. масло, 1 к.чаша вино, 1 к.ч. вода, 2 с.л. соев сос,  стръкче нарязан розмарин или щипка сух, 5-6 скилидки счукан чесън и повечко самардала, без обикновена сол - това се обърква в тава - не в йена, защото е по-широко и се затваря отгоре с друга тава за 1-1.5ч. - така и се задушават, и се пекат. А при поднасяне се поръсват със ситно накълцан пресен лук и копър (а може и да не се поръсят, достатъчно вкусни са и така)
Цитирай

все тук

Мнения: 1 503
пролетна яхнийка с маслини и домати.
В тенджера задушавам пресен лук, червен пипер, риган, сминдух и джоджен, прибавям картофите, зеленчуков бульон, заливам с вода, варя. След 10-на минути слагам 3-4 изчистени обелени пасирани домата /може и от консерва/, 15-20 черни маслини и варя до готовност.
Сгъстявам с малко брашно.
Забравих да кажа, че може и да се запече в тавичка във фурна, без сос, отгоре с настърган кашкавал.
Цитирай


Мнения: 3 364
най-страхотното ястие с пресни картофи - мое любимо още от дете

пресни картофи със сос от копър

сваряват се пресните картофи в подсолена вода
отделно се запържва брашно към което се добавят две връзки пресен копър нарязан на ситно. запръжката се разрежда с водата в която са врели картофите. сосът се застройва с две яйца и чаша кисело мляко разредено с малко лимонов сок.
много просто а изключително вкусно.
горещо го препоръчвам
Цитирай

на върха

Мнения: 6 454
У нас най- добре се котират печени  и после поляти със сос от 1 връзка копър, 1-2 стръка пресен чесън, задушени в масло и овкусени с черен и червен пипер.
Цитирай


Мнения: 6 914
Тази сутрин Иван Звездев даде рецепта за пресни картофки, струва ми се, че ще е вкусно:

Яхния с пролетни картофи и маслини



Рецептата вижте тук:http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=2665
Цитирай


Мнения: 2 515
Ами аз много ги обичам задушени и заляти със сос от майонеза,кисело мляко,чесън и копър!

Задушени и запечени с малко бекон и кашкавал!


Извинявам се за глупавите въпроси, но майонезеният сос кога се слага? След като се задушат картофките или преди това?
И още нещо - как се задушават картофки?  Blush Blush Blush
Цитирай

София

Мнения: 27 030
Марче аз обикновено задушавам в Микрото, в йенска тенджера. Най-лесно е слагаш продуктите за задушаване, подправки, малко мазнина (аз готвя със зехтин) и малко водичка. Водата винаги я слагам на око, обикновено около един пръст от дъното на съда.
Майонезения сос се слага след като са се задушили картофите.

Пресните картофки ги задушавам по горе описания начин, но чесъна го слагам по време на задушаването. Става много хубав, даже и Дияна го яде (чесъна). След като се задушат... заливките са по собствен избор Smile
Цитирай


Мнения: 2 515
Благодаря, AnMary!
Още довечера ще пробвам.
Вчера имах голям мелак за картофи, а днес съм така  Sick Но ще огладнея все някога  Twisted Evil
Цитирай

София

Мнения: 4 677
Ще дам и аз една рецепта , мъжа ми много харесва този специалитет .
- пресните картофки се нарязват на 2 , ако са по - малки и на 4 ако са по -големи , слагат се в йенска тенджера с няколко бучки масло и се задушават под фолио
- след като се задушат към тях се прибавя нарязана на кубчета шунка и нарязан на ситно копър
- всичко се разбърква , слага се сол и черен пипер
- покрива се с една кофичка заквасена сметана ( малка) , объркана с настърган кашкавал
-връща се във фурната и се пече до зачервяване !
Става много вкусно !  chef chef chef Добър апетит !  bouquet
Цитирай


Мнения: 7 474
Pipinka , звучи много вкусно, ще пробвам! bouquet
Аз обожавам всичко със сметана!
Цитирай

София

Мнения: 4 677
Пробвай , мисля че няма да съжаляваш . Много е лесно и вкусно и не е тежко !  Hug
Цитирай
Здравейте на всички,видях че в тази тема сте писали идеи за пресни картофи!Търсих много из нета,една рецепта,но не можах да я открия!
Знае ли някой как се правят задушени картофи с копър и чесън?Или още им казват картофи по гръцки!Благодаря предварително!:)
Цитирай

в полите на Балкана

Мнения: 2 309
Най-много ги хапваме задушени с много подправки  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора